Medische Calamiteiten aan boord, en wat nu? - Programma

Programma:

  • Presentatie Medische calamiteiten
  • Pauze
  • Vragen
  • Aan de hand van een casus gaan we aan het werk met een praktische oefening. Hierbij is er aandacht voor de EHBO koffer. De zogenaamde EHAB koffer (Eerste Hulp Aan Boord).
  • https://www.rsmedicalsailing.nl/

De presentatie Medische calamiteit aan boord, en wat nu? wordt gegeven door Rob Leemans.

Hij is oud-trauma- en oorlogschirurg. Tevens was hij instructeur/cursusleider van zware cursussen voor medisch specialisten bij ernstige ongevallen. Deze cursussen waren de basis voor deze presentatie en vertaald naar aan boord van een jacht op open water met aan boord 2 medisch ongeschoolde mensen. Dit gaat dus verder dan een reguliere EHBO cursus.

Er worden een aantal ernstige medische calamiteiten beschreven en wat men als leek daar eventueel aan kan doen. Daarbij worden een aantal maatregelen getoond die men als leek kan uitvoeren met beperkte middelen.

Daarvoor is het wel handig om een eerste hulp koffer te hebben met wat extra hulpmiddelen, de EHAB koffer.Na de pauze zullen Rob Sijbers, huisarts en bedenker van de EHAB koffer, en Rob Leemans ons aan de hand van een casus aan het werk zetten en de inhoud van deze koffer tonen en uitleggen.
 

De lezing start om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19:15 uur. Zalencentrum 't Haske, Vegelinsweg 20, 8501 BA Joure
Koffie is voor eigen rekening.
 
Terug naar het overzicht
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?