Rondje lichteiland Goeree Opstappers aug 2022 - Programma
We willen als commissie bemiddelen tussen mensen die als opstapper mee zouden willen en schippers die graag extra handjes aan boord hebben, of het gewoon leuk vinden als er iemand meevaart die ervaring wil opdoen.
Er is geen garantie dat er voldoende plaatsen beschikbaar zijn.
 
Deze dagtocht is zowel geschikt voor zeilers die de binnenwateren eens achter zich willen laten als iedereen met ervaring op zee.
In principe varen tot en met windkracht 5, maar bij wind uit WNW tot NNO niet boven 4 Bft.
 
We proberen, alles natuurlijk afhankelijk van het weer, zondagochtend bijtijds los te gooien in de Heliushaven te Hellevoetsluis.
Bij Stellendam door de Goereese sluis naar buiten, het zeegat uit (in dit geval het Slijkgat).
 
Ervaring opdoen of hernieuwen, met evt. laveren op stromend water, ook nog met diepgangbeperking zodra je je buiten de betonning zou wagen.
Na ca 2 uur laveren komen we echt op zee, en zetten we koers naar het lichteiland Goeree. Of we dat helemaal halen hangt van diverse factoren zoals wind en zeegang af, ook de grootte van het schip speelt een rol.
 
Kort na de middag verleggen we onze koers weer terug richting kust, ingang Slijkgat.
Tweede helft van de middag via de Goereese sluis weer het Haringvliet op. Aankomst Heliushaven/WSV Haringvliet ca 17.30-18.00.
Wellicht kunnen we na het afmeren in de Heliushaven weer eens van een steigerborrel genieten, na een tocht van 35 à 40 Nautische Mijlen.
 
Voor opstappers/schepen die naar Hellevoetsluis komen: We verzamelen in de loop van de middag op zaterdagmiddag 20 augustus 2022 (uiterlijk 17.00) in de Heliushaven bij WSV Haringvliet en na het (gezamenlijk?) eten houden we palaver. De optionele gezamenlijke maaltijd (BBQ?) brengt extra kosten met zich mee. We delen deze kosten eerlijk tussen alle deelnemers aan de maaltijd.

Inschrijfkosten € 7,50

 
Terug naar het overzicht
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?