Bemanningsbank Rondje Noord-Holland voor Opstappers - Programma

Bemanningsbank Rondje Noord-Holland voor opstappers

Van woensdag 1 september tot en met zondag 5 september huurt de Bemanningsbank een zeiljacht en zorgt voor een ervaren schipper.
4 opstappers kunnen 5 dagen zeilen, leren en ervaring opdoen. De opstappers betalen de boothuur (ca €250.- pp) de overige kosten zoals liggelden, brandstof eten en drinken onderweg worden hoofdelijk omgeslagen over schipper en bemanning.

 

Het ‘rondje’ is traditioneel een mogelijkheid voor zeilers die als opstapper hun vaargebied willen uitbreiden om zee-ervaring op te doen of om weer in te slingeren na de winterslaap.
Onderdeel van de tocht is de route buitenom Den Helder- IJmuiden (of omgekeerd, afhankelijk van de weersomstandigheden). Begin- en eindpunt van deze tocht met het huurschip van de Bemanningsbank is Lelystad. Jouw bijdrage in de kosten is een kwart van de boothuur en daaraan gerelateerde kosten. Die zijn begroot op EUR 250. Houd daarnaast rekening met jouw aandeel in de boordkas.
 

Ieder lid kan zich inschrijven. In principe schrijft iedereen zich in op de wachtlijst; de wachtlijst is op volgorde van inschrijving. Bij voldoende inschrijvingen neemt de schipper vervolgens contact op voor het samenstellen van de bemanning. Enerzijds houdt de schipper de volgorde van inschrijving aan, anderzijds selecteert hij zijn bemanning zodanig dat er voldoende ervaring aan boord is. We ronden dit proces zo vroeg mogelijk af zodat je deze tocht vast in je jaarplanning kunt zetten.

Nadat de selectie door de schipper is afgerond houden we rekening met je deelname. De door de vereniging voorgeschoten kosten (vnl. boothuur en een eventuele eigen risico verzekering) worden dan gefactureerd. Deze kosten kunnen we in principe niet restitueren in geval je daarna annuleert. Wel helpen we je met het zoeken naar een oplossing.Alle informatie: bemanningsbank@toerzeilers.nl

Terug naar het overzicht
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?