Evenementen
Welkom op de evenementenpagina van De Toerzeilers. U kunt zich hier inschrijven voor de evenementen onze vereniging.

Indien u uw wachtwoord bent vergeten, gebruik dan  
wachtwoord vergeten?
U krijgt een mail met een eenmalig wachtwoord en u kiest een nieuw wachtwoord.
U inlognaam kunt u ook opvragen, deze krijgt u dan toegestuurd op uw mailadres. 
Splitsen met moderne lijnen 2020
31 januari 2020 t/m 7 februari 2020 - Huizen
Een moderne lijn splitsen is een speciale techniek. Op deze twee avonden leert u de basisvaardigheden. 
Programma    Inschrijving gesloten

Scharrelen over het wad (voor gevorderden) 2020
26 februari 2020 - Hoofddorp
Een avond met en voor elkaar, over de mooiste routes, anker- en droogvalplaatsen op het wad, speciaal voor het gebied tussen Texel en Ameland. Welke informatie is waar beschikbaar en hoe is deze handig te interpreteren? 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

27 deelnemers, -2 van 25 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 0 deelnemers, 5 van 5 plaatsen beschikbaar

Cursus DSC-marifonie 2020
28 februari 2020 - Meppel
Velen kopen een DSC-marifoon vanwege de rode noodknop. Tijdens een cursusavond leer je DSC ook voor veel andere hanige functies gebruiken.
  
Programma    Evenement is volgeboekt

Nautin Quicktide app 2020
4 maart 2020 - Hoofddorp

Met een kielboot varen op de ondiepe Nederlandse en Duitse getijdenwateren is altijd weer spannend. Zeker als je afwijkt van gebaande paden. Met de voor leden van de Toerzeilers gratis “QuickTide App” wordt dat al een stuk eenvoudiger.

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Cursus DSC-marifonie 2020
6 maart 2020 - Meppel
Velen kopen een DSC-marifoon vanwege de rode noodknop. Tijdens een cursusavond leer je DSC ook voor veel andere hanige functies gebruiken.
  
Programma    Inschrijven op wachtlijst

8 deelnemers, 0 van 8 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 2 deelnemers, 1 van 3 plaatsen beschikbaar

Bezoek KNRM post Den Helder en rondleiding in Fort Harssens 2020
6 maart 2020 - Den Helder

We krijgen een rondleiding in Fort Harssens door een gids en de KNRM zal in gaan op een veiligheids onderwerp. (b.v. Slepen, 1ste veiligheid.) 

 
Programma    Inschrijven

12 deelnemers, 8 van 20 plaatsen beschikbaar

Trailersailingdag 2020
7 maart 2020 - Almere Haven

Wil je meer weten over traileren met een kajuitzeiljacht en mooie bestemmingen? Kom dan naar de Trailersailingdag! In het ochtendprogramma een onderwerp over techniek. Na de lunch presentaties over bestemmingen en ervaringen. Samen met de landentafels, kofferbakverkoop en gelegenheid om ervaringen uit te wisselen maken we er een gezellige en inspirerende dag van.

 
Programma    Inschrijven

12 deelnemers, 28 van 40 plaatsen beschikbaar

Verre Noorden (middag)
8 maart 2020 - Eemnes

Je bent liefhebber van het ver(de)re Noorden. Of je bent daarin geïnteresseerd. Veel zeilers kiezen ervoor om korter of langer richting het noorden te zeilen. Ook dit jaar zijn er weer 3 sprekers die hun ervaringen willen delen over hun tocht naar het noorden.

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Workshop Tochtplanning WinGPS 5 Pro en Voyager 2020
11 maart 2020 - Eemnes
Dit evenement is bedoeld voor gebruikers van WinGPS 5 Pro of Voyager. Samen met u gaan wij met behulp van WinGPS 5 Pro of Voyager de tochtplanning beoefenen. Om alvast wat ervaring op te doen zullen wij u, in de week voorafgaand aan de workshop, een paar opgaven toesturen die u thuis kunt proberen te maken. Van u wordt verwacht dat u zelfstandig waypoints kan aanmaken. 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

15 deelnemers, 0 van 15 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 1 deelnemer, 4 van 5 plaatsen beschikbaar

HISWA
11 maart 2020 t/m 15 maart 2020 - Amsterdam

Van woensdag 11 maart tot en met zondag 15 maart is de HISWA in Rai Amsterdam, Er is een nieuwe grote Toerzeilstand samen met het Blad Zeilen. Op de stand is een “Zeilershoek” waar iedere dag een ander thema wordt behandeld. Zie schema bij de Nieuwsbrief begin maart. Op vrijdagavond 13 maart is er van 1900-2100 de Toerzeilborrel voor Leden. INSCHRIJVEN IS NIET NODIG.

 
Programma    Inschrijven

Lezing over Varen naar en op de Middellandse zee
13 maart 2020 - Huizen
Velen van u hebben een gekoesterde wens om eens een boot te huren of zelfs met eigen boot te varen naar de Middellandse zee. De lezing gaat over waar je op moet letten en wat je kan tegenkomen met alle bijzonderheden. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Manoeuvreren kun je leren
14 maart 2020 - Eemnes

Wie wil dat nu niet, onder alle omstandigheden probleemloos keren in nauw vaarwater, een box invaren, verantwoord aanleggen en afvaren. Met haar grote jarenlange ervaring op het gebied van instructie geven op allerlei jachten van groot tot klein, leert Martine van de Veen ons op 14 maart de fijne kneepjes van het manoeuvreren. In haar uitleg wisselt zij de theorie af met illustratieve foto’s en video’s. Voor manoeuvreren valt er altijd wat te leren. Voor wie de theorie niet genoeg is, op 13 juni geven we in samenwerking met Martine instructie in de praktijk in Lelystad Haven.

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Voorbereidingsmiddag tochten Uiterton
15 maart 2020 - Eemnes

De voorbereidingsmiddag zondag 15 maart 2020, is vooral bestemd voor de beginnende zeezeiler. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom. Aan de orde komen zaken die betrekking hebben op de lange termijn voorbereiding voor een overtocht op zee. We gaan in op het oversteken van een verkeers-scheidingsstelsel, het wachtlopen en het nachtzeilen. Er is verder gelegenheid kennis te maken met de leden van de Uitertoncommissie en met andere zeilers.

 
Programma    Inschrijven

63 deelnemers, 67 van 130 plaatsen beschikbaar

Cursus splitsen van lijnen verzorgd door de Lijnenspecialist
20 maart 2020 - Joure

Tijdens deze cursus leer je splitsen met Dyneema© lijnen, splitsen met polyester lijnen en hoe je Dyneema© loops en softshackles maakt. Ook wordt aan de hand van veel praktische voorbeelden getoond hoe je dit op je schip kan toepassen.

 
Programma    Contactinformatie    Inschrijven: 1 september 2019 - 21 december 2019

21 deelnemers, 79 van 100 plaatsen beschikbaar

Meteo in de praktijk 2020 (LET OP DATUM GEWIJZIGD)
24 maart 2020 - Teteringen (bij Breda).

Als zeilers zijn wij enorm afhankelijk van het weer. Inmiddels hebben wij natuurlijk goede weerberichten, uitgebreide apparatuur en programma’s als Buienradar, Windfinder etc tot onze beschikking. En toch zouden we graag naar de lucht willen kijken en onze eigen voorspelling kunnen doen.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

45 deelnemers, 0 van 45 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 0 deelnemers, 10 van 10 plaatsen beschikbaar

Medische actie aan boord 2020
25 maart 2020 - Hoofddorp

Een waardevolle instructie avond over Medische actie aan boord. 

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Elektriciteit aan boord 2020
28 maart 2020 - Eemnes
Een goed werkend boordnet is zeker voor iedereen een must. In deze lezing krijgt u inzicht in de elektrische installatie aan boord van uw schip. 
Programma    Inschrijven

13 deelnemers, 17 van 30 plaatsen beschikbaar

Bezoek verkeerscentrale Hoek van Holland 2020
28 maart 2020 - Hoek van Holland
Lady's only evenement. Op zaterdag 28 maart 2020 bezoeken we de verkeerscentrale in Hoek van Holland. Hier kunnen we zien hoe druk het is als we op zee de Nieuwe Waterweg passeren. Daarna gebruiken we een lunch op het strand gevolgd door een strandwandeling.  
Programma    Inschrijven

18 deelnemers, 7 van 25 plaatsen beschikbaar

Meteo voor vertrekkers en lange afstand zeilers 2020
28 maart 2020 - Eemnes

Meteo voor vertrekkers en lange afstand zeilers die minimaal 2 nachten of langer achterelkaar op zee zijn. Basiskennis van meteo is een voorwaarde.

 
Programma    Inschrijven

13 deelnemers, 17 van 30 plaatsen beschikbaar

Praktijk en uitleg avond DSC-marifoon
1 april 2020 - Eemnes
De belangrijkste DSC-functie is de DISTRESS-knop, prominent aanwezig op uw marifoon maar vaak is de werking hiervan niet helemaal duidelijk. Basiskennis over dit onderwerp is wenselijk. 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

20 deelnemers, 0 van 20 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 9 deelnemers, 1 van 10 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie instructie Schipper IJsselmeer 2020
1 april 2020 t/m 30 april 2020 - IJsselmeer

Een Lady's only evenement. Dit is een instructiedag motor-manoeuvreren onder leiding van een professionele instructeur voor de ervaren zeilster, die al redelijk goed met het eigen zeilschip overweg kan en minimaal 1 keer aan een Zeemancipatieweekend heeft deelgenomen. We verwachten dat je het schip op het eerstvolgende Zeemancipatieweekend inzet.
 

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 1 van 2 plaatsen beschikbaar

Cursus ‘Wadvaren voor beginners’ 2020
3 april 2020 t/m 17 april 2020 - Joure
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die het Wad graag op wil, maar eigenlijk niet zo goed durft. De cursus bestaat uit twee theorieavonden en een lang weekend zeilen op het Wad onder begeleiding van ervaren Wadzeilers. 3 april: 1e theorieavond 17 april: 2e theorieavond 12–14 juni: lang weekend op het Wad. 
Programma    Inschrijven

27 deelnemers, 33 van 60 plaatsen beschikbaar

Storingen en onderhoud van motoren en elektro aan boord
18 april 2020 - Holten

We zijn erg afhankelijk van onze dieselmotor. Ook onze elektra voorzieningen moeten goed op orde zijn. Meestal op momenten dat het ons niet goed uitkomt laat de dieselmotor of de accu ons in de steek. Waar moeten we opletten om dit te voorkomen. Onderhoud is dan ook van het grootste belang. Maar als je dan toch een storing hebt hoe kun je die dan verhelpen.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

Reanimatie en AED cursus. Incl. introductie EHBO 2020
19 april 2020 - Veenendaal

Wegens succes herhaald! Gedegen reanimatie/AED en Eerste Hulp Aan Boord cursus. Dit betreft een volwaardige reanimatie cursus voor u als burgerhulpverlener met het behalen van het officieel reanimatiecertificaat. Daarnaast is er een korte zeer praktische EHBO cursus toegespitst op uw zeilsituatie. De cursus wordt gegeven in de huisartsenpraktijk van de cursusleider, zelf Toerzeiler.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

6 deelnemers, 0 van 6 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 2 deelnemers, 2 van 4 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Fun4all op Texel 2020
25 april 2020 t/m 5 mei 2020 - Hellevoetsluis

In de meivakantie varen we vanuit Hellevoetsluis over zee naar Texel, in dagetappes langs de Noordzeekust. We liggen o.a. in Scheveningen, in Den Helder en natuurlijk meerdere nachten op Texel. Mogelijke activiteiten zijn uitwaaien op het strand, pool-competitie, karten, strandzeilen, bezoek Marinemuseum inclusief onderzeeër, BBQ, ankeren en wadlopen, etc. We kiezen samen met de jeugd welke activiteiten we gaan doen. Ook geschikt voor zeilers met weinig of geen ervaring op zee, wel graag bemanning inclusief tiener(s) in de leeftijd 12-18 jaar.

 
Programma    Inschrijven

3 deelnemers, 7 van 10 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Slinger es in van T12 naar VS14 2020
25 april 2020 t/m 2 mei 2020 - Enkhuizen

Inslingeren voor het seizoen? De eerste mijlen op zout water? Of gewoon voor de gezelligheid? Slinger es in gaat naar T12 en VS14 dit jaar van 25 april tot en met 2 mei.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

15 deelnemers, 0 van 15 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 0 deelnemers, 5 van 5 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Meivakantie heen en weer Terschelling 2020
25 april 2020 t/m 2 mei 2020 - Enkhuizen
Een week varen tijdens de meivakantie. Een tocht met als doel Terschelling en daar een of twee dagen te blijven. 
Programma    Inschrijven

6 deelnemers, 8 van 14 plaatsen beschikbaar

Inslingeren op het Zuidelijke Zilt 2020
25 april 2020 t/m 26 april 2020 - Zeeland

Voor hen die het brakke water ‘ns willen verruilen voor het varen op het echte zilt, dit in het voorjaar willen doen om te kijken af alles weer naar behoren functioneert,en dit met een gezellig groepje mede clubleden willen doen, organiseren wij een Rondje Noordzee op 25 en 26 april 2020. We verzamelen op vrijdag 24 april einde van de middag bij de Volkeraksluis.

 
Programma    Inschrijven

4 deelnemers, 6 van 10 plaatsen beschikbaar

Meet en Greet 2020
9 mei 2020 t/m 10 mei 2020 - Markermeer / IJsselmeer

Toerzeilers ontmoeten elkaar in het gezellige Enkuizen. Zaterdag vaar je naar het mooie Enkhuizen op eigen gelegenheid waar we elkaar ontmoeten borrelen en eten. Zondag na de koffie vaar je naar je thuishaven.

 
Programma    Inschrijven

2 deelnemers, 18 van 20 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank Oefendag Lelystad 2020
16 mei 2020 - Flevo Marina Lelystad
De Bemanningsbank commissie organiseert voor het 5e jaar oefendagen voor opstappers. Uit de grote belangstelling blijkt dat veel opstappers hun zeilvaardigheid verder willen ontwikkelen. Ook dit jaar organiseert de bemanningsbank een specifieke oefendag op zaterdag 16 mei 2020. 
Programma    Inschrijven

16 deelnemers, 14 van 30 plaatsen beschikbaar

Varen op cultureel erfgoed en op een moderne open zeilboot 2020
16 mei 2020 - De Kaag

Team Zeemancipatie organiseert unieke ervaring: varen op cultureel erfgoed en op een moderne open zeilboot. Een lady’s only evenement.

 
Programma    Inschrijven

4 deelnemers, 26 van 30 plaatsen beschikbaar

Schipperen op de Bemanningsbank Oefendag Lelystad
16 mei 2020 - Flevo Marina

Schippers met boten gezocht. De Bemanningsbank organiseert voor onze leden (vaak zonder boot) een paar keer per jaar een oefendag, met behulp van leden met boot die graag een dag met opstappers willen varen.

 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 5 van 10 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Mei Oost Engeland 2020
17 mei 2020 t/m 31 mei 2020 - IJmuiden

Vakantietocht voor zowel ervaren als minder ervaren (zee)zeilers. De tocht is niet  gericht op gezinnen met (jonge) kinderen. We vertrekken uit IJmuiden naar Harwich (dag en nacht tocht), en scharrelen op ons gemak langs de rivieren Orwell, Blackwater, Crouch, Thames, richting Londen.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

9 deelnemers, 0 van 9 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 0 deelnemers, 5 van 5 plaatsen beschikbaar

Spinnaker / gennaker workshop op het water  2020 schippers
17 mei 2020 - Herkingen
Deze workshop van 1 dag is bedoeld voor schippers en opstappers om ervaring op te doen met spinnakers en gennakers. Bestemming de eilandjes op de Grevelingen en Herkingen Marina haven. Het doel is zoveel mogelijk te leren. 
Programma    Inschrijven

3 deelnemers, 3 van 6 plaatsen beschikbaar

Spinnaker / gennaker workshop op het water  2020 opstapper
17 mei 2020 - Herkingen
Deze workshop van 1 dag is bedoeld voor schippers en opstappers om ervaring op te doen met spinnakers en gennakers. Bestemming de eilandjes op de Grevelingen en Herkingen Marina haven. Het doel is zoveel mogelijk te leren. 
Programma    Inschrijven

8 deelnemers, 12 van 20 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank Hemelvaarttocht 2020
19 mei 2020 t/m 25 mei 2020 - Lelystad Haven

Van dinsdag 19 mei tot en met maandag 25 mei huurt de Bemanningsbank een zeiljacht en zorgt voor een ervaren schipper, 4 opstappers kunnen 7 dagen zeilen, leren en ervaring opdoen. De opstappers betalen de boothuur.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 4 van 4 plaatsen beschikbaar

Rondje Noord-Holland voor opstappers 2020
21 mei 2020 t/m 23 mei 2020 - Enkhuizen

Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. NB: Gebruik deze inschrijving alleen als u niet zelf al een plaats op een schip hebt kunnen regelen.

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Rondje Noord-Holland voor schippers 2020
21 mei 2020 t/m 24 mei 2020 - Enkhuizen

Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. Let op: Het hier aangegeven maximale inschrijvingen betreft het aantal boten. Per boot kunnen meerdere bemanningsleden opgegeven worden.

 
Programma    Inschrijven

13 deelnemers, 27 van 40 plaatsen beschikbaar

31 ste Rally naar Whitby voor Schippers 2020
21 mei 2020 t/m 1 juni 2020 - Whitby

Dit jaar starten wij de Rally naar Whitby met Hemelvaart en sluiten vrijdag voor Pinksteren aan bij de Rally naar Lowestoft waar ’s avonds het traditionele diner wordt gehouden. Het is een prestatietocht voor de gevorderde zeezeilers, een meerdaagse oversteek van minimaal 230 mijl (2 - 4 etmalen).


  
Programma    Inschrijven

11 deelnemers, 7 van 18 plaatsen beschikbaar

31 ste Rally naar Whitby voor opstappers 2020
21 mei 2020 t/m 1 juni 2020 - Whitby

We gaan voor de 31e keer naar Whitby. Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Whitby maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet worden gegarandeerd.

 
Programma    Inschrijven

7 deelnemers, 13 van 20 plaatsen beschikbaar

Met de Bemanningsbank Zeilen in Griekenland 2020
23 mei 2020 t/m 30 mei 2020 - Griekenland, Lefkas
In 2020 huren we voor het eerst één of twee boten in Griekenland en kunnen er per boot 6 opvarenden, incl schipper, mee.
  
Programma    Inschrijven op wachtlijst

12 deelnemers, 0 van 12 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 1 deelnemer, 9 van 10 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank tocht Lowestoft 2020
26 mei 2020 t/m 1 juni 2020 - Jachthaven Lelystad Haven

De bemanningsbank huurt een zeilboot en zorgt voor een ervaren schipper. 4 opstappers kunnen meevaren met de tocht naar Lowestoft ( Door  Uiterton georganiseerd). De opstappers betalen de boothuur.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 4 van 4 plaatsen beschikbaar

42 ste Rally naar Lowestoft Schippers 2020
28 mei 2020 t/m 1 juni 2020 - Lowestoft

Met Pinksteren 2020 staat natuurlijk Lowestoft weer op het programma, voor de 42e keer! Vanuit IJmuiden ligt het pal west op zo’n 100 mijl. Vanuit Stellendam ligt het ongeveer 10 mijl dichterbij. Voor mensen die voor het eerst de Noordzee over willen steken is deze tocht echt een aanrader. Voor ervaren overstekers is dit een mooie aftrap van het zeilseizoen.

 
Programma    Inschrijven

19 deelnemers, 61 van 80 plaatsen beschikbaar

42 ste Rally naar Lowestoft Opstappers 2020
28 mei 2020 t/m 1 juni 2020 - Lowestoft

We gaan voor de 42e keer naar Lowestoft. Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Lowestoft maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet gegarandeerd worden.

 
Programma    Inschrijven

10 deelnemers, 2 van 12 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie instructie Schipper Zeeland 2020
1 juni 2020 t/m 30 juni 2020 - Zeeland, in overleg

Een Lady's only evenement. Dit is een instructiedag motor-manoeuvreren onder leiding van een professionele instructeur voor de ervaren zeilster, die al redelijk goed met het eigen zeilschip overweg kan en minimaal 1 keer aan een Zeemancipatieweekend heeft deelgenomen. We verwachten dat je het schip op het eerstvolgende Zeemancipatieweekend inzet.
 

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 2 van 2 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie weekend IJsselmeer 2020
4 juni 2020 t/m 7 juni 2020 - IJsselmeer en Markermeer
Een Lady’s only evenement. Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen. Er doen maximaal 10 schepen mee. Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft. Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden, je aanwezigheid is van groot belang (verplicht).  
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 40 van 40 plaatsen beschikbaar

Man Over Boord opstapper 2020
6 juni 2020 - Hoorn
Een instructiedag verzorgd door de Reddingsbrigade NOTWIN in Hoorn. Wilt u niet met uw eigen schip meedoen aan de oefening Man over Boord? Dan kunt u zich hier inschrijven als opstapper of opstapster. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Man over Boord Schippers 2020
6 juni 2020 - Hoorn
Een instructiedag verzorgd door de Reddingsbrigade NOTWIN in Hoorn. Begonnen wordt met een theoretisch gedeelte in de morgen in clubhuis van NOTWIN, zoals: Verdrinking, onderkoeling en de man over boord manoeuvre met uw zeiljacht, onder zeil en/of met de motor. 
Programma    Inschrijven

4 deelnemers, 3 van 7 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Varen op het ritme der getijden 2020
9 juni 2020 t/m 18 juni 2020 - Haven Lauwersoog

Tocht over het Nederlandse oostelijk wad en het aangrenzende Duitse wad tot Juist voor schepen met een maximum diepgang van 1 meter en mogelijkheid tot droogvallen.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

8 deelnemers, 0 van 8 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 0 deelnemers, 6 van 6 plaatsen beschikbaar

Manoeuvreren in de praktijk 2020
13 juni 2020 - Lelystad

Je hebt bijvoorbeeld op 14 maart 2020 of vorig jaar meegedaan aan het evenement “Manoeuvreren kun je leren”. Martine van de Veen heeft je vertelt over de fijne kneepjes van het aanleggen en afvaren. Dan wil je het weleens zelf proberen onder deskundige begeleiding. Op 13 juni gaan we met 3 boten vanuit Lelystad haven een dagje oefenen. Voor alle duidelijkheid: Je kan alleen deelnemen aan het evenement als je het theoretische evenement “Manoeuvreren kun je leren” al een keer hebt bijgewoond. Let op: Vanaf windkracht 5 gaat het evenement niet door.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

20 deelnemers, 0 van 20 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 2 deelnemers, 3 van 5 plaatsen beschikbaar

Ankeren op het Amsteldiep (wad) 2020
19 juni 2020 t/m 21 juni 2020 - Den Oever
Ankeren op het Amsteldiep. Ankeren op stromend water tussen Den Oever en Den Helder beschut achter de zandbanken. 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 4 van 9 plaatsen beschikbaar

Beleef de NIEUWE natuur op de Marker Wadden 2020
20 juni 2020 t/m 21 juni 2020 - Marker Wadden

Beleef de NIEUWE natuur op de Marker wadden. We maken een rondwandeling met gids.

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 14 van 15 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Rondje Noord-Holland voor kleinere schepen 2020
21 juni 2020 t/m 27 juni 2020 - IJmuiden
Met een groepje wat kleinere schepen (7-10 mtr) varen we buitenom van IJmuiden naar Texel. Daar gaan we afhankelijk van de weersomstandigheden verder naar Vlieland, Terschelling en vervolgens over het IJsselmeer naar Enkhuizen. Een relaxte tocht, ook voor beginnende zeezeilers. Doelgroep: volwassenen zonder jonge kinderen.  
Programma    Evenement is volgeboekt

Vakantietocht naar de Oostzee 2020
21 juni 2020 t/m 9 augustus 2020 - Vlieland

De ‘Tocht naar de Oostzee’ is een vakantietocht voor min of meer ervaren zeezeilers met of zonder volwassen kinderen. Na de Kanaaleilanden, de Scilly’s en een rondje UK gaan we nu voor de eerste maal naar de Oostzee. Leuk als er mensen aansluiten die bekend zijn met dit vaargebied. In eerste instantie zetten we koers naar de Duitse kust, Bornholm en daarna Zweden of Denemarken. De Baltische staten kunnen ook een bestemming zijn.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 6 van 6 plaatsen beschikbaar

Na-MidSommar-Toertocht 2020
25 juni 2020 t/m 28 juni 2020 - Zeeland

Heb je na het Inslingerrondje op Zuidelijk Zilt de smaak van gezamenlijk varen te pakken? Kan je wel een dagje vrij plannen? Traditioneel gaan de Zweden rond de langste dag samen de natuur in, eten ze samen o.a. haring, aardappel en aardbeien en neemt ieder wat mee. Houd je van gezelligheid en heb je zin om samen in Zweedse traditie zeilend  het midden van de zomer te vieren? Eind juni is je kans. We varen een rondje in Zuid-Holland/Zeeland. Als het weer het toelaat varen we een stukje buitenom.Weer terug in een haven, stellen we gezamenlijk een uitgebreide borrel samen met Zweedse hapjes en drankjes.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 7 van 7 plaatsen beschikbaar

18 uurs tocht IJsselmeer / Markermeer 2020
26 juni 2020 t/m 27 juni 2020 - Markermeer / IJsselmeer

18 uur non stop varen!! Ervaring op doen met nacht zeilen. De meest mijlen maken, welke rakken zijn gunstig bij de voorspelde wind en richting? Wacht indeling maken. Logblad bijhouden. Start Vrijdag avond.

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 19 van 20 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Kabbelend door Het Kanaal 2020
18 juli 2020 t/m 15 augustus 2020 - Cherbourg
Genieten van de mooiste kustgebieden die Het Kanaal te bieden heeft in een fantastische zeilvakantie?  Deze reis is voor mensen die graag mooie zeiltochten naar de Kanaaleilanden, de Engelse Zuidkust en de Franse Noordwestkust willen afwisselen met leuke activiteiten op de wal voor tieners van ongeveer 14 tot 19 jaar oud. We starten in Cherbourg en varen naar de Kanaaleilanden, waar we de eilanden en baaien zullen verkennen. Als de omstandigheden het toelaten, willen we het anker uitgooien en overnachten onder de sterrenhemel in een mooie baai. Vanuit de Kanaaleilanden steken we over naar Zuid-Engeland, waar we leuke activiteiten voor de jeugd zullen organiseren. Via pittoreske haventjes zoals Honfleur varen we terug naar huis. Onze tieners gaan 4 weken mee en zien uit naar avontuur en chillen met leeftijdsgenoten. En wij, volwassenen, maken er natuurlijk ook iets leuks van.
  
Programma    Inschrijven

4 deelnemers, 1 van 5 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Normandië van Honfleur tot Saint Vaast La Hougue 2020
18 juli 2020 t/m 14 augustus 2020 - IJmuiden/Blankenberge

Zomervakantie aan de Normandische Franse kunst. Samen bezoeken we de havens van Honfleur tot Saint Vaast La Hougue en ontdekken we de geschiedenis van deze kustlijn.

 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 2 van 7 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Scharrelen met kajuitboten en optimisten in Zeeland 2020
18 juli 2020 t/m 8 augustus 2020 - Bruinisse

De nadruk ligt bij deze vakantie vooral op genieten op en rondom de Zeeuwse wateren, samen met gezinnen met kinderen in de leeftijd tussen de 7 en 12 jaar, die ook een eigen optimist op vakantie meenemen. We starten op de Grevenlingen en zullen daarna de Oosterschelde en het Veerse meer ontdekken. Bij eilandjes willen we leuke opdrachten met de optimisten doen en korte tochten kunnen in de eigen optimist worden gemaakt.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 7 van 7 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Expeditie naar de Seinebaai 2020
25 juli 2020 t/m 15 augustus 2020 - Cadzand

Vakantietocht naar de Seinebaai voor echte zeilers. Zeilers met- en zonder meevarende kinderen zijn welkom. Met bezoek aan het historische Honfleur en het modaine Deauville. Mogelijk ook bezoek aan het historische Ouistreham (D Day) en Caen. Er is plaats voor 6 schepen rond de 35 ft.

 
Programma    Inschrijven

3 deelnemers, 3 van 6 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Fjorden fixen met 16+ 2020
25 juli 2020 t/m 23 augustus 2020 - Vlieland
Is het ook jullie droom om op eigen kiel de Noorse fjorden te ontdekken? Fjorden fixen met 16+ is een vakantietocht voor gevorderde zeilers met kinderen van 16 jaar en ouder. In deze tocht wisselen we een paar stevige tochten af met rust, leuke activiteiten en gezelligheid. We varen van Vlieland in één keer naar Stavanger (3 dagen, 2 nachten). We bezoeken het prachtige Lysefjord en beklimmen de Preikestolen. We varen langs de ruige zuidwest kust in kleinere etappes naar Kristiansand. De terugreis zal via west Denemarken, met waarschijnlijk nog een nachttocht, naar Vlieland zijn. De voorkeur gaat uit naar boten van 9-11 meter (we gaan uit van gemiddelde van 5kn). Zee zeilervaring met nachttochten (van minimaal 30 uur) zijn een vereiste voor deze reis. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Vakantietocht De mooiste plekjes van de Engelse Riviera 2020
13 augustus 2020 t/m 5 september 2020 - Stellendam

Deze tocht naar het gebied rond Wight is bedoeld als een zwerftocht langs de mooiste plekjes van de Engelse Riviera. Om zoveel mogelijk tijd rond Wight te kunnen besteden, is het de bedoeling om de eerste dagen wat grotere dagafstanden te varen, en bij gunstig weer sluiten we een nachtje doorvaren niet uit. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het idee om vanaf bv Weymouth over te steken naar Alderney aan de Franse kust, en van daar af terug te hoppen naar Nederland.
 

 
Programma    Inschrijven

4 deelnemers, 2 van 6 plaatsen beschikbaar

22e Rally Orwell River naar Ipswich Schippers 2020
15 augustus 2020 t/m 22 augustus 2020 - Ipswich
Ipswich ligt aan het einde van de River Orwell, dus vanaf Harwich kun je al een paar uur genieten van het Engelse landschap. Halverwege de Orwell ligt Pin Mill, met de bekende pub The Butt & Oyster. Als het uitkomt maken we daar op de terugweg een tussenstop. Vanuit de Orwell kun je op dagtochtafstand meerdere aanvullende bestemming aandoen, zoals de Deben, de Backwaters etc. We hebben de tijd om hier wat rond te gaan zeilen. 
Programma    Inschrijven

2 deelnemers, 88 van 90 plaatsen beschikbaar

22e Rally Orwell River naar Ipswich Opstappers 2020
15 augustus 2020 t/m 22 augustus 2020 - Ipswich
Dit jaar houden we de 22e Orwell Rally naar Ipswich. Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Orwell Rally naar Ipswich maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet gegarandeerd worden. 
Programma    Inschrijven

Bemanningsbank tocht Ipswich 2020
15 augustus 2020 t/m 22 augustus 2020 - Lelystad Haven

De bemanningsbank huurt een zeilboot en zorgt voor een ervaren schipper. 4 opstappers kunnen meevaren met de tocht naar Ypswich (Door  Uiterton georganiseerd). De opstappers betalen de boothuur.

 
Programma    Inschrijven

3 deelnemers, 1 van 4 plaatsen beschikbaar

Single Handed IJselmeer 2020
4 september 2020 t/m 5 september 2020 - Lelystad
De jaarlijkse dagtocht voor solozeilers op het IJsselmeer en/of Markermeer start vanuit de Houtribhaven en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde solozeilers. 
Programma    Inschrijven

8 deelnemers, maximaal 40 plaatsen beschikbaar

Bontekoe tocht 2020
12 september 2020 t/m 13 september 2020 - Markermeer / IJsselmeer

Een jaarlijks terugkerende uitdaging aan uzelf: 7 uur non stop zeilen. Met als eindbestemming HOORN. Zeilen, gezelligheid, zeilervaringen uitwisselen, borrelen en eten zijn de sleutelwoorden voor de BONTEKOE TOCHT.

 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 15 van 20 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank Wadden Oefendag 2020
12 september 2020 - Marina Makkum

Al 3 jaar heeft de Bemanningsbank (commissie) voor opstappers een Waddenoefendag georganiseerd. Hiervoor was grote belangstelling. Daarom ook voor komend jaar de volgende stap in het bekwamen van de zeilvaardigheid. Op zaterdag 12 september organiseren we weer een Wadden Oefendag. Getijdenwater maakt het zeilen nog iets gecompliceerder en daarom interessant(er).

 
Programma    Inschrijven

12 deelnemers, 18 van 30 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie weekend Zeeland 2020
17 september 2020 t/m 20 september 2020 - Zeeuwse- en/of Zuid-Hollandse wateren
Een Lady’s only evenement. Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen. Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft. Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden. 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 40 van 40 plaatsen beschikbaar

Ragguh naar Ramsgate 2020
18 september 2020 t/m 20 september 2020 - Ramsgate
Dit zal in 7 tijen op en neer varen naar Ramsgate worden. Deelname voor de Stoere Bikkels onder de Toerzeilers. Vrijdagnacht vertrek uit Vlissingen of Roompot, hopelijk een paar uurtjes in Ramsgate en meteen, zaterdagnacht, weer terug. 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 17 van 18 plaatsen beschikbaar

Makkum - Makkum 2020
18 september 2020 t/m 20 september 2020 - Kornwerderzand
Jaarlijks terugkerende klassieker: driedaagse tocht op het Wad bedoeld voor doorzetters. Vertrek op vrijdag vanuit Kornwerderzand of Den Oever (weer bepaalt de startplaats) meestal rond het middaguur. 
Programma    Inschrijven

3 deelnemers, 12 van 15 plaatsen beschikbaar

De "8 uren van de Oosterschelde" als Toerzeilers
19 september 2020 - St. Annaland

Ieder jaar wordt in St. Annaland in september een laagdrempelige tactische wedstrijd georganiseerd waarbij o.a. het nationaal park Oosterschelde wordt gesteund. Deelname als toerzeiler is een belevenis en veel leden doen al mee. Inschrijven en informatie is altijd via de website van de 8-uren wedstrijd. www.8uren.nl  Doe mee en meld u aan ovv. "De Toerzeilers". Ook als vereniging is er een uitslag en een prijs. 

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 100 van 100 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank Waddenweekend 2020
25 september 2020 t/m 27 september 2020 - Makkum

Van vrijdagavond 25 september tot en met zondag 27 september huurt de Bemanningsbank een zeiljacht (dat eventueel droog kan vallen), we zorgen voor een schipper met veel waddenervaring. De opstappers betalen de boothuur. Het vaarplan wordt in overleg met de deelnemers opgesteld.

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Workshop Epoxy 2020
10 oktober 2020 - Wormerveer
Heb je altijd al alles willen weten over expoy. Wil je er mee oefenen, dan is dit zeker iets voor jou. Bij deze workshop zijn we te gast bij een bedrijf gespecialiseerd in vele soorten epoxy. 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

10 deelnemers, 0 van 10 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 1 deelnemer, 4 van 5 plaatsen beschikbaar

Dieseldag 2020
24 oktober 2020 - Sliedrecht

Voor deze dag zijn we welkom bij Teus Vlot Diesel & Marine in Sliedrecht. Aan bod komen onderwerpen als; brandstoffen en bacteriën, koelsystemen, opbouw aandrijflijn, winterklaar maken.

 
Programma    Inschrijven

9 deelnemers, 12 van 21 plaatsen beschikbaar

Buitenboordmotoren
28 oktober 2020 - Holten
De buitenboordmotor is vaak een stiefkindje, want we weten er eigenlijk te weinig vanaf. Na deze lezing is de werking van de buitenboordmotor en het onderhoud ervan voor iedereen duidelijk. Ook worden mogelijke storingen aan de motor behandeld.
  
Programma    Inschrijven: 15 juli 2020 - 21 oktober 2020

0 deelnemers, 25 van 25 plaatsen beschikbaar

Bedrijfsbezoek De IJssel Coatings 2020
30 oktober 2020 - Moordrecht
Ook benieuwd naar de wereld van verfraaiende en beschermende coatings en het gebruik van epoxy en polyester? Toepassingen voor onderhoud en reparatie van hout, staal, aluminium en polyester. 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 14 van 15 plaatsen beschikbaar

Ladies only Elektra aan boord 2020
31 oktober 2020 - Eemnes
Wil je graag meer inzicht krijgen in het boordnet van je boot en zelf een eenvoudige klacht kunnen oplossen? Dan is dit een evenement waar je bij moet zijn. Maak kennis met het boordnet, leer onder andere hoe de accu werkt, wat de verbruikers zijn en hoeveel stroom die verbruiken. Kortom een praktisch en leerzame middag. 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 25 van 25 plaatsen beschikbaar

Maritiem Training Centrum (MTC) Trainingsdag indoor 2020
1 november 2020 - Rotterdam Heijplaat

MTC indoortraining, wegens grote belangstelling weer door Uiterton georganiseerd. Er wordt een uniek trainingsprogramma “Overleven op Zee” aangeboden. Je krijgt de mogelijkheid om op een veilige manier onder professionele begeleiding ervaring op te doen met diverse overlevingstechnieken. Het is een actief indoor-evenement, spectaculair en zeer leerzaam. Een goede conditie is wel handig!

 
Programma    Inschrijven

10 deelnemers, 25 van 35 plaatsen beschikbaar

Rondje Azoren 2020
7 november 2020 - Holten

De droom, de beslissing en de werkelijkheid 2010: Rondje Azoren met een Contest 32.

 
Programma    Inschrijven: 31 juli 2020 - 31 oktober 2020

0 deelnemers, 80 van 80 plaatsen beschikbaar

Basiscursus navigatie in Zuid 2020
7 november 2020 t/m 14 november 2020 - Oude-Tonge
Gedurende 2 zaterdagen, 7 en 14 november worden de beginselen van de platte zeevaartkunde behandeld voor toerzeilers, die weinig of geen ervaring hebben met navigatie op het IJsselmeer, de Wadden, de Zeeuwse stromen of de Noordzee. 
Programma    Inschrijven

2 deelnemers, 14 van 16 plaatsen beschikbaar

Meteo door Jan Visser 2020
7 november 2020 - Hoofddorp
We raadplegen de computer, we kijken naar de weerkaart maar wat is weerkundig gezien nou echt belangrijk om een tocht te plannen of (misschien wel) af te blazen? Weerman Jan Visser, zal ons daarover wegwijs maken. 
Programma    Inschrijven

12 deelnemers, 20 van 32 plaatsen beschikbaar

Bezoek Hagoort Sails
20 november 2020 - Benthuizen

De meeste toerzeilers willen ook graag de optimale snelheid uit hun boot halen. Misschien maak je lange toertochten maar vaar je ook af en toe een wedstrijdje. Welke zeilen passen dan het beste bij jouw boot? Hoe trim je de zeilen? Hoe kun je zelf een noodreparatie aan de zeilen uitvoeren? 

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 30 van 30 plaatsen beschikbaar

Elektra aan boord 2020
21 november 2020 - Hoofddorp
In theorie lukt alles in elektro-wereld, maar dan nu de praktijk. Valt de elektra aan boord ook wel eens uit op het moment dat het absoluut niet uitkomt? Is de accuspanning regelmatig te laag en wilt u weten hoe dit komt? 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 20 van 20 plaatsen beschikbaar

Onderhoud reddingsvesten 2020
28 november 2020 - Hoofddorp
Een workshop over reddingsvesten, de verschillende opblaassystemen en het onderhoud. Neem gerust uw eigen reddingsvest mee. Aan het eind van de middag weet u wat u er zelf aan kunt doen om een betrouwbaar reddingsvest te hebben. 
Programma    Inschrijven

10 deelnemers, 12 van 22 plaatsen beschikbaar

Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?