Evenementen
Welkom op de evenementenpagina van De Toerzeilers. U kunt zich hier inschrijven voor de evenementen onze vereniging.

Al lid, maar bent u de eerste keer op deze site?
Bij de eerste keer aanmelden moet u een wachtwoord instellen. Ga hiervoor naar wachtwoord vergeten?
Een stap voor stap uitleg om dit te doen vindt u in deze tekst, of in deze video.
 
Workshop Epoxy
13 oktober 2018 - Wormerveer

Heb je altijd al alles willen weten over epoxy en er mee oefenen, dan is dit zeker een Must Do!! Bij deze workshop zijn we te gast bij een bedrijf gespecialiseerd in vele soorten epoxy. Tijdens het theoriedeel krijgen we een impressie van de vele mogelijkheden van epoxy. Van alle toepassingen hebben we voorbeelden en er is vanzelfsprekend ruimte voor specifieke vragen. Het theoriedeel duurt ongeveer anderhalf uur en de rest van de tijd zijn we zelf bezig met epoxy aanmaken en verwerken.

 
Programma    Inschrijving gesloten

Het zelf winterklaar maken van uw buitenboordmotor
20 oktober 2018 - Teteringen
Zelf uw eigen buitenboormotor winterklaar maken. Nu het zeilseizoen weer ten einde is, is het weer tijd om uw buitenboordmotor onderhanden te nemen voor de winter(stalling). U gaat deze uitdaging zelf aan, dus de handen moeten uit de mouwen. De motor-staartolie en de impellor wordt gewisseld. De bougie(s) worden nagekeken en gereinigd en zo nodig afgesteld of vervangen.  
Inschrijven: 1 januari 2018 - 17 september 2018

13 deelnemers, 2 van 15 plaatsen beschikbaar

Dieseldag.
27 oktober 2018 - Sliedrecht
Voor deze dag zijn we welkom bij Teus Vlot Diesel & Marine bv. in Sliedrecht. Het ochtendprogramma is theorie met als onderwerpen; opbouw aandrijflijn, brandstoffen en bacteriën, koelsystemen. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN)
1 november 2018 t/m 8 maart 2019 - Enschede
De wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN) behandelt in 15 avonden vele onderdelen van het navigeren op zee in feite een must als je het zeegat uitvaart. Deze cursus zal je opleiden voor het officiële TKN examen dat wordt afgenomen door het watersportverbond en door de overheid wordt erkend.
  
Programma    Inschrijven

Basiscursus navigatie in Oude Tonge.
3 november 2018 t/m 10 november 2018 - Oude Tonge
Basiscursus navigatie in Oude Tonge. Gedurende 2 zaterdagen worden de beginselen van de platte zeevaartkunde behandeld voor toerzeilers, die weinig of geen ervaring hebben met navigatie op het IJselmeer, de Wadden, de Zeeuwse stromen of de Noordzee. 
Programma    Inschrijven: 5 november 2017 - 15 oktober 2018

14 deelnemers, 2 van 16 plaatsen beschikbaar

Meteo door Jan Visser
3 november 2018 - Hoofddorp
We raadplegen de computer, we kijken naar de weerkaart maar wat is weerkundig gezien nou echt belangrijk om een tocht te plannen of (misschien wel) af te blazen? Weerman Jan Visser, zal ons daarover wegwijs maken. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Van zoet naar zout
7 november 2018 - Holten
Deze lezing heeft de naam van zoet naar zout en moet bijdragen om de drempel te verlagen voor zeilers die het nog niet hebben aangedurfd om de binnenwateren te verruilen voor het ruime sop. 
Programma    Inschrijven

9 deelnemers, 21 van 30 plaatsen beschikbaar

Cursus DSC-marifonie.
9 november 2018 - Meppel
U heeft zich opgegeven voor de cursus DSC-marifonie. Ongeveer een week voorafgaand aan de cursusdatum kunt u een cursusboekje verwachten. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u dat doorgeven aan douwe.terpstra@toerzeilers.nl. Doet u dat tot ongeveer 14 dagen voorafgaand aan de cursusdatum, dan wordt het inschrijfgeld niet geïnd. Doet u dat later, dan wordt het cursusgeld geïnd en niet gerestitueerd.   
Programma    Inschrijven op wachtlijst

Vertrekkersdag 2018
10 november 2018 - Eemnes

Alweer 10 jaar organiseren we de vertrekkersdag in november voor zeilers die voor een jaar of langer vertrekken met hun zeilboot (ook voor niet leden). Dit jaar voor de zeilers die in 2019 of 2020 vertrekken voor een rondje Atlantic of een rondje wereld e.d. Je kunt informatie uitwisselen en kennismaken met de vertrekkers die in hetzelfde jaar willen vertrekken. Er is een volledig dagprogramma met lezingen, een forum en workshops. Voor het merendeel verzorgd door ex-vertrekkers. Na de vertrekkersdag zijn er ook weer de vervolgworkshops (alleen voor leden) waarbij u elkaar weer kunt ontmoeten.

 
Programma    Contactinformatie    Inschrijven

Onderhoud reddingsvesten.
17 november 2018 - Hoofddorp
Een workshop over reddingsvesten, de verschillende opblaassystemen en het onderhoud. Neem gerust uw eigen reddingsvest mee. Aan het eind van de middag weet u wat u er zelf aan kunt doen om een betrouwbaar reddingsvest te hebben. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Marifoon in de praktijk
17 november 2018 - Zeewolde
Een Lady’s only evenement.  Cursus hoe gebruik je een DSC Marifoon in de praktijk. Eerste bijspijkeren met de theorie en daarna aan de slag met de marifoon. 
Programma    Inschrijven

Workshop Open CPN
20 november 2018 - Teteringen

Wat is Open CPN nu eigenlijk? Hoe installeren wij dit? Waar halen we de kaarten vandaan? Kaarten downloaden en installeren. En verder alles wat u hierover wilt weten.

 
Programma    Inschrijven

Bezoek Hagoort Sails
23 november 2018 - Benthuizen
Ook de meeste toerzeilers willen graag de optimale snelheid uit hun boot halen. Misschien maak je lange toertochten maar vaar je ook af en toe een wedstrijdje. Welke zeilen passen dan het beste bij jouw boot? Hoe trim je de zeilen? Hoe kun je zelf een noodreparatie aan de zeilen uitvoeren? 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

Elektra aan boord Hoofddorp,
24 november 2018 - Hoofddorp
In theorie lukt alles in elektro-wereld, maar dan nu de praktijk. Valt de elektra aan boord ook wel eens uit op het moment dat het absoluut niet uitkomt? Is de accuspanning regelmatig te laag en wilt u weten hoe dit komt? 
Programma    Inschrijven

Fair Trade zonder motor. Met de Tres Hombres over de oceaan. Aansluitend proeverij van de scheepswaar!
1 december 2018 - Joure

De schoenerbrik Tres Hombres is een professioneel zeilend vrachtschip dat al acht jaar (h)eerlijke rum, cacao, chocola en koffie vervoert tussen Europa en het Caraïbisch gebied. Een van de kapiteins van de Tres Hombres (Jack Sparrow?) neemt ons mee op reis.

 
Programma    Inschrijven

Cursus DSC-marifonie.
7 december 2018 - Meppel
U heeft zich opgegeven voor de cursus DSC-marifonie. Ongeveer een week voorafgaand aan de cursusdatum kunt u een cursusboekje verwachten. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u dat doorgeven aan douwe.terpstra@toerzeilers.nl. Doet u dat tot ongeveer 14 dagen voorafgaand aan de cursusdatum, dan wordt het inschrijfgeld niet geïnd. Doet u dat later, dan wordt het cursusgeld geïnd en niet gerestitueerd.   
Programma    Inschrijven op wachtlijst

Jachtradar: mogelijkheden en beperkingen.
8 december 2018 - Joure
Een instructieve presentatie over het gebruik van jachtradars. Vragen als hoe werkt het, hoe gebruik je jachtradar, wat zijn de regels en welke opleiding kun je hiervoor volgen, komen aan bod. 
Programma    Inschrijven

Stabiliteit van jachten en Stormtechnieken
12 januari 2019 - Holten

Op moment dat je de haven verlaat zijn de weersomstandigheden bekend en je hebt de keuze gemaakt om uit te varen. Bemanning en schip kunnen die omstandigheden goed aan. Maar als je onderweg wordt overvallen door een storm hoe sta je er dan voor. Hoe gedraagt je schip zich onder die omstandigheden.

 
Programma    Inschrijven

Stentec navigatie-app voor Android (smartphones en tablets
16 januari 2019 - Joure

Stentec navigatie-app voor Android (smartphones en tablets). Wat kan dit navigatieprogramma allemaal, wat maakt deze app zo specifiek en op welke wijze onderscheidt het zich van andere app’s? (let op: niet voor i-Phone.)

 
Programma    Inschrijven

WINTERWEEKEND 2019
26 januari 2019 t/m 27 januari 2019 - Nulde (Putten)
De Nederlandse Vereniging van Toerzeilers organiseert op 26 en 27 januari 2019 alweer het 46 e Winterweekend. Dit werd tot 2017 nog “Woudschoten” genoemd, naar het congresoord waar het jaarlijkse weekend lang plaats vond. Tegenwoordig gaan we naar het Postillion Hotel Nulde in Putten en daar kregen we een nieuwe, niet plaatsgebonden naam: Winterweekend.
In dit weekend dragen we in een ontspannen sfeer Toerzeilers-kennis en ervaring over, op gebieden als zeemanschap, navigatie, techniek en vakantiebestemmingen. Dat doen we zoveel mogelijk voor en door de eigen leden van de vereniging. Daarnaast is het weekend bedoeld om de contacten tussen de leden te bevorderen. Let op: er zijn slechts 154 deelnemers mogelijk. Daarna komt u op de wachtlijst. De ervaring leert dat het evenement in een paar weken is volgeboekt. Op zondagmiddag gaat het programma over in een brede informatiemarkt: die staat ook open voor leden die niet aan het weekend deelnemen. 
Programma    Contactinformatie    Inschrijven

123 deelnemers, 31 van 154 plaatsen beschikbaar

Polyesteronderhoud aan onder- en bovenwaterschip
1 februari 2019 - Joure

Polyester schepen hebben onderhoud nodig! Frits Birkhoff vertelt duidelijk over met welke hulpmiddelen je poetst, hoe je polyesterreparaties uitvoert en wat er komt kijken bij het schilderen van dit materiaal. Ook de onderkant van de boot neemt hij dit jaar mee in zijn verhaal.

 
Programma    Inschrijven

Opfriscursus TKN en uitleg Reeds Almanak 3 avonden
6 februari 2019 t/m 20 februari 2019 - Huizen
Deze cursus is bedoeld voor diegenen met al wat meer ervaring tijdens zeezeiltochten en met name voor alle geïnteresseerden die in het verre verleden de cursus theoretische kustnavigatie hebben gevolgd en weer eens een beetje bijgespijkerd willen worden. 
Programma    Inschrijven: 30 oktober 2018 - 30 januari 2019

De Februari lezing
8 februari 2019 - Joure
Jaarlijks terugkerend fenomeen: een interessante lezing door een nationale of regionale grootheid. Dit jaar door Lars van den Berg over de bouw van Breehorn-jachten en over een rondje Atlantic met het gezin. 
Programma    Inschrijven

Varen op de Middellandse zee
23 februari 2019 - Holten

Ook al eens met de gedachte gespeeld om op de Middellandse zee te gaan varen. Dan is deze bijeenkomst een must voor jouw.

 
Programma    Inschrijven

Digitale waterkaarten
2 maart 2019 - Holten

Digitale kaarten zijn belangrijke hulpmiddelen bij het zeilen. Je hebt het gratis OpenCPN en veel andere commerciële aanbieders van digitale kaarten. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende kaarten.

 
Programma    Inschrijven

Cursus DSC-marifonie.
8 maart 2019 - Meppel
U heeft zich opgegeven voor de cursus DSC-marifonie. Ongeveer een week voorafgaand aan de cursusdatum kunt u een cursusboekje verwachten. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u dat doorgeven aan douwe.terpstra@toerzeilers.nl. Doet u dat tot ongeveer 14 dagen voorafgaand aan de cursusdatum, dan wordt het inschrijfgeld niet geïnd. Doet u dat later, dan wordt het cursusgeld geïnd en niet gerestitueerd.   
Programma    Inschrijven

Cursus Open CPN voor Windows-computers en laptops
15 maart 2019 t/m 22 maart 2019 - Joure

Cursus Open CPN voor Windows-computers en laptops Een cursus van twee avonden, tw. 15 en 22 maart, over het installeren en het gebruiken van Open CPN.

 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 15 van 15 plaatsen beschikbaar

EHBO aan boord
23 maart 2019 - Holten
EHBO aan boord heeft bij velen geen hoge prioriteit. Een EHBO doos is vaak nog wel aanwezig, maar bevat deze wel de juiste hulpmiddelen? Toch is het zeer belangrijk om snel en adequaat te kunnen handelen als zich een incident voordoet. Het kan leven of dood betekenen. Tijdens deze bijeenkomst worden we deskundig bijgepraat over hoe te handelen en wat je zelf kunt doen.

 
Programma    Inschrijven

Presentatie Vaardig Varen door Martine van de Veen
30 maart 2019 - Zeewolde

Een lady’s only evenement. Wil je meer weten over hoe manoeuvreren nu eigenlijk in zijn werk gaat? Dan is dit een evenement voor jou. Een leerzame en informatieve middag over manoeuvreren op de motor gegeven door Martine van de Veen.

 
Programma    Inschrijven

EHAB (eerste hulp aan boord)
5 april 2019 - Joure

EHAB (eerste hulp aan boord). De cursus wordt gegeven door een traumachirurg en een huisarts. Het doel is om een leuke, praktische en leerzame avond over dit onderwerp te houden met tijd voor theorie, enge foto’s en praktijk. Zelf verbanden aanleggen en veel meer.

 
Programma    Inschrijven

Spinnaker / gennaker workshop op het water.
16 juni 2019 - Grevelingen, Herkingen Marina
Altijd al spinnaker willen varen, zelfs eentje aan boord liggen, maar nooit toe gekomen? Deze is dag is er om van elkaar en met elkaar te leren. Centraal thema is de spinnaker of gennaker. Ervaren zeilers stappen op bij een andere schipper of stap zelf op bij een ervaren zeiler. Daarnaast is er ook aandacht voor algemene zeiltechniek en trim. 
Programma    Inschrijven: 1 januari 2019 - 12 juni 2019

Deelname wedstrijd "8 uren van de Oosterschelde" als Toerzeilers
7 september 2019 - St. Annaland

Ieder jaar wordt in St. Annaland in september een tactische wedstrijd georganiseerd waarbij het nationaal park Oosterschelde wordt gesteund. Deelname als toerzeiler is een belevenis en veel leden doen al mee. Inschrijven en informatie is altijd via de website www.8uren.nl. Als vereniging organiseren wij een borrel na afloop. Dan kunt u kennismaken en verhalen uitwisselen met de medestrijders. Doe mee en meld u aan ovv. "De Toerzeilers". Ook als vereniging is er een uitslag en een prijs.

 
Programma    Inschrijven: 1 januari 2019 - 6 september 2019

Winter klaarmaken van uw dieselmotor
16 oktober 2019 - Holten

Winter klaarmaken van uw dieselmotor. Ieder jaar moet het schip weer winterklaar worden gemaakt. U kunt dit uitbesteden bij een jachtservice bedrijf doch u kunt dat ook zelf doen. Dit scheelt uiteraard behoorlijk in de kosten.

 
Programma    Inschrijven

Wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN).
1 november 2019 t/m 6 maart 2020 - Enschede
De wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN) behandelt in 15 avonden vele onderdelen van het navigeren op zee in feite een must als je het zeegat uitvaart. Deze cursus zal je opleiden voor het officiële TKN examen dat wordt afgenomen door het watersportverbond en door de overheid wordt erkend.
  
Programma    Inschrijven: 1 december 2018 - 10 november 2019

 
Mijn Toerzeilers
Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?
Aanmelden als lid