Met de Bemanningsbank naar Whitby 2019 - Programma

De Bemanningsbank gaat dit jaar mee naar Whitby. (Tocht van Uiterton).

De Bemanningsbank huurt een boot en regelt een ervaren schipper.
De opstappers betalen de boothuur hetgeen neer zal komen op €300 per persoon.
De kosten van de tocht zoals inschrijving voor de tocht, eten en drinken, havengelden en brandstof worden omgeslagen over opstappers en schipper.

Met ca 250nM is de oversteek van Den Helder naar Whitby voor de ervaren zeiler een prachtige uitdaging.
Vanwege de duur van de oversteek moeten onderweg wachten gedraaid worden, daarom moeten 2 van de 4 opstappers voldoende zee-ervaring hebben.
Daarnaast is er plek voor 2 minder ervaren zeilers.

Whitby is een bijzonder mooie en sfeervolle middeleeuws Engelse havenplaats en, niet toevallig, sinds een paar jaar valt de Uiterton tocht naar Whitby gelijk met de Whitby Folkweek.
Google er maar eens naar! 's-middags kun je, zittend op je boot, de eerste klanken vanuit de havenkroegen horen komen, tijd om Whitby te verkennen. En 's avonds kun je in tientallen pubs de origineel Engelse, Ierse en Schotse Folksfeer proeven. Speel je zelf een instrument? Je bent welkom om mee te spelen.

In Whitby organiseert de tochtleiding ook weer de traditionele wandeling over de kliffen naar Robin Hoods Bay. ongeveer 10 landmijlen heen, pintje, en terug met de bus.

De ontvangst bij de Whitby Yachtclub, waar we ook een avond te gast zijn is altijd hartelijk, gezellig en ongedwongen.

Kortom, Whitby is voor de zeiler die een uitdagende oversteek graag combineert met een sfeervol verblijf in een prachtig Engels plaatsje een must!
Kijk in het programma op de website voor alle details over de tocht.Aansprakelijkheid: Uitsluiting volgens artikel 33 van het Huishoudelijk Reglement. Hier leest u de DISCLAIMER.
Terug naar het overzicht
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?