Met Bemanningsbank en Uiterton naar Lowestoft 2021 - Programma

Lowestoft 19 mei tot 24 mei 2021

De bemanningsbank huurt een zeilboot en zorgt voor een ervaren schipper.
4 opstappers kunnen meevaren met de tocht naar Lowestoft ( Door  Uiterton georganiseerd).
De opstappers betalen de boothuur (ca €300.- pp) de overige kosten zoals liggelden, brandstof eten en drinken onderweg worden hoofdelijk omgeslagen over schipper en bemanning.
We willen tenminste één opstapper met zee- en nachtervaring, daarnaast kunnen ook mensen mee met minder of geen ervaring op zee.

Ideale tocht voor als je met je eigen boot een keer naar Engeland wil maar dat eerst eens met iemand anders mee wilt ervaren. En voor iedereen die ervaring op wil doen op zee en met nachtzeilen. Tijdens de tocht draaien alle opvarenden mee in een wachtrooster.

De Uiterton tocht vertrekt donderdag 20 mei uit IJmuiden, de Bemanningsbank tocht start op 19 mei in Lelystad en eindigt daar ook weer. Tijdens de woensdag wordt de boot naar IJmuiden gevaren en hebben de opstappers gelegenheid “in te slingeren” voordat aan de oversteek naar Engeland begonnen wordt. We zeilen de nacht door, de opstappers draaien de wachten.
Voor het programma aan de wal zie de Uiterton tocht naar Lowestoft in de evenementenlijst van de Toerzeilers.

Zondagochtend 23 mei vertrekken we voor de terugtocht. Maandag zijn we weer in Lelystad.

Ieder lid kan zich inschrijven.

In principe schrijft iedereen zich in op de wachtlijst; de wachtlijst is op volgorde van inschrijving. Bij voldoende inschrijvingen neemt de schipper vervolgens contact op voor het samenstellen van de bemanning. Enerzijds houdt de schipper de volgorde van inschrijving aan, anderzijds selecteert hij zijn bemanning zodanig dat er voldoende ervaring aan boord is. We ronden dit proces zo vroeg mogelijk af zodat je deze tocht vast in je jaarplanning kunt zetten.

Nadat de selectie door de schipper is afgerond houden we rekening met je deelname. De door de vereniging voorgeschoten kosten (vnl. boothuur en een eventuele eigen risico verzekering) worden dan gefactureerd. Deze kosten kunnen we in principe niet restitueren in geval je daarna annuleert. Wel helpen we je met het zoeken naar een oplossing.


Alle informatie: bemanningsbank@toerzeilers.nl
 
Aansprakelijkheid: Uitsluiting volgens artikel 33 van het Huishoudelijk Reglement. Hier leest u de DISCLAIMER.
Terug naar het overzicht
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?