Afgelast Zeilcarroussel, varen met andermans jacht (opstapper) - Programma

 Hoe zou dat jacht eigenlijk zeilen. Zeilt dat nou een beetje zo’n midzwaardjacht? Is een rolgrootzeil toch misschien iets voor mij? Een stuurwiel in plaats van een helmstok. Wat een groot schip, kan ik daar wel mee omgaan?

Zo maar wat vragen die bij de meesten van ons wel eens opkomen. Aan te vullen met legio andere vragen.
Om een beetje antwoord op dergelijke vragen te kunnen krijgen organiseren wij als toerzeilers op 25 mei 2024 een bijeenkomst op het water bij Makkum van in totaal maximaal 10 heel verschillende boten. De bedoeling is dat we verzamelen aan de achterkant chartersteiger te Makkum; daar liggen in de gemeentehaven de boten die meedoen voor dit evenement. De deelnemers kunnen dan voorkeur aangeven op welk schip ze eens willen varen; maar vooral om daar even mee te zeilen en onder andere de zeileigenschappen te ervaren. Maar ook bijvoorbeeld het achteruit varen op de motor.

Op dit moment zijn in elk geval een Beneteau Oceanis 423, een Sirius 37, een Catalina 42, een Breehorn 37 beschikbaar. We zouden het erg leuk vinden wanneer er nog meer boten meedoen; dus daar kun je je zeker voor aanmelden als schipper.
Als organisatie lijkt ons 10 schepen voldoende. Zijn er meer aanmeldingen dan maken wij als organisatie de keuze welke schepen mee kunnen doen.
Rond 20 mei willen we weten welke boten er definitief allemaal beschikbaar zijn.
Bij overintekening voor een bepaald schip beslist de organisatie in overleg met de deelnemers hoe dit aan te pakken. De bedoeling is uiteraard dat iedereen aan zijn of haar trekken komt.

We beginnen in de gemeentehaven van Makkum. Daar liggen we bijeen en kan iedereen de andere jachten bezichtigen en aangeven op welke jachten men een keer zou willen varen. Daarna het water op en na maximaal 1 uur overstappen op een ander jacht.
Ter afsluiting stellen we voor om in het ankergebied onder de afsluitdijk bij Makkum gezamenlijk te ankeren en na te borrelen.

Afspraken vooraf:
- Op ieder schip moet minimaal een bekwaam persoon van de oorspronkelijke bemanning achterblijven.
- de bezoekende personen moeten gezamenlijk in staat zijn samen met bovengenoemd bekwaam persoon om het schip te varen
- de schipper van het te bezoeken schip bepaald hoeveel personen aan boord mogen komen.
- opstappers zijn welkom voorzover het aantal deelnemende schepen dat toestaat.

Kosten: € 7,50/inschrijving. 
 

Terug naar het overzicht
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?