Rondje lichteiland Goeree Schippers sep 2024 - Programma
We willen als commissie bemiddelen tussen mensen die als opstapper mee zouden willen en schippers die graag extra handjes aan boord hebben, of het gewoon leuk vinden als er iemand meevaart die ervaring wil opdoen. Voor de opstappers is het fijn als je ook voor de nacht van zaterdag op zondag een slaapplaats beschikbaar hebt.
 
Deze dagtocht is geschikt voor zowel zeilers die de binnenwateren eens achter zich willen laten als iedereen met ervaring op zee. Meer ervaren schippers wordt gevraagd om tijdens de tocht, en eventueel in de voorbereiding, beschikbaar te zijn om advies te geven. Tijdens de tocht zelf gaat dat per marifoon, in de voorbereiding per WhatsApp of e-mail.
In principe varen tot en met windkracht 5, maar bij wind uit WNW tot NNO niet boven 4 Bft.
 
We proberen, alles natuurlijk afhankelijk van het weer, zondagochtend bijtijds (08.00 lt.), los te gooien uit de Heliushaven te Hellevoetsluis.
Bij Stellendam door de Goereese sluis naar buiten, het zeegat uit (in dit geval het Slijkgat).
 
Doel van deze dag: Ervaring opdoen of hernieuwen, met evt. laveren op stromend water, ook nog met diepgangbeperking zodra je je buiten de betonning zou wagen.
Na ca 2 uur komen we echt op zee, en zetten we koers naar het lichteiland Goeree. Of we dat helemaal halen hangt van de diverse factoren zoals wind en zeegang af, ook de grootte van het schip speelt een rol.
 
Kort na de middag verleggen we onze koers weer terug richting kust, ingang Slijkgat.
Tweede helft van de middag via de Goereese sluis weer het Haringvliet op. Aankomst Heliushaven/WSV Haringvliet ca 17.30-18.00, na een tocht van 35 à 40 Nautische Mijlen.
  
Voor opstappers/schepen die naar Hellevoetsluis komen: We verzamelen in de loop van de zaterdagmiddag( uiterlijk 17.00) in de Heliushaven bij WSV Haringvliet. 
We hopen dat de problemen met de Haringvlietbrug eindelijk tot het verleden behoren.

Na het (gezamenlijk?) eten houden we palaver.
(De optionele gezamenlijke maaltijd (BBQ?) brengt extra kosten met zich mee. We delen deze kosten eerlijk tussen alle deelnemers aan de maaltijd.)Tijdens het palaver wordt uitleg gegeven over het varen in Het Slijkgat, met de actuele betonning. Het weer komt natuurlijk ter sprake en we maken afspraken over het marifooncontact onderweg. Voor degenen met weinig ervaring zullen de meer ervaren schippers via de marifoon beschikbaar blijven voor eventuele vragen en het geven van advies.

Inschrijfkosten €7,50 per schip

 
Terug naar het overzicht
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?