Cursus Wadvaren (2 avonden) - Programma
Iedere IJsselmeervaarder zal het vermoedelijk wel herkennen: je wilt zo graag naar de Waddeneilanden, maar eigenlijk durf je niet zo goed of is je bemanning nog niet overtuigd.
Voor die Toerzeilers organiseren we een theoriecursus van twee avonden in april én een lang weekend in mei/juni waarin we het geleerde in praktijk brengen.
Mocht het weekend niet passen, dan kun je toch meedoen aan de cursusavonden. En andersom: komen de cursusavonden niet uit, dan kun je je toch opgeven voor het weekend. 

Voor de cursus is een theorieboekje gemaakt waarin de noodzakelijke kennis is samengevat. Het is beknopt, maar alle noodzakelijke kennis staat erin. Dat krijg je ca. twee weken voorafgaand aan de eerste cursusavond thuisgestuurd (twee personen op één adres ontvangen één boekje) en kun je je op de cursusavonden voorbereiden.
Tijdens de eerste cursusavond ontvang je een kopie van een oude waddenkaart om te kunnen oefenen. Voor de tweede cursusavond ontvang je huiswerk. Dat kost je een paar uurtjes aan voorbereiding. Je hoeft voor de cursus verder niets aan te schaffen, al is een kaartpasser en eventueel een Breton plotter wel makkelijk (zie bijvoorbeeld hier: https://vrolijk.nl/navigatie/navigatie-hulpmiddelen/breton-plotter-passer-0655-32kit.html). 
De cursusavonden zijn erop gericht om het zeilweekend voor te bereiden.
  • Wanneer moet je vertrekken?
  • Welke route vaar je?
  • Wat voor soort betonning kom je tegen?
  • Wanneer kun je nog vertrouwd vertrekken en wanneer eigenlijk niet meer? Dat soort zaken.  
De cursus is eerder in 2016 georganiseerd en was toen een groot succes. Het merendeel van de deelnemers verzuchtte na afloop: ‘Was dit nou alles waar ik zo benauwd voor was?’   De avonden en het lang weekend worden verzorgd en begeleid door Ids Witteveen en Douwe Terpstra.

Cursusavonden: vrijdag 6 april en vrijdag 20 april.
Lang weekend om de theorie in de praktijk te brengen: 1 - 3 juni.

Locatie: Zalencentrum ’t Haske, Vegelingsweg 20, 8501 BA JOURE.
Aanvang: 19-30 uur einde 22.30 uur.
 
Aansprakelijkheid: Uitsluiting volgens artikel 33 van het Huishoudelijk Reglement. Hier leest u de DISCLAIMER.
Terug naar het overzicht
 
Mijn Toerzeilers
Welkom bezoeker
Wachtwoord vergeten?
Aanmelden als lid