Vakantietocht Met pubers over de plas - Programma
Met pubers over de plas
21-07-2018 t/m 19-08-2018
Een vakantie met veel aandacht en tijd voor vermaak voor en door pubers. Wij hebben kinderen in de leeftijd van 14 t/m 17 en we vinden het leuk als er kinderen meegaan rond deze leeftijd. We vertrekken vanuit Hellevoetsluis en varen naar het zuiden van Engeland. We doen plaatsen aan tussen Dover en Poole waarin o.a. havens rond the Isle of Wight, de Solent en Brownsea Island. Als het weer goed is doen we op de heenweg een lange tocht van ongeveer een etmaal. Hierdoor hebben we ter plaatse veel rustdagen en kunnen we genieten van kleine stukjes zeilen rond de Solent, de bakermat van de Engelse watersport. We bezoeken karakteristieke havens zoals Portsmouth, Cowes, Lymington en Yarmouth. Maar wellicht gaan we ook een keer voor anker of achter een mooring bij een van de talrijke ankerplaatsen op het helder lichtgroene water van de Beaulieu river. De typische getijdestroming rond het eiland Wight bepaalt het vaarplan.
De lange tocht op de heen en/of terugweg is een belevenis op zich. De korte zomernacht gaat vaak gepaard met een mooie sterrenhemel en geeft gelijk het gevoel dat we aangekomen zijn op onze vakantiebestemming. De tocht wordt vaak tijdens een kuipborrel op een van de boten besproken, maar zeker die eerste tocht geeft reden tot het vertellen van verhalen.
 
We streven naar een combinatie van varen en vermaak op de wal. Vaartochten worden afgewisseld met dagen op de wal waarbij volwassenen en kinderen zich op de kant kunnen vermaken. Zo is een tocht naar Stonehenge vanuit Southampton met openbaar vervoer zeker mogelijk.
 
Er zullen een aantal activiteiten worden gedaan om de kinderen bezig te houden. Dit kan inhouden dat kinderen gaan kamperen of dat er een spel wordt georganiseerd.
 
Onze kinderen zijn in de leeftijd van 14 tot en met 17. We zoeken gezinnen met kinderen rond deze leeftijd.

Lees meer, klik hieronder op de flyer:

Notabene 1:   het maximale aantal deelnemers is 10.

Notabene 2:  Op zondag 28  januari vindt in Nulde aan het eind van het Winterweekend de presentatie(s) van deze tocht(en) plaats. U kunt ons en de overige mogelijke deelnemers dan ontmoeten. Vrij entree (zie ook evenementen-lijst).


Notabene 3: Aanmelding is mogelijk vanaf 29 januari.  Pas na fiat van de tocht coördinator kan uw aanmelding omgezet worden in een definitieve inschrijving. Wilt u na aanmelding contact opnemen met uw tocht-coördinator?

 
 
Aansprakelijkheid: Uitsluiting volgens artikel 33 van het Huishoudelijk Reglement. Hier leest u de DISCLAIMER.
Terug naar het overzicht
 
Mijn Toerzeilers
Welkom bezoeker
Wachtwoord vergeten?
Aanmelden als lid