Evenementen
Welkom op de evenementenpagina van De Toerzeilers. U kunt zich hier inschrijven voor de evenementen onze vereniging.

Al lid, maar bent u de eerste keer op deze site?
Bij de eerste keer aanmelden moet u een wachtwoord instellen. Ga hiervoor naar wachtwoord vergeten?
Een stap voor stap uitleg om dit te doen vindt u in deze tekst, of in deze video.
 
Midwinterbijeenkomst Op eigen kiel naar de Baltische Staten en St.Petersburg 2019
13 januari 2019 - Teteringen

Op eigen kiel naar de Baltische Staten en St. Petersburg. De presentatie zal worden verzorgd door Jan-Willem Schouten die samen met zijn vrouw in een groep deze zeiltocht naar de Baltische Staten en St. Petersburg heeft gemaakt.

 
Programma    Inschrijving gesloten

Theoretische Kustnavigatie (TKN) 9 avonden
15 januari 2019 t/m 12 maart 2019 - Huizen
Steeds meer watersporters kiezen het echte ruime sop. Hetzij om langs de kust naar andere havens in Nederland en België te varen, hetzij om de oversteek naar Engeland te maken. Varen op zee vereist echter andere vaardigheden dan het varen op getijloos ruim water. Er moeten koersen worden uitgezet rekening houdend met stroom en drift. 
  
Programma    Inschrijving gesloten

Stentec navigatie-app voor Android (smartphones en tablets)
16 januari 2019 - Joure

Stentec navigatie-app voor Android (smartphones en tablets). Wat kan dit navigatieprogramma allemaal, wat maakt deze app zo specifiek en op welke wijze onderscheidt het zich van andere app’s? (let op: niet voor i-Phone.)

 
Programma    Inschrijving gesloten

Uiterton Vriendenavond
18 januari 2019 - Huizen

Iedereen die ooit heeft deelgenomen aan een Uiterton tocht, of in de toekomst wil gaan deelnemen of anderszins geïnteresseerd is in zeezeilen, wordt uitgenodigd om het nieuwe jaar te starten met een borreltje met oude en nieuwe bekenden!

 
Programma    Inschrijving gesloten

Lezing van Max van Keulen tijdens de Algemene Vergadering
19 januari 2019 - Putten

Welkom bij de 90e jaarlijkse Algemene Vergadering van de Toerzeilers; deze vindt plaats op 19 januari 2019 in het Postillion hotel “Amersfoort Veluwemeer”, Strandboulevard 3, 3882 RN Putten. Zaal open vanaf 10:30 uur. Om 11:00 uur starten we met de lezing van Max van Keulen met: Droomt U er ook van om de wereldberoemde zangeres Beyoncé aan boord hebben!!!! Max van Keulen maakte dit mee tijdens zijn wereldreis met zijn Waarschip. Op onze AV vertelt hij over al zijn belevenissen tijdens zijn unieke wereldreis met diverse opstappers en de ontmoetingen met diverse culturen"

Na de lunch start de vergadering en we sluiten af met een gezamenlijk hapje en drankje. Voor de organisatie is het prettig wanneer u zich uiterlijk 13 januari 2019 aanmeldt via deze Evenementenkalender. Alle leden krijgen de stukken voor deze vergadering thuisgestuurd. Tot ziens op zaterdag 19 januari 2019!

 
Programma    Inschrijving gesloten

Splitsen met moderne lijnen 2019
25 januari 2019 t/m 1 februari 2019 - Huizen
25 januari en 1 februari. Een moderne lijn splitsen is een speciale techniek. Op deze twee avonden leert u de basisvaardigheden. 
Programma    Evenement is volgeboekt

WINTERWEEKEND 2019
26 januari 2019 t/m 27 januari 2019 - Nulde (Putten)
De Nederlandse Vereniging van Toerzeilers organiseert op 26 en 27 januari 2019 alweer het 46 e Winterweekend. Dit werd tot 2017 nog “Woudschoten” genoemd, naar het congresoord waar het jaarlijkse weekend lang plaats vond. Tegenwoordig gaan we naar het Postillion Hotel Nulde in Putten en daar kregen we een nieuwe, niet plaatsgebonden naam: Winterweekend.
In dit weekend dragen we in een ontspannen sfeer Toerzeilers-kennis en ervaring over, op gebieden als zeemanschap, navigatie, techniek en vakantiebestemmingen. Dat doen we zoveel mogelijk voor en door de eigen leden van de vereniging. Daarnaast is het weekend bedoeld om de contacten tussen de leden te bevorderen. Let op: er zijn slechts 154 deelnemers mogelijk. Daarna komt u op de wachtlijst. De ervaring leert dat het evenement in een paar weken is volgeboekt. Op zondagmiddag gaat het programma over in een brede informatiemarkt: die staat ook open voor leden die niet aan het weekend deelnemen. 
Programma    Contactinformatie    Evenement is volgeboekt

Presentatie Vakantietochten
27 januari 2019 - Nulde (Putten)

Alle vakantietochten 2019 worden besproken! U kunt zo uw vakantiekeuze nader bepalen en er is alle gelegenheid om de tochtcoordinatoren en mogelijke mede-vakantiegenoten te ontmoeten! De Jaarmarkt, Introductie nieuwe leden en “Presentatie Vakantietochten” vinden allemaal plaats op dezelfde zondagmiddag! In aansluiting aan het Winterweekend en is gratis toegankelijk zonder voorafgaande inschrijving!

 
Programma    Inschrijven

Jaarmarkt Toerzeilers!!
27 januari 2019 - Putten

De Jaarmarkt wordt jaarlijks gehouden op de zondagmiddag aan het eind van het Winterweekend. Je kunt zich ervoor inschrijven, maar dat hoeft niet. Je vindt er een groot aantal presentaties van de activiteiten die tijdens het resterende winterseizoen en het komende zeilseizoen zullen worden gehouden, zoals onder meer de vakantietochten in de zomervakantie.

 
Programma    Inschrijven

Navigatie-instrumenten koppelen
29 januari 2019 - Huizen
Met welke standaard of protocollen hebben we te maken? Wat zijn de eigenschappen van deze standaarden en protocollen? Wat gaat dit voor ons opleveren? Wanneer en hoe willen we hiervan gebruik maken? Allemaal vragen waar u deze avond antwoord op krijgt. 
Programma    Inschrijven: 3 november 2018 - 22 januari 2019

16 deelnemers, 9 van 25 plaatsen beschikbaar

EHBO aan boord
30 januari 2019 - Eemnes
EHBO, je hoopt het niet nodig te hebben, maar als de nood daar is wil je toch graag weten wat je kan doen met de middelen aan boord. En ook is het wel belangrijk om te weten wat er in de EHBO-koffer aan boord aanwezig hoort te zijn. 
Programma    Inschrijven: 9 november 2018 - 23 januari 2019

22 deelnemers, 8 van 30 plaatsen beschikbaar

Polyesteronderhoud aan onder- en bovenwaterschip
1 februari 2019 - Joure

Polyester schepen hebben onderhoud nodig! Frits Birkhoff vertelt duidelijk over met welke hulpmiddelen je poetst, hoe je polyesterreparaties uitvoert en wat er komt kijken bij het schilderen van dit materiaal. Ook de onderkant van de boot neemt hij dit jaar mee in zijn verhaal.

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Zeesluis IJmuiden 2019
2 februari 2019 - IJmuiden

Met eigen ogen zien hoe de nieuwe zeesluis bij IJmuiden wordt gebouwd. Onder leiding van een gids wordt u door de expositieruimte rondgeleid.

 
Programma    Inschrijven

36 deelnemers, 4 van 40 plaatsen beschikbaar

Start of the Year
3 februari 2019 - Huizen

Ladie’s only evenement Wij dagen je uit voor een inspirerende start van het zeilseizoen met een presentatie door Anje Valk over de Engelse Oostkust. Ook zo benieuwt wat Team Zeemancipatie, 5 enthousiaste vrijwilligers met kennis in verschillende vakgebieden, dit jaar weer voor jullie organiseert.

 
Programma    Inschrijven

29 deelnemers, 31 van 60 plaatsen beschikbaar

Opfriscursus Theoretische Kust Navigatie (TKN) 3 avonden
6 februari 2019 t/m 20 februari 2019 - Huizen
Deze cursus is bedoeld voor diegenen met al wat meer ervaring tijdens zeezeiltochten en met name voor alle geïnteresseerden die in het verre verleden de cursus theoretische kustnavigatie hebben gevolgd en weer eens een beetje bijgespijkerd willen worden. 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

24 deelnemers, 0 van 24 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 4 deelnemers, 1 van 5 plaatsen beschikbaar

De Februari lezing
8 februari 2019 - Joure
Jaarlijks terugkerend fenomeen: een interessante lezing door een nationale of regionale grootheid. Dit jaar door Lars van den Berg over de bouw van Breehorn-jachten en over een rondje Atlantic met het gezin. 
Programma    Inschrijven

67 deelnemers, 133 van 200 plaatsen beschikbaar

Boot Holland
8 februari 2019 t/m 13 februari 2019 - Leeuwarden
De beurs wordt van vrijdag 8 februari t/m woensdag 13 februari gehouden in WTC Expo Heliconweg 52. Natuurlijk staan wij als Toerzeilers weer op Boot Holland in Leeuwarden. Het is een watersporttentoonstelling met een eigen gemoedelijke sfeer zo kenmerkend voor het noorden van ons land. Men kan over diverse onderwerpen informatie krijgen. Naast de nieuwste snufjes op zeil en watersportgebied kan men ook genieten van traditionele oude zeilklasse schepen, altijd leuk! Wij staan met onze mooie stand in Hal 5 bij de zeilboten. Dit jaar wordt daar ook een recreatiepark aangelegd, met Funsport en horecaterrasjes. Onze standbemanning zal op Boot Holland onze Toerzeilvereniging weer onder de aandacht van het watersportpubliek brengen, en U, als lid, bent natuurlijk welkom voor een praatje over boten en alles wat dat bij hoort. Tot ziens in Leeuwarden en meer informatie over de beurs kunt U vinden op www.boot-holland.nl INSCHRIJVEN IS NIET NODIG!!! 
Programma    Inschrijven

Middellandse Zee dag 2019
9 februari 2019 - Eemnes

De Middellandse Zee is een prachtig zeilgebied. Er zijn 3 lezingen over verschillende gebieden in de MZ. Veel praktische tips.

 
Programma    Inschrijven

41 deelnemers, 29 van 70 plaatsen beschikbaar

Motor zoekt vrouw 2019
9 februari 2019 - Teteringen

Een Lady's only evenement. Ben jij die vrouw die mee op ontdekkingsreis wil onder het motorluik? Na 9 februari zijn er voor jou geen geheimen meer!

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

15 deelnemers, 0 van 15 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 5 deelnemers, 3 van 8 plaatsen beschikbaar

Workshop downloads WinGPS 5 Pro en Voyager
12 februari 2019 - Huizen
Dit evenement is bedoeld voor gebruikers van WinGPS 5 Pro of Voyager. Samen met u gaan wij met behulp van WinGPS 5 uw programma optimaliseren. Het ligt in de bedoeling om zoveel mogelijk informatie in uw Stentec programma te krijgen om er mee te werken. 
Programma    Inschrijven

11 deelnemers, 9 van 20 plaatsen beschikbaar

Zonnepanelen op de boot
12 februari 2019 - Teteringen

“Zonnepanelen op de boot.” Deze lezing wordt verzorgd door “Independant Solar Solutions.” De volgende onderwerpen komen aan bod; Hoe bepaal ik wat ik nodig heb. Welke systemen zijn mogelijk. Waar plaats ik de zonnecellen Hoe integreer ik ze in het elektrische systeem.

 
Programma    Inschrijven

34 deelnemers, 31 van 65 plaatsen beschikbaar

Cursus wadvaren voor beginners in twee avonden 2019
13 februari 2019 t/m 6 maart 2019 - Hoofddorp
De hele dag door is het wad in beweging. Hoe kunt u daar bij uw tochtplanning zo goed mogelijk gebruik van maken? Hoe komt u aan de informatie en hoe gebruikt u die? Een praktische cursus voor zeilers die nog weinig ervaring hebben op het wad. 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

20 deelnemers, 0 van 20 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 4 deelnemers, 1 van 5 plaatsen beschikbaar

Reanimatie en AED cursus. Incl. introductie EHBO 2019
17 februari 2019 - Veenendaal

Wegens succes van vorig jaar herhaald! Het zal u maar gebeuren. Midden op de ruime binnenwateren, zee of gewoon in de haven wordt uw bemanningslid ‘niet lekker’ en u moet gaan reanimeren. U hoopt dit nooit te hoeven meemaken, maar professionele hulpdiensten zijn niet snel aanwezig, dus u bent op uzelf aangewezen. Niet alleen als schipper maar ook als burger kunt u uw steentje bijdragen door ook hulpverlener reanimatie te worden. In 3 a 4 uur onder leiding van een gecertificeerd reanimatie instructeur leert u basale reanimatie en het gebruik van de defibrillator en kunt u zelfs een certificaat behalen. Hierna in een notendop, maar wel heel praktisch van aard, de eerste beginselen van Eerste Hulp Aan Boord. U gaat echt zelf aan de gang. Daarnaast introductie van een speciale EHBO koffer.

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Elektronische apparatuur aan boord en kleding advies voor alle seizoenen
17 februari 2019 - Scheveningen
Nu is de gelegenheid om al uw vragen te stellen over al uw elektronische apparatuur aan boord. Er is een korte lezing en er zijn experts aanwezig van Raymarine, Garmin en B&G, zij hebben antwoord op al uw vragen. De vragen graag vooraf via de mail, zodat de experts zich kunnen voorbereiden. Om het voor de dames ook een leuke middag te laten zijn, starten we met een lezing over kleding voor alle seizoenen van Helly Hansen.
 
Programma    Inschrijven

10 deelnemers, 40 van 50 plaatsen beschikbaar

Varen op de Middellandse zee
23 februari 2019 - Holten

Ook al eens met de gedachte gespeeld om op de Middellandse zee te gaan varen. Dan is deze bijeenkomst een must voor jouw.

 
Programma    Inschrijven

32 deelnemers, 33 van 65 plaatsen beschikbaar

Digitale waterkaarten
2 maart 2019 - Holten

Digitale kaarten zijn belangrijke hulpmiddelen bij het zeilen. Je hebt het gratis OpenCPN en veel andere commerciële aanbieders van digitale kaarten. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende kaarten.

 
Programma    Inschrijven

18 deelnemers, 47 van 65 plaatsen beschikbaar

Trailersailingdag 2019
2 maart 2019 - Almere/Lelystad

Wil je meer weten over traileren en mooie bestemmingen? Kom dan naar de Trailersailingdag! Leer in de ochtend meer over de techniek en veiligheid van kajuitzeilboottrailer. Na de lunch is er een presentatie over het reizen naar en zeilen op de Middellandse Zee, gevolgd door een presentatie over de eilanden Rügen en Usedom aan Oostzee. Samen met een kofferbakverkoop, de landentafels en gelegenheid om ervaringen uit te wisselen maken we er een gezellige en inspirerende dag van.

 
Programma    Inschrijven

10 deelnemers, 30 van 40 plaatsen beschikbaar

Bezoek aan de Verkeers Centrale Dordrecht (VCD)
2 maart 2019 - Dordrecht
Overal op het water komen we voor de beroepsvaart verkeerscentrales tegen, zoals de Brandaris, Den Helder, IJmuiden en de Maasmond. Maar ook toerzeilers hebben er mee te maken. 
Programma    Inschrijven

18 deelnemers, 12 van 30 plaatsen beschikbaar

HISWA
6 maart 2019 t/m 10 maart 2019 - Amsterdam
De Hiswa is geopend van woensdag 6 maart t/m zondag 10 maart.Op onze stand in hal 1 zijn ook weer nieuwe verenigingswimpels voor 5 euro te koop. Kijk voor uitgebreide Info op www.hiswarai.nl want de Hiswa is vernieuwd. 
Programma    Inschrijven

Cursus DSC-marifonie.
8 maart 2019 - Meppel
U heeft zich opgegeven voor de cursus DSC-marifonie. Ongeveer een week voorafgaand aan de cursusdatum kunt u een cursusboekje verwachten. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u dat doorgeven aan douwe.terpstra@toerzeilers.nl. Doet u dat tot ongeveer 14 dagen voorafgaand aan de cursusdatum, dan wordt het inschrijfgeld niet geïnd. Doet u dat later, dan wordt het cursusgeld geïnd en niet gerestitueerd.   
Programma    Evenement is volgeboekt

Elektriciteit aan boord
9 maart 2019 - Eemnes
Een goed werkend boordnet is zeker voor iedereen een must. In deze workshop krijgt u inzicht in de elektrische installatie aan boord van uw schip. 
Programma    Inschrijven

29 deelnemers, 1 van 30 plaatsen beschikbaar

Workshop Tochtplanning WinGPS 5 Pro en Voyage
13 maart 2019 - Eemnes
Dit evenement is bedoeld voor gebruikers van WinGPS 5 Pro of Voyager. Samen met u gaan wij met behulp van WinGPS 5 Pro of Voyager de tochtplanning beoefenen. Om alvast wat ervaring op te doen zullen wij u, in de week voorafgaand aan de workshop, een paar opgaven toesturen die u thuis kunt proberen te maken. Van u wordt verwacht dat u zelfstandig waypoints kan aanmaken. 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 10 van 15 plaatsen beschikbaar

Scharrelen over het wad (voor gevorderden) 2019
13 maart 2019 - Hoofddorp
Een avond met en voor elkaar, over de mooiste routes, anker- en droogvalplaatsen op het wad, speciaal voor het gebied tussen Texel en Ameland. Welke informatie is waar beschikbaar en hoe is deze handig te interpreteren? 
Programma    Inschrijven

18 deelnemers, 7 van 25 plaatsen beschikbaar

Cursus OpenCPN voor Windows-computers en laptops
15 maart 2019 t/m 22 maart 2019 - Joure

Cursus OpenCPN voor Windows-computers en laptops Een cursus van twee avonden, tw. 15 en 22 maart, over het installeren en het gebruiken van OpenCPN.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

15 deelnemers, 0 van 15 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 3 deelnemers, 7 van 10 plaatsen beschikbaar

Lezing over Rondje Engeland varen
15 maart 2019 - Huizen

Velen van u hebben een gekoesterde wens om eens een Rondje Engeland te varen. De lezing gaat over waar moet je op letten en wat kan ik tegen komen met zijn bijzonderheden.

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Manoeuvreren kun je leren
16 maart 2019 - Eemnes

Wie wil dat nu niet, onder alle omstandigheden probleemloos keren in nauw vaarwater, een box invaren, verantwoord aanleggen en afvaren. Met haar grote jarenlange ervaring op het gebied van instructie geven op allerlei jachten van groot tot klein, leert Martine van de Veen ons op 16 maart de fijne kneepjes van het manoeuvreren. In haar uitleg wisselt zij de theorie af met illustratieve foto’s en video’s. Voor manoeuvreren valt er altijd wat te leren. Voor wie de theorie niet genoeg is, op 22 juni geven we in samenwerking met Martine instructie in de praktijk met 3 boten in Lelystad Haven (max. 15 deelnemers).

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Meteo voor vertrekkers en lange afstand zeilers 2019
16 maart 2019 - Eemnes

Meteo voor vertrekkers en lange afstand zeilers die minimaal 2 nachten of langer achterelkaar op zee zijn.

 
Programma    Inschrijven

21 deelnemers, 9 van 30 plaatsen beschikbaar

Voorbereidingsmiddag tochten Uiterton
17 maart 2019 - Eemnes

De voorbereidingsmiddag zondag 17 maart 2019, is vooral bestemd voor de beginnende zeezeiler. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom. Aan de orde komen zaken die betrekking hebben op de lange termijn voorbereiding voor een overtocht op zee. We gaan in op het oversteken van een verkeers-scheidingsstelsel, het wachtlopen en het nachtzeilen. Er is verder gelegenheid kennis te maken met de leden van de Uitertoncommissie en met andere zeilers.

 
Programma    Inschrijven

44 deelnemers, 86 van 130 plaatsen beschikbaar

Lijnen, knopen en nog veel meer 2019
17 maart 2019 - Willemstad

Lady’s only evenement. Lijnen, knopen en nog veel meer. Vaak is er bij het zeilen en manoeuvreren handigheid en haast geboden: de stootwillen vlug ophangen, een paalsteekje leggen om de fokkenschoot te bevestigen, de landvasten vlug beleggen, een landvast om een bolder werpen enz. Hoe fijn is het als dat soepel gaat? Daar gaan we mee oefenen op zondag 17 maart in Willemstad.

 
Programma    Inschrijven

11 deelnemers, 4 van 15 plaatsen beschikbaar

Nautin: informatie over oa. de laatste boeienposities 2019
20 maart 2019 - Hoofddorp

Wegwijs worden in de veelheid van nautische informatie die beschikbaar is binnen Nautin. Met oa de laatste boeienposities enz. Ad Krom vertelt u er alles over.

 
Programma    Inschrijven

8 deelnemers, 22 van 30 plaatsen beschikbaar

EHBO aan boord
23 maart 2019 - Holten
EHBO aan boord heeft bij velen geen hoge prioriteit. Een EHBO doos is vaak nog wel aanwezig, maar bevat deze wel de juiste hulpmiddelen? Toch is het zeer belangrijk om snel en adequaat te kunnen handelen als zich een incident voordoet. Het kan leven of dood betekenen. Tijdens deze bijeenkomst worden we deskundig bijgepraat over hoe te handelen en wat je zelf kunt doen.

 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 60 van 65 plaatsen beschikbaar

Verre Noorden (middag)
24 maart 2019 - Eemnes

Op deze Verre Noorden middag zullen 3 sprekers over hun tochten naar het verre noorden een presentatie houden.

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 49 van 50 plaatsen beschikbaar

Presentatie Vaardig Varen door Martine van de Veen
30 maart 2019 - Zeewolde

Een lady’s only evenement. Wil je meer weten over hoe manoeuvreren nu eigenlijk in zijn werk gaat? Dan is dit een evenement voor jou. Een leerzame en informatieve middag over manoeuvreren op de motor gegeven door Martine van de Veen.

 
Programma    Inschrijven

21 deelnemers, 3 van 24 plaatsen beschikbaar

Praktijk en uitleg avond DSC-marifoon
3 april 2019 - Eemnes
De belangrijkste DSC-functie is de DISTRESS-knop, prominent aanwezig op uw marifoon maar vaak is de werking hiervan niet helemaal duidelijk. Basiskennis over dit onderwerp is wenselijk. 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

20 deelnemers, 0 van 20 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 1 deelnemer, 4 van 5 plaatsen beschikbaar

EHAB (eerste hulp aan boord)
5 april 2019 - Joure

EHAB (eerste hulp aan boord). De cursus wordt gegeven door een traumachirurg en een huisarts. Het doel is om een leuke, praktische en leerzame avond over dit onderwerp te houden met tijd voor theorie, enge foto’s en praktijk. Zelf verbanden aanleggen en veel meer.

 
Programma    Inschrijven

27 deelnemers, 73 van 100 plaatsen beschikbaar

Bezoek aan de VTS (verkeers) centrale Den Helder en de KNRM post 2019
12 april 2019 - Den Helder

We nemen een kijkje achter de schermen van de VTS (verkeers) centrale en bij de KNRM.

 
Programma    Inschrijven

17 deelnemers, 3 van 20 plaatsen beschikbaar

Zeil Instructie Schipper Zeemancipatie Zeeland 2019
13 april 2019 - Zeeland

Een Lady's only evenement. Dit is een instructiedag motor-manoeuvreren onder leiding van een professionele instructeur voor de ervaren zeilster, die al redelijk goed met het eigen zeilschip overweg kan en minimaal 1 keer aan een Zeemancipatieweekend heeft deelgenomen. We verwachten dat je het schip op het eerstvolgende Zeemancipatieweekend inzet.

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Reanimatie en AED cursus. Incl. introductie EHBO 2019
14 april 2019 - Veenendaal

Wegens succes van vorig jaar herhaald! Het zal u maar gebeuren. Midden op de ruime binnenwateren, zee of gewoon in de haven wordt uw bemanningslid ‘niet lekker’ en u moet gaan reanimeren. U hoopt dit nooit te hoeven meemaken, maar professionele hulpdiensten zijn niet snel aanwezig, dus u bent op uzelf aangewezen. Niet alleen als schipper maar ook als burger kunt u uw steentje bijdragen door ook hulpverlener reanimatie te worden. In 3 a 4 uur onder leiding van een gecertificeerd reanimatie instructeur leert u basale reanimatie en het gebruik van de defibrillator en kunt u zelfs een certificaat behalen. Hierna in een notendop, maar wel heel praktisch van aard, de eerste beginselen van Eerste Hulp Aan Boord. U gaat echt zelf aan de gang. Daarnaast introductie van een speciale EHBO koffer.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

8 deelnemers, 0 van 8 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 3 deelnemers, 1 van 4 plaatsen beschikbaar

Tips voor de Engelse oostkust
16 april 2019 - Teteringen

Het gebied dat besproken wordt is van Ramsgate t/m de river Ore and Alde. Naast de mooie plekjes die daar te vinden zijn komen ook vaaraanwijzingen, ankeren, gebruik van moorings en diverse jachthavens aan bod.

 
Programma    Inschrijven

2 deelnemers, 63 van 65 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Slinger es in voorbij de Richel 2019
27 april 2019 t/m 4 mei 2019 - Enkhuizen
Inslingeren voor het seizoen? De eerste mijlen op zout water? Of gewoon voor de gezelligheid? Slinger es in voorbij de Richel dit jaar van 27 april tot en met 4 mei. 
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 20 april 2019

0 deelnemers, 15 van 15 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Meivakantie op de Meren, de wind bepaalt 2019
27 april 2019 t/m 3 mei 2019 - Enkhuizen
Een week samen zeilen. Van te voren zijn er alternatieven op IJsselmeer of Markermeer. Uiteindelijk bepaalt de wind wat we doen. Korte tochten voor het hele gezin. Om te ervaren wat een groepstocht is en om al vroeg in het seizoen te zeilen. 
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 15 april 2019

0 deelnemers, 15 van 15 plaatsen beschikbaar

Inslingeren op het Zuidelijke Zout 2019
3 mei 2019 t/m 5 mei 2019 - Zeeland

Voor hen die het brakke water ‘ns willen verruilen voor het varen op het echte zilt, dit in het voorjaar willen doen om te kijken af alles weer naar behoren functioneert,en dit met een gezellig groepje mede clubleden willen doen, organiseren wij een Rondje Noordzee op 4 en 5 mei 2019.

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 14 van 15 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank Oefendag Lelystad 2019
11 mei 2019 - Flevo Marina

De Bemanningsbank commissie organiseerd voor het 4e jaar oefendagen voor opstappers. Uit de grote belangstelling blijkt dat veel opstappers hun zeilvaardigheid verder willen ontwikkelen. Ook dit jaar organiseert de bemanningsbank een specifieke oefendag op zaterdag 11 mei 2019.

 
Programma    Inschrijven

16 deelnemers, 14 van 30 plaatsen beschikbaar

Meet en Greet 2019
11 mei 2019 t/m 12 mei 2019 - Markermeer / IJsselmeer

Zaterdag vaar je naar het mooie Enkhuizen waar we elkaar ontmoeten borrelen en eten. Zondag na de koffie vaar je naar je thuis haven.

 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 15 van 20 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie weekend Zeeland 2019
16 mei 2019 t/m 19 mei 2019 - Zeeland
Een Lady’s only evenement. Dit is een lang weekend zeilen in Zeeland voor en door vrouwen. 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 40 van 40 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Mei Oost Engeland 2019
26 mei 2019 t/m 9 juni 2019 - IJmuiden
Vakantietocht voor zowel ervaren als onervaren (zee)zeilers. De tocht is niet  gericht op gezinnen met (jonge) kinderen. We vertrekken uit IJmuiden naar Lowestoft en scharrelen op ons gemak langs de rivieren Blyth, Ore, Deben en Orwell.
  
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 15 maart 2019

0 deelnemers, 6 van 6 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank Hemelvaarttocht 2019
29 mei 2019 t/m 2 juni 2019 - Lelystad Haven

Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni huurt de Bemanningsbank een zeiljacht en zorgt voor een ervaren schipper. 4 Opstappers kunnen 5 dagen zeilen, leren en ervaring opdoen. De opstappers betalen de boothuur (ca €250.- pp) de overige kosten zoals liggelden, brandstof eten en drinken onderweg worden hoofdelijk omgeslagen over schipper en bemanning. Tochtplanning in overleg met de opstappers.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 4 van 4 plaatsen beschikbaar

Rondje Noord-Holland voor opstappers 2019
30 mei 2019 t/m 1 juni 2019 - Enkhuizen

Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. NB: Gebruik deze inschrijving alleen als u niet zelf al een plaats op een schip hebt kunnen regelen.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 7 van 7 plaatsen beschikbaar

Rondje Noord-Holland voor schippers 2019
30 mei 2019 t/m 1 juni 2019 - Enkhuizen

Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. Let op: Het hier aangegeven maximale inschrijvingen betreft het aantal boten. Per boot kunnen meerdere bemanningsleden opgegeven worden.

 
Programma    Inschrijven

18 deelnemers, 12 van 30 plaatsen beschikbaar

Hemelvaart gezinsweekend op de Grevelingen 2019
30 mei 2019 t/m 2 juni 2019 - Grevelingen

Een kindvriendelijk gezinsweekend (do-zo) op de Grevelingen voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Voor kinderen een onvergetelijk evenement. Er staan allerlei activiteiten op het programma (o.a spelletjes, schat zoeken en kampvuur). Het thema is “Piraten opleiding.” De nadruk ligt meer op kinderen en gezelligheid en minder op zeilen, waarbij we wel verschillende eilandjes aandoen. Er wordt gevaren t/m 5 bft.

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 14 van 15 plaatsen beschikbaar

Rally naar Londen Schippers 2019
30 mei 2019 t/m 6 juni 2019 - Londen

Rally naar Londen Hemelvaart 2019. Londen is uiteraard een zeer populaire bestemming en staat bij veel zeilers op het verlanglijstje.  Deze rally is voor de meer ervaren zeezeilers, want de tocht vanuit Nederland naar Queenborough, de eerste aanloophaven, is minimaal 140 mijl, omvat een oversteek van het Kanaal, en daarna de aanloop van de Thamesdelta. 

 
Programma    Inschrijven

10 deelnemers, 10 van 20 plaatsen beschikbaar

Hemelvaart weekend met de kinderen 2019
30 mei 2019 t/m 2 juni 2019 - Haven Enkhuizen

Een lang weekend voor de kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Een open weekend, waarbij de kinderen centraal staan.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 8 van 8 plaatsen beschikbaar

Rally naar Londen Opstappers 2019
30 mei 2019 t/m 6 juni 2019 - Londen St.Katharine's Dock

Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Londen maar niet op eigen kiel, schrijf dan in als opstapper!!

 
Programma    Inschrijven

6 deelnemers, 14 van 20 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Varen op het ritme der getijden 2019
4 juni 2019 t/m 14 juni 2019 - Haven Lauwesoog

Tocht over het Nederlandse oostelijk wad en het aangrenzende Duitse wad tot Juist voor schepen met een maximum diepgang van 1 meter en mogelijkheid tot droogvallen.

 
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 1 mei 2019

0 deelnemers, 8 van 8 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank tocht Lowestoft 2019
6 juni 2019 t/m 10 juni 2019 - Seaport Marina IJmuiden

De bemanningsbank huurt een zeilboot en zorgt voor een ervaren schipper. 4 Opstappers kunnen meevaren met de tocht naar Lowestoft (Door Uiterton georganiseerd). De opstappers betalen de boothuur (ca €250.- pp) de overige kosten zoals liggelden, brandstof eten en drinken onderweg worden hoofdelijk omgeslagen over schipper en bemanning.

 
Programma    Inschrijven

3 deelnemers, 1 van 4 plaatsen beschikbaar

41 ste Rally naar Lowestoft Schippers 2019
6 juni 2019 t/m 10 juni 2019 - Lowestoft

We gaan voor de 41e keer naar Lowestoft! 

 
Programma    Inschrijven

10 deelnemers, 70 van 80 plaatsen beschikbaar

41 ste Rally naar Lowestoft Opstappers 2019
6 juni 2019 t/m 10 juni 2019 - Lowestoft

We gaan voor de 41e keer naar Lowestoft! 

 
Programma    Inschrijven

3 deelnemers, 4 van 7 plaatsen beschikbaar

Samen voor de wind
15 juni 2019 - Oude Tonge en Willemstad
Samen voor de Wind. Een tocht om patiënten met een levensbedreigende ziekte, zoals ALS of Kanker, een onvergetelijke zeildag te laten ervaren. De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting “Topsport for life.” Op www.topsportforlife.nl/ vind U meer info over deze stichting. Eventule reserve datum is: 22-6-2019. 
Programma    Inschrijven

Praktijk dag met de KNRM op je eigen schip 2019
15 juni 2019 - Jachthaven Andijk

Zeilers leren van de KNRMers en KNRMers leren van de zeilers, een praktijkdag, met eigen schip, om van elkaar te leren Jachthaven Andijk.

 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 7 van 12 plaatsen beschikbaar

Open boten zeilen 2019
15 juni 2019 - De Kaag
Een Lady’s only evenement. Wegens herhaald succes open boten zeilen op de Kaag.
  
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 25 van 25 plaatsen beschikbaar

Zeil-, en Puzzeltocht IJsselmeer 2019
15 juni 2019 - IJsselmeer

Zeil-, en Puzzeltocht IJsselmeer. Een dag heerlijk zeilen met spannende opdrachten tussendoor. Na afloop een gezellige avond in Stavoren.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 100 van 100 plaatsen beschikbaar

Spinnaker / gennaker workshop op het water 2019
16 juni 2019 - Grevelingen, Herkingen Marina
Altijd al spinnaker willen varen, zelfs eentje aan boord liggen, maar nooit toe gekomen? Deze is dag is er om van elkaar en met elkaar te leren. Centraal thema is de spinnaker of gennaker. Ervaren zeilers stappen op bij een andere schipper of stap zelf op bij een ervaren zeiler. Daarnaast is er ook aandacht voor algemene zeiltechniek en trim. 
Programma    Inschrijven

16 deelnemers, 14 van 30 plaatsen beschikbaar

Manoeuvreren in de praktijk 2019
22 juni 2019 - Jachthaven Lelystad haven

Je hebt bijvoorbeeld op 16 maart 2019 of vorig jaar meegedaan aan het evenement “Manoeuvreren kun je leren”. Martine van de Veen heeft je vertelt over de fijne kneepjes van het aanleggen en afvaren. Dan wil je het weleens zelf proberen onder deskundige begeleiding. Op 22 juni gaan we met 3 boten vanuit Lelystad haven een dagje oefenen. Voor alle duidelijkheid: Je kan alleen deelnemen aan het evenement als je het theoretische evenement “Manoeuvreren kun je leren” al een keer hebt bijgewoond. Let op: Vanaf windkracht 5 gaat het evenement niet door.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

15 deelnemers, 0 van 15 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 0 deelnemers, 5 van 5 plaatsen beschikbaar

Beleef de NIEUWE natuur op de Marker Wadden 2019
22 juni 2019 t/m 23 juni 2019 - Marker Wadden

Beleef de NIEUWE natuur op de Marker wadden. We maken een rondwandeling met gids.

 
Programma    Inschrijven

7 deelnemers, 8 van 15 plaatsen beschikbaar

Man over Boord Hoorn 2019 (Let op datum gewijzigd)
29 juni 2019 - Hoorn
Een instructiedag verzorgd door de Reddingsbrigade NOTWIN in Hoorn. Begonnen wordt met een theoretisch gedeelte in de morgen in clubhuis van NOTWIN, zoals: Verdrinking, onderkoeling en de man over boord manoeuvre met uw zeiljacht, onder zeil en/of met de motor. 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

7 deelnemers, 0 van 7 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 0 deelnemers, 5 van 5 plaatsen beschikbaar

Man Over Boord opstapper Hoorn 2019 (Let op datum gewijzigd)
29 juni 2019 - Hoorn
Wilt u niet met uw eigen schip meedoen aan de oefening Man over Boord? Dan kunt u zich hier inschrijven als opstapper of opstapster. 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

8 deelnemers, 0 van 8 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 0 deelnemers, 5 van 5 plaatsen beschikbaar

18 uurs tocht IJsselmeer / Markermeer 2019
5 juli 2019 t/m 6 juli 2019 - Markermeer / IJsselmeer

18 uur non stop varen!! Ervaring op doen met nacht zeilen. De meest mijlen maken, welke rakken zijn gunstig bij de voorspelde wind en richting? Wacht indeling maken. Logblad bijhouden. Start Vrijdag avond.

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 19 van 20 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Rondje Denemarken via het Kielerkanaal 2019
14 juli 2019 t/m 9 augustus 2019 - Makkum
Een zomervakantie naar Denemarken. Vier weken op pad met tochten welke we samen vaststellen. Ruimte om samen op te trekken op en rond het water. Mogelijk zijn er jong volwassenen die in en uit’vliegen’. 
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 15 april 2019

0 deelnemers, 6 van 6 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Hanzesteden relaxed: Rostock – Malmö - Kopenhagen 2019
20 juli 2019 t/m 17 augustus 2019 - Vlieland

Deze vakantietocht voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 12–16 start op zaterdag 20 juli vanaf Vlieland. We gaan in 1 keer naar Cuxhaven en daarna door naar Rostock. Vandaar rustig aan en vooral genieten. Via Kopenhagen en vele mooie eilanden al BBQ’end terug richting Kiel. Ook Helgoland is een optie voordat we weer huiswaarts gaan.

 
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 3 juni 2019

0 deelnemers, 7 van 7 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Het gezin relaxed de Brexin 2019
20 juli 2019 t/m 11 augustus 2019 - Scheveningen

Deze reis is voor mensen die graag mooie zeiltochten naar Oost Engeland willen afwisselen met leuke activiteiten op de wal voor tieners van ongeveer 14 tot 19 jaar oud. We gaan enkele dagen Londen bezoeken, maar zullen ook sportieve activiteiten zoals surfen of kanoën en dinghy varen op de rivieren gaan doen.

 
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 20 juni 2019

0 deelnemers, 8 van 8 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht naar (wie weet) Wight 2019
21 juli 2019 t/m 18 augustus 2019 - IJmuiden

Vakantietocht Wie weet Wight. Ons doel is plezierige en relaxte tochten te maken richting de Engelse zuidkust met schepen van 30-37 voet. We verzamelen op 21 juli in IJmuiden, waarna we in dagtochten langs de kust via België naar Engeland zeilen en allerlei leuke havens aandoen. Dit is een tocht juist voor de beginnende zeezeiler. De bestemming is afhankelijk van het weer, maar wie weet.....

 
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 31 maart 2019

0 deelnemers, 6 van 6 plaatsen beschikbaar

Gezinsvakantietocht (kids 8-14 jaar) wellicht Engeland 2019
21 juli 2019 t/m 9 augustus 2019 - Roompot Marina Kamperland

Gezinsvakantietocht, 21 juli t/m 8/9 augustus (kids 8-14 jaar) Zeeuwse, Belgische, begin Franse kust en bij goed weer misschien wel Engeland… Bent u een actief gezin en wilt u samen met een gezellige groep toerzeilers relaxed naar misschien wel Engeland zeilen, dan is deze gezinsvakantietocht iets voor jullie! De tocht staat open voor schepen varend met kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Bij voorkeur schepen rond de 35 ft..

 
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 15 juni 2019

0 deelnemers, 8 van 8 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Expeditie naar de Seinebaai 2019
27 juli 2019 t/m 17 augustus 2019 - Breskens

Expeditie naar de Seinebaai (27/07 t/m 17/08). Bent u een ervaren zeezeiler en wilt u samen met een gezellige groep toerzeilers koers zetten richting de Seinebaai, dan is deze vakantietocht iets voor u! De tocht staat open voor schepen varend met of zonder kinderen. Bij voorkeur schepen rond de 35 ft..

 
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 15 juni 2019

0 deelnemers, 7 van 7 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Frankrijk en Kanaal eilanden met kids (8–14 jaar) 2019
28 juli 2019 t/m 15 augustus 2019 - Le Havre of Cherbourg

Gezinsvakantie met kinderen in de leeftijd 8 tot 14 jaar naar de Franse Bretonse en Normandische kust. We verzamelen en eindigen in Le Havre (of Cherbourg). Het allerbelangrijkste doel is een gezellige vakantie met veel plezier voor de kinderen.

 
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 27 juli 2019

0 deelnemers, 7 van 7 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Discovering the silly mystery of the Scilly Islands 2019
4 augustus 2019 t/m 1 september 2019 - Stellendam

Een toch langs de mooiste havens van Zuid Engeland, met als doel de groep subtropische Islands of Scilly. De tocht zal niet gericht zijn op gezinnen met kinderen, en bedoeld voor de gevorderde zeezeiler, waarbij er af en toe wat grotere dag afstanden gevaren worden.

 
Programma    Inschrijven: 28 januari 2019 - 21 juli 2019

0 deelnemers, 6 van 6 plaatsen beschikbaar

30 ste Rally naar Whitby voor Schippers 2019
17 augustus 2019 t/m 25 augustus 2019 - Whitby
Onze Rally valt ook dit jaar weer samen met de Whitby Folkweek, een zeer gezellig lokaal muziekfestival. Het is een prestatietocht voor de gevorderde zeezeilers, een meerdaagse oversteek van minimaal 230 mijl (2 - 4 etmalen). 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 18 van 18 plaatsen beschikbaar

30 ste Rally naar Whitby voor opstappers 2019
17 augustus 2019 t/m 25 augustus 2019 - Whitby

Als u de tocht naar Whitby mee wilt maken maar niet op eigen kiel dan kunt u inschrijven als opstapper.

 
Programma    Inschrijven

6 deelnemers, 14 van 20 plaatsen beschikbaar

Zeil Instructie Schipper Zeemancipatie IJsselmeer 2019
31 augustus 2019 - IJsselmeer / Markermeer

Een lady's only evenement. Dit is een instructiedag motor-manoeuvreren onder leiding van een professionele instructeur voor de ervaren zeilster, die al redelijk goed met het eigen zeilschip overweg kan en minimaal 1 keer aan een Zeemancipatieweekend heeft deelgenomen. We verwachten dat je het schip op het eerstvolgende Zeemancipatieweekend inzet.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 2 van 2 plaatsen beschikbaar

Bontekoe tocht 2019
7 september 2019 t/m 8 september 2019 - Markermeer / IJsselmeer

Een jaarlijks terugkerende uitdaging aan uzelf: 7 uur non stop zeilen. Met als eindbestemming HOORN. Zeilen, gezelligheid, zeilervaringen uitwisselen, borrelen en eten zijn de sleutelwoorden voor de BONTEKOE TOCHT.

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 19 van 20 plaatsen beschikbaar

Single handed IJsselmeer 2019
13 september 2019 t/m 14 september 2019 - Houtribhaven Lelystad
De jaarlijkse dagtocht voor solozeilers op het IJsselmeer en/of Markermeer start vanuit de Houtribhaven en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde solozeilers. 
Programma    Inschrijven

2 deelnemers, 38 van 40 plaatsen beschikbaar

Deelname wedstrijd "8 uren van de Oosterschelde" als Toerzeilers (Let op datum gewijzigd)
14 september 2019 - St. Annaland

Ieder jaar wordt in St. Annaland in september een tactische wedstrijd georganiseerd waarbij het nationaal park Oosterschelde wordt gesteund. Deelname als toerzeiler is een belevenis en veel leden doen al mee. Inschrijven en informatie is altijd via de website www.8uren.nl. Als vereniging organiseren wij een borrel na afloop. Dan kunt u kennismaken en verhalen uitwisselen met de medestrijders. Doe mee en meld u aan ovv. "De Toerzeilers". Ook als vereniging is er een uitslag en een prijs.

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 14 van 15 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank Wadden Oefendag 2019
14 september 2019 - Marina Makkum

Al 2 jaar heeft de Bemanningsbank (commissie) voor opstappers een Wadden oefendag georganiseerd. Hiervoor was grote belangstelling. Daarom ook voor komend jaar de volgende stap in het bekwamen van de zeilvaardigheid. Op zaterdag 14 september organiseren we weer een Wadden Oefendag. Getijdenwater maakt het zeilen nog iets gecompliceerder en daarom interessant(er).

 
Programma    Inschrijven

4 deelnemers, 26 van 30 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie weekend IJsselmeer 2019
19 september 2019 t/m 22 september 2019 - IJsselmeer en Markermeer
Een Lady’s only evenement. Dit is een lang weekend zeilen op het IJsselmeer voor en door vrouwen. 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 40 van 40 plaatsen beschikbaar

Makkum - Makkum 2019
20 september 2019 t/m 22 september 2019 - Kornwerderzand
Een klassieker van De Toerzeilers. Een stevige tocht op de Wadden- en Noordzee. 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 15 van 15 plaatsen beschikbaar

Single Handed - Zuid 2019
21 september 2019 t/m 22 september 2019 - Zeeland
Single Handed Zuid. Een tocht om de uitdaging van het solozeilen op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren te ervaren. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Een activiteit die ook Uw ervaring vergroot. 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 20 van 20 plaatsen beschikbaar

Manoeuvreer weekend met BBQ op de Grevelingen 2019
27 september 2019 t/m 29 september 2019 - Mosselbank in de Grevelingen
Manoeuvreerweekend met een BBQ op de Grevelingen.  
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 10 van 10 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank Waddenweekend 2019
27 september 2019 t/m 29 september 2019 - Makkum

Van vrijdagavond 27 september tot en met zondag 29 september huurt de Bemanningsbank een zeiljacht (dat eventueel droog kan vallen), we zorgen voor een schipper met veel waddenervaring. Vertrekhaven: Makkum. De opstappers betalen de boothuur. Het vaarplan wordt in overleg met de deelnemers opgesteld.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

4 deelnemers, 0 van 4 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 0 deelnemers, 2 van 2 plaatsen beschikbaar

Ragguh naar Ramsgate 2019
27 september 2019 t/m 29 september 2019 - Ramsgate
Dit zal in 7 tijen op en neer varen naar Ramsgate worden. Deelname voor de Stoere Bikkels onder de Toerzeilers. Vrijdagnacht vertrek uit Vlissingen of Roompot, hopelijk een paar uurtjes in Ramsgate en meteen, zaterdagnacht, weer terug. 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 18 van 18 plaatsen beschikbaar

Workshop Epoxy 2019
12 oktober 2019 - Wormerveer

Heb je altijd al alles willen weten over epoxy en er mee oefenen, dan is dit zeker een Must Do!! Bij deze workshop zijn we te gast bij een bedrijf gespecialiseerd in vele soorten epoxy. Tijdens het theoriedeel krijgen we een impressie van de vele mogelijkheden van epoxy. Van alle toepassingen hebben we voorbeelden en er is vanzelfsprekend ruimte voor specifieke vragen. Het theoriedeel duurt ongeveer anderhalf uur en de rest van de tijd zijn we zelf bezig met epoxy aanmaken en verwerken.

 
Programma    Inschrijven: 1 februari 2019 - 20 september 2019

0 deelnemers, 10 van 10 plaatsen beschikbaar

Winter klaarmaken van uw dieselmotor
16 oktober 2019 - Holten

Winter klaarmaken van uw dieselmotor. Ieder jaar moet het schip weer winterklaar worden gemaakt. U kunt dit uitbesteden bij een jachtservice bedrijf doch u kunt dat ook zelf doen. Dit scheelt uiteraard behoorlijk in de kosten.

 
Programma    Inschrijven

4 deelnemers, 21 van 25 plaatsen beschikbaar

Dieseldag 2019
26 oktober 2019 - Sliedrecht

Voor deze dag zijn we welkom bij Teus Vlot Diesel & Marine in Sliedrecht. Aan bod komen onderwerpen als; brandstoffen en bacteriën, koelsystemen, opbouw aandrijflijn, winterklaar maken.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

21 deelnemers, 0 van 21 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 1 deelnemer, 9 van 10 plaatsen beschikbaar

Maritiem Training Centrum (MTC) Trainingsdag Indoor 2019
27 oktober 2019 - Rotterdam

Vraag jij je wel eens af wat je zou moeten doen als je over boord raakt? Wat je overlevingskansen zijn en hoe je deze kunt vergroten? Tijdens de MTC indoor training georganiseerd i.s.m. duikschool Get Wet Maritiem, krijg je de mogelijkheid om onder professionele begeleiding ervaring op te doen met diverse overlevingstechnieken.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 35 van 35 plaatsen beschikbaar

Wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN) 2019
1 november 2019 t/m 6 maart 2020 - Enschede
De wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN) behandelt in 15 avonden vele onderdelen van het navigeren op zee in feite een must als je het zeegat uitvaart. Deze cursus zal je opleiden voor het officiële TKN examen dat wordt afgenomen door het watersportverbond en door de overheid wordt erkend.
  
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 4 van 4 plaatsen beschikbaar

Basiscursus navigatie in Zuid 2019
2 november 2019 t/m 9 november 2019 - Oude-Tonge
Basiscursus navigatie in Zuid. Gedurende 2 zaterdagen worden de beginselen van de platte zeevaartkunde behandeld voor toerzeilers, die weinig of geen ervaring hebben met navigatie op het IJselmeer, de Wadden, de Zeeuwse stromen of de Noordzee. 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 11 van 16 plaatsen beschikbaar

Meteo door Jan Visser 2019
2 november 2019 - Hoofddorp
We raadplegen de computer, we kijken naar de weerkaart maar wat is weerkundig gezien nou echt belangrijk om een tocht te plannen of (misschien wel) af te blazen? Weerman Jan Visser, zal ons daarover wegwijs maken. 
Programma    Inschrijven

18 deelnemers, 14 van 32 plaatsen beschikbaar

Onderhoud reddingsvesten 2019
9 november 2019 - Hoofddorp
Een workshop over reddingsvesten, de verschillende opblaassystemen en het onderhoud. Neem gerust uw eigen reddingsvest mee. Aan het eind van de middag weet u wat u er zelf aan kunt doen om een betrouwbaar reddingsvest te hebben. 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 17 van 22 plaatsen beschikbaar

Bezoek Hagoort Sails
15 november 2019 - Benthuizen
Ook de meeste toerzeilers willen graag de optimale snelheid uit hun boot halen. Misschien maak je lange toertochten maar vaar je ook af en toe een wedstrijdje. Welke zeilen passen dan het beste bij jouw boot? Hoe trim je de zeilen? Hoe kun je zelf een noodreparatie aan de zeilen uitvoeren? 
Programma    Inschrijven

11 deelnemers, 21 van 32 plaatsen beschikbaar

Elektra aan boord Hoofddorp 2019
23 november 2019 - Hoofddorp

Een waardevolle instructie dag over elektra aan boord.

 
Programma    Inschrijven

2 deelnemers, 20 van 22 plaatsen beschikbaar

 
Mijn Toerzeilers
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?
Aanmelden als lid