Evenementen
Welkom op de evenementenpagina van De Toerzeilers. U kunt zich hier inschrijven voor de evenementen onze vereniging.

Al lid, maar bent u de eerste keer op deze site?
Bij de eerste keer aanmelden moet u een wachtwoord instellen. Ga hiervoor naar wachtwoord vergeten?
Een stap voor stap uitleg om dit te doen vindt u in deze tekst, of in deze video.
 
Zeemancipatie weekend IJsselmeer.
31 mei 2018 t/m 3 juni 2018 - IJsselmeer en Markermeer
Een Lady’s only evenement. Dit is een lang weekend zeilen op het IJsselmeer voor en door vrouwen. 
Programma    Inschrijving gesloten

Vakantietocht Met pubers over de plas
21 juli 2018 t/m 19 augustus 2018 - Hellevoetsluis
Een vakantie met veel aandacht en tijd voor vermaak voor en door pubers. Wij hebben kinderen in de leeftijd van 14 t/m 17 en we vinden het leuk als er kinderen meegaan rond deze leeftijd. We vertrekken vanuit Hellevoetsluis en varen via Dover naar Wight en wellicht Poole. 
Programma    Inschrijving gesloten

Vakantietocht Kanaaleilanden: Engeland met de Franse slag
21 juli 2018 t/m 17 augustus 2018 - IJmuiden
Zomervakantie naar de Kanaaleilanden voor ervaren zeilers. Twee weken rondvaren tussen de eilanden waarbij ook tijd wordt genomen om de eilanden te bezoeken. We varen dus niet elke dag. Ervaring met ankeren is nodig om de kleinere eilanden te kunnen bezoeken. Vakantie voor gezinnen ZONDER of met kinderen. 
Programma    Inschrijving gesloten

Vakantietocht Zonder stress naar de Kanaaleilanden of Londen
23 juli 2018 t/m 16 augustus 2018 - Oostende
Deze vakantietocht voor gezinnen met kinderen start op maandagavond in Oostende, van waar we naar Dover varen. Daar gaan we -indien prettig bezeild- naar de Kanaaleilanden voor twee weken relaxed genieten. Als het weer niet prettig is om naar de Kanaaleilanden te zeilen, dan varen we naar Londen. In dat geval zijn we een midweek in hartje Londen, en gaan we daarna via o.a. de Butt & Oyster en andere rivieren terug naar NL. In beide scenario’s zullen we leuke en kindvriendelijke activiteiten doen, en sluiten we af in Scheveningen. 
Programma    Inschrijving gesloten

Vakantietocht Richting Plymouth
28 juli 2018 t/m 18 augustus 2018 - Southampton
Vanaf de Solent richting Plymouth. Vakantietocht voor de meer ervaren zeezeilende toerzeiler. 
Programma    Inschrijving gesloten

Vakantietocht Naar de Noorse Riviera en Deense Limfjord
29 juli 2018 t/m 25 augustus 2018 - Vlieland
Een ambitieuze 4-weekse tocht naar unieke vaargebieden. We vertrekken alleen met goede weersvooruitzichten vanuit Vlieland op zondag 29 juli met bestemming zuid-Noorwegen. We varen direct of via het Deense Thyborøn als tussenstop naar Mandal. In korte etappes gaan wij dan oostwaarts langs de beschutte Noorse Riviera tussen de vele eilandjes scharrelen en vooral genieten. Na een oversteek over het Skagerrak volgt een tweede prachtige bestemming de Jutlandse Limfjord met met o.a. bezoek aan het vulkanische klifeiland Fur. Vanaf Thyborøn gaan we als de tijd het toelaat via Sylt, Helgoland en een van de Duitse Waddeneilanden terug naar Vlieland. Zeewaardigheid (boot en bemanning) vereist.  
Programma    Inschrijving gesloten

29e Rally naar Whitby voor opstappers
17 augustus 2018 t/m 25 augustus 2018 - Whitby
Als u als opstapper een schip zoekt voor de 29e Rally naar Whitby. Inschrijven als opstapper is mogelijk, maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden, en kan dus niet gegarandeerd worden. Aanmelden voor 26 juli om de plaatsing voor de vertrekkers avond geregeld te hebben. 
Programma    Inschrijven: 6 december 2017 - 26 juli 2018

29e Rally naar Whitby voor Schippers
17 augustus 2018 t/m 25 augustus 2018 - Whitby
Onze Rally valt ook dit jaar weer samen met de Whitby Folkweek, een zeer gezellig lokaal muziekfestival. Het is een prestatietocht voor de gevorderde zeezeilers, een meerdaagse oversteek van minimaal 230 mijl (2 - 4 etmalen). 
Programma    Inschrijven: 8 december 2017 - 26 juli 2018

Manoeuvreerweekend met BBQ op de Grevelingen
1 september 2018 t/m 2 september 2018 - Grevelingen, Mosselbank en Stampersplaat

Manoeuvreerweekend met een BBQ op de Grevelingen. Datum 1 en 2 september 2018. Verzamelen vrijdagmiddag of avond (mag) op de Mosselbank. De theorie en praktijk van het aan- en afmeren, al dan niet onder zeil in verschillende situaties, zal aan de deelnemers worden uitgelegd en daarna geoefend.

 
Programma    Inschrijven

Single handed IJsselmeer.
7 september 2018 t/m 8 september 2018 - Lelystad
De jaarlijkse dagtocht voor solozeilers op het IJsselmeer en/of Markermeer start vanuit de Houtribhaven en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde solozeilers. 
Programma    Inschrijven

Zeil Instructie Schipper Zeemancipatie Zeeland.
8 september 2018 - Zeeland
Een Lady’s only evenement. Dit is een instructiedag motormanoeuvreren onder leiding van een professionele instructeur voor vrouwen die hun schip willen inzetten tijdens het Zeemancipatieweekend in Zeeland. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Ragguh naar Ramsgate
14 september 2018 t/m 16 september 2018 - Ramsgate
Dit zal in 7 tijen op en neer varen naar Ramsgate worden. Deelname voor de Stoere Bikkels onder de Toerzeilers. Vrijdagnacht vertrek uit Vlissingen of Roompot, hopelijk een paar uurtjes in Ramsgate en meteen, zaterdagnacht, weer terug. 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 18 van 18 plaatsen beschikbaar

Steigerborrel na de wedstrijd "8 uren van de Oosterschelde".
15 september 2018 - St. Annaland
Ieder jaar wordt in september een tactische wedstrijd georganiseerd waarbij het nationaal park Oosterschelde wordt gesteund. Deelname als toerzeiler in de toerklasse is een belevenis en veel leden doen al individueel mee. Inschrijven en informatie is altijd via de website www.8urenoosterschelde.nl. Als vereniging willen wij dit jaar een borrel na afloop organiseren. Dan kunt u kennismaken en verhalen uitwisselen met de medestrijders. Doe mee en meld u aan ovv. "De Toerzeilers". Ook als vereniging is er een uitslag. 
Programma    Inschrijven

Single Handed - Zuid.
15 september 2018 t/m 16 september 2018 - Zeeland
Single Handed Zuid. Een tocht om de uitdaging van het solozeilen op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren te ervaren. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Een activiteit die ook Uw ervaring vergroot. 
Programma    Inschrijven

3 deelnemers, 17 van 20 plaatsen beschikbaar

Bontekoe tocht
15 september 2018 - Markermeer
Een jaarlijks terugkerende uitdaging: 7 uur non-stop zeilen op het Markermeer om zoveel mogelijk mijlen te maken binnen een vastgestelde route en daarbij weer op tijd binnen te lopen in de Grashaven te Hoorn! Daarna een gezellige steigerborrel en een gezamenlijk diner. 
Programma    Inschrijven

6 deelnemers, 14 van 20 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie weekend Zeeland.
20 september 2018 t/m 23 september 2018 - Zeeland
Een Lady’s only evenement. Dit is een lang weekend zeilen in Zeeland voor en door vrouwen. 
Programma    Inschrijven: 1 januari 2018 - 29 juli 2018

Bemanningsbank Wadden Oefendag
22 september 2018 - Makkum / Den Oever

Vorig jaar heeft de Bemanningsbank (commissie) voor opstappers een Wadden Oefendag georganiseerd. Hiervoor was grote belangstelling. Daarom ook voor dit jaar de volgende stap in het bekwamen van de zeilvaardigheid. Op zaterdag 22 september organiseren we weer een Wadden Oefendag. Getijdenwater maakt het zeilen nog iets gecompliceerder en daarom interessant(er).

 
Programma    Inschrijven

10 deelnemers, 20 van 30 plaatsen beschikbaar

Meevaren opleidingsschip Urania.
28 september 2018 - Enkhuizen
Meevaren op het opleidingsschip Urania? 
Programma    Evenement is volgeboekt

Bemanningsbank Waddenweekend
28 september 2018 t/m 30 september 2018 - Nader te bepalen
Vaar een weekend op het Wad met de Bemanningsbank. De Bemanningsbank huurt een zeiljacht en zorgt voor een ervaren schipper. 4 Opstappers kunnen mee en die betalen de boothuur. Het vaarplan wordt in overleg met de deelnemers opgesteld. 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

Makkum - Makkum.
28 september 2018 t/m 30 september 2018 - Kornwerderzand
Een klassieker van De Toerzeilers. Een stevige tocht op de Wadden- en Noordzee. 
Programma    Inschrijven

11 deelnemers

Maritiem Training Centrum (MTC) Trainingsdag outdoor
30 september 2018 - Scheveningen
MTC outdoortraining, wegens grote belangstelling weer door Uiterton georganiseerd. Er wordt een uniek trainingsprogramma Overleven op Zee aangeboden. Je krijgt de mogelijkheid om op een veilige manier onder professionele begeleiding ervaring op te doen met diverse overlevingstechnieken. Het is een actief outdoor-evenement, spectaculair en zeer leerzaam. Een redelijke conditie is wel handig! 
Programma    Inschrijven

34 deelnemers, 1 van 35 plaatsen beschikbaar

Knopen en splitsen
5 oktober 2018 - Zaandam
Een leuke en leerzame avond waarin u leert om splitsen te maken in diverse lijnen. Onder leiding van professionals krijgt u eerst informatie over verschillende lijnsoorten, hun krachten en beperkingen.  
Programma    Inschrijven

29 deelnemers, 1 van 30 plaatsen beschikbaar

Het zelf winterklaar maken van uw buitenboordmotor
13 oktober 2018 - Teteringen
Zelf uw eigen buitenboormotor winterklaar maken. Nu het zeilseizoen weer ten einde is, is het weer tijd om uw buitenboordmotor onderhanden te nemen voor de winter(stalling). U gaat deze uitdaging zelf aan, dus de handen moeten uit de mouwen. De motor-staartolie en de impellor wordt gewisseld. De bougie(s) worden nagekeken en gereinigd en zo nodig afgesteld of vervangen.  
Programma    Evenement is volgeboekt

Workshop Epoxy
13 oktober 2018 - Wormerveer

Heb je altijd al alles willen weten over epoxy en er mee oefenen, dan is dit zeker een Must Do!! Bij deze workshop zijn we te gast bij een bedrijf gespecialiseerd in vele soorten epoxy. Tijdens het theoriedeel krijgen we een impressie van de vele mogelijkheden van epoxy. Van alle toepassingen hebben we voorbeelden en er is vanzelfsprekend ruimte voor specifieke vragen. Het theoriedeel duurt ongeveer anderhalf uur en de rest van de tijd zijn we zelf bezig met epoxy aanmaken en verwerken.

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Onderhouden van en storingen oplossen bij uw buitenboordmotor van 1 pk tot 10-12 pk.
17 oktober 2018 - Ypelo (nabij Almelo)
Door middel van twee deels voorbereide en deels opengesneden buitenboordmotoren wordt behandeld, twee en viertaktmotoren, carburatie en ontsteking en de transmissie. Welke smeeroliesoorten kunnen gebruikt worden. 
Programma    Inschrijven

10 deelnemers, 10 van 20 plaatsen beschikbaar

Dieseldag.
27 oktober 2018 - Sliedrecht
Voor deze dag zijn we welkom bij Teus Vlot Diesel & Marine bv. in Sliedrecht. Het ochtendprogramma is theorie met als onderwerpen; opbouw aandrijflijn, brandstoffen en bacteriën, koelsystemen. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN)
1 november 2018 t/m 8 maart 2019 - Enschede
De wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN) behandelt in 15 avonden vele onderdelen van het navigeren op zee in feite een must als je het zeegat uitvaart. Deze cursus zal je opleiden voor het officiële TKN examen dat wordt afgenomen door het watersportverbond en door de overheid wordt erkend.
  
Programma    Inschrijven

Basiscursus navigatie in Oude Tonge.
3 november 2018 t/m 10 november 2018 - Oude Tonge
Basiscursus navigatie in Oude Tonge. Gedurende 2 zaterdagen worden de beginselen van de platte zeevaartkunde behandeld voor toerzeilers, die weinig of geen ervaring hebben met navigatie op het IJselmeer, de Wadden, de Zeeuwse stromen of de Noordzee. 
Programma    Inschrijven

14 deelnemers, 1 van 15 plaatsen beschikbaar

Meteo door Jan Visser
3 november 2018 - Hoofddorp
We raadplegen de computer, we kijken naar de weerkaart maar wat is weerkundig gezien nou echt belangrijk om een tocht te plannen of (misschien wel) af te blazen? Weerman Jan Visser, zal ons daarover wegwijs maken. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Van zoet naar zout
7 november 2018 - Ypelo (nabij Almelo)
Deze lezing heeft de naam van zoet naar zout en moet bijdragen om de drempel te verlagen voor zeilers die het nog niet hebben aangedurfd om de binnenwateren te verruilen voor het ruime sop. 
Programma    Inschrijven

8 deelnemers, 22 van 30 plaatsen beschikbaar

Cursus DSC-marifonie.
9 november 2018 - Meppel
U heeft zich opgegeven voor de cursus DSC-marifonie. Ongeveer een week voorafgaand aan de cursusdatum kunt u een cursusboekje verwachten. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u dat doorgeven aan douwe.terpstra@toerzeilers.nl. Doet u dat tot ongeveer 14 dagen voorafgaand aan de cursusdatum, dan wordt het inschrijfgeld niet geïnd. Doet u dat later, dan wordt het cursusgeld geïnd en niet gerestitueerd.   
Programma    Inschrijven

Vertrekkersdag 2018
10 november 2018 - Eemnes

Alweer 10 jaar organiseren we de vertrekkersdag in november voor zeilers die voor een jaar of langer vertrekken met hun zeilboot (ook voor niet leden). Dit jaar voor de zeilers die in 2019 of 2020 vertrekken voor een rondje Atlantic of een rondje wereld e.d. Je kunt informatie uitwisselen en kennismaken met de vertrekkers die in hetzelfde jaar willen vertrekken. Er is een volledig dagprogramma met lezingen, een forum en workshops. Voor het merendeel verzorgd door ex-vertrekkers. Na de vertrekkersdag zijn er ook weer de vervolgworkshops (alleen voor leden) waarbij u elkaar weer kunt ontmoeten.

 
Programma    Contactinformatie    Inschrijven

Onderhoud reddingsvesten.
17 november 2018 - Hoofddorp
Een workshop over reddingsvesten, de verschillende opblaassystemen en het onderhoud. Neem gerust uw eigen reddingsvest mee. Aan het eind van de middag weet u wat u er zelf aan kunt doen om een betrouwbaar reddingsvest te hebben. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Marifoon in de praktijk
17 november 2018 - Zeewolde
Een Lady’s only evenement.  Cursus hoe gebruik je een DSC Marifoon in de praktijk. Eerste bijspijkeren met de theorie en daarna aan de slag met de marifoon. 
Programma    Inschrijven

Bezoek Hagoort Sails
23 november 2018 - Benthuizen
Ook de meeste toerzeilers willen graag de optimale snelheid uit hun boot halen. Misschien maak je lange toertochten maar vaar je ook af en toe een wedstrijdje. Welke zeilen passen dan het beste bij jouw boot? Hoe trim je de zeilen? Hoe kun je zelf een noodreparatie aan de zeilen uitvoeren? 
Programma    Inschrijven

Elektra aan boord Hoofddorp,
24 november 2018 - Hoofddorp
In theorie lukt alles in elektro-wereld, maar dan nu de praktijk. Valt de elektra aan boord ook wel eens uit op het moment dat het absoluut niet uitkomt? Is de accuspanning regelmatig te laag en wilt u weten hoe dit komt? 
Programma    Inschrijven

Cursus DSC-marifonie.
7 december 2018 - Meppel
U heeft zich opgegeven voor de cursus DSC-marifonie. Ongeveer een week voorafgaand aan de cursusdatum kunt u een cursusboekje verwachten. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u dat doorgeven aan douwe.terpstra@toerzeilers.nl. Doet u dat tot ongeveer 14 dagen voorafgaand aan de cursusdatum, dan wordt het inschrijfgeld niet geïnd. Doet u dat later, dan wordt het cursusgeld geïnd en niet gerestitueerd.   
Programma    Inschrijven

Jachtradar: mogelijkheden en beperkingen.
8 december 2018 - Joure
Een instructieve presentatie over het gebruik van jachtradars. Vragen als hoe werkt het, hoe gebruik je jachtradar, wat zijn de regels en welke opleiding kun je hiervoor volgen, komen aan bod. 
Programma    Inschrijven

De Februari lezing
8 februari 2019 - Joure
Jaarlijks terugkerend fenomeen: een interessante lezing door een nationale of regionale grootheid. Dit jaar door Lars van den Berg over de bouw van Breehorn-jachten en over een rondje Atlantic met het gezin. 
Programma    Inschrijven

Cursus DSC-marifonie.
8 maart 2019 - Meppel
U heeft zich opgegeven voor de cursus DSC-marifonie. Ongeveer een week voorafgaand aan de cursusdatum kunt u een cursusboekje verwachten. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u dat doorgeven aan douwe.terpstra@toerzeilers.nl. Doet u dat tot ongeveer 14 dagen voorafgaand aan de cursusdatum, dan wordt het inschrijfgeld niet geïnd. Doet u dat later, dan wordt het cursusgeld geïnd en niet gerestitueerd.   
Programma    Inschrijven

 
Mijn Toerzeilers
Welkom bezoeker
Wachtwoord vergeten?
Aanmelden als lid