Evenementen
Welkom op de evenementenpagina van De Toerzeilers. U kunt zich hier inschrijven voor de evenementen onze vereniging.

Al lid, maar bent u de eerste keer op deze site?
Bij de eerste keer aanmelden moet u een wachtwoord instellen. Ga hiervoor naar wachtwoord vergeten?
Een stap voor stap uitleg om dit te doen vindt u in deze tekst, of in deze video.
 
Filter

Theoretische Kustnavigatie (TKN) 9 avonden
16 januari 2018 t/m 13 maart 2018 - Huizen
Steeds meer watersporters kiezen het echte ruime sop. Hetzij om langs de kust naar andere havens in Nederland en België te varen, hetzij om de oversteek naar Engeland te maken. Varen op zee vereist echter andere vaardigheden dan het varen op getijloos ruim water. Er moeten koersen worden uitgezet rekening houdend met stroom en drift. Indien u op de reservelijst wilt komen, graag een email aan Pieter.Boom@toerzeilers.nl
  
Programma    Inschrijving gesloten

DSC-marifoon.
19 januari 2018 - Meppel
Hoe gebruik je een DSC-marifoon in de praktijk? 
Programma    Inschrijving gesloten

Bezoek Hagoort Sails.
19 januari 2018 - Benthuizen
Ook de meeste toerzeilers willen graag de optimale snelheid uit hun boot halen. Misschien maak je lange toertochten maar vaar je ook af en toe een wedstrijdje. Welke zeilen passen dan het beste bij jouw boot? Hoe trim je de zeilen? Hoe kun je zelf een noodreparatie aan de zeilen uitvoeren? 
Programma    Inschrijving gesloten

Uiterton Vriendenavond.
19 januari 2018 - Naarden
Uiterton nodigt alle Toerzeilers die ooit meededen met een Uitertontocht uit voor deze bijeenkomst. Ook leden die willen beginnen met zeezeilen zijn zeer welkom. Een gezellige avond waar we terug kijken naar de tochten van 2017. En we graag horen of er verbeteringen mogelijk zijn. En vanzelf vooruit kijken naar de tochten 2018. 
Programma    Inschrijving gesloten

Presentatie Henk de Velde (voor de Ledenvergadering)
20 januari 2018 - Putten
De 89e jaarlijkse Algemene Vergadering van de Toerzeilers vindt plaats in het Postillion hotel “Amersfoort Veluwemeer”, Strandboulevard 3, 3882 RN Putten. Aanvang 10:30 uur. Om 11:00 uur start Henk de Velde met "De essentie van het zeilen" over zijn 6 wereldreizen maar ook over het wedstrijdelement naast het wereldwijde toerzeilen; na de lunch start de vergadering en we sluiten af met een gezamenlijk hapje en drankje. Voor de organisatie is het prettig wanneer u zich uiterlijk 14 januari 2018 aanmeldt via deze Evenementenkalender. Alle leden krijgen de stukken voor deze vergadering samen met de Toerzeiler van december 2017 thuisgestuurd. Tot ziens op 20 januari 2018! 
Programma    Inschrijving gesloten

Midwinterbijeenkomst  Zuid, op eigen kiel naar het Caribisch gebied.
21 januari 2018 - Teteringen
Een gezellige middag in het nieuwe jaar, hier kunt u elkaar een goed nieuwjaar wensen en uw belevenissen van de afgelopen vakantie vertellen. Deze middag zal worden gepresenteerd door Saskia en Wouter Broekhuizen die een aantal malen met hun boot Schorpioen de tocht via de Atlantic naar het Caribisch hebben voltooid. 
Programma    Inschrijving gesloten

Reanimatie en AED-cursus met introductie EHBO
21 januari 2018 - Eemnes
Het zal u maar gebeuren. Midden op de ruime binnenwateren, zee of gewoon in de haven wordt uw bemanningslid ‘niet lekker’ en u moet gaan reanimeren. Of aan boord moet u EHBO toepassen maar u hebt nog nooit de eerst hulp koffer nodig gehad. U hoopt dit nooit te hoeven meemaken, maar professionele hulpdiensten zijn niet snel aanwezig, dus u bent op uzelf aangewezen. Tijdens deze interactieve en zeer praktische cursus gaan we van u een hulpverlener reanimatie maken en gaan we daadwerkelijk aan de slag met snelverbanden, steristrips, stabiele zijligging, etc. Wanneer u de hele cursus incl. de E-learning als voorbereiding volgt, kunt u het officiële reanimatiecertificaat behalen. Bij voldoende belangstelling volgt w.s. later in het seizoen een aparte uitgebreidere EHBO-cursus. 
Programma    Inschrijving gesloten

Navigatie-instrumenten koppelen.
23 januari 2018 - Huizen
Met welke standaard of protocollen hebben we te maken? Wat zijn de eigenschappen van deze standaarden en protocollen? Wat gaat dit voor ons opleveren? Wanneer en hoe willen we hiervan gebruik maken? Allemaal vragen waar u deze avond antwoord op krijgt. 
Programma    Inschrijven: 4 november 2017 - 16 januari 2018

Splitsen met moderne lijnen
26 januari 2018 t/m 2 februari 2018 - Huizen
26 januari en 2 februari. Een moderne lijn splitsen is een speciale techniek. Op deze twee avonden leert u de basisvaardigheden. 
Programma    Inschrijven: 6 november 2017 - 19 januari 2018

WINTERWEEKEND 2018
27 januari 2018 t/m 28 januari 2018 - Nulde (Putten)
De Nederlandse Vereniging van Toerzeilers organiseert op 27 en 28 januari 2018 alweer het 45e Winterweekend. Dit weekend werd tot 2017 nog Woudschotenweekend genoemd, naar de naam van het conferentieoord in Zeist waar het lange tijd werd gehouden. Sinds 2015 is het Postillion Hotel Nulde in Putten ons nieuwe onderkomen. Tijd voor een nieuwe naam die niet aan een bepaalde plaats is gebonden: vanaf 2018 heet deze mooie Toerzeilers-traditie dus Winterweekend. Let op: er zijn 154 deelnemers zeker mogelijk. Daarna begint de wachtlijst (tot 175). Op de site kunt u zien hoeveel inschrijvingen er al zijn. Inmiddels zijn we al de wachtlijst aan het vullen. 
Programma    Contactinformatie    Inschrijven: 19 september 2017 - 26 november 2017

172 deelnemers, 2 van 174 plaatsen beschikbaar

NIEUW: Jaarmarkt Toerzeilers!!
28 januari 2018 - Putten

28 januari 2018 - Putten. Wat gaat er boven persoonlijk contact? Niets. Ontmoet de mensen die alle Toerzeil-activiteiten mogelijk maken en spreek vele specialisten op zeilgebied, bij 11 stands van buiten de vereniging en 19 eigen stands. Alleen toegankelijk voor leden, gratis: wel graag tevoren aanmelden! Klik op de butten "lees meer"of “Programma” voor de indeling van deze Jaarmarkt.

 
Programma    Inschrijven

Presentatie Vakantietochten.
28 januari 2018 - Nulde (Putten)
U bent van harte welkom om u te oriënteren op deelname van een (gezins)vakantietocht met de Toerzeilers. Deze middag ontvangt u alle nodige informatie. Alle voorjaars - en zomer vakantietochten worden door de verschillende toertochtcoordinatoren (TTC) kort gepresenteerd; u kunt aansluitend met de TTC en de mogelijke overige deelnemers kennismaken. De "Presentatie Vakantietochten" is onderdeel van de zondagmidag Jaarmarkt in Nulde en is vrij toegankelijk voor iedereen!
  
Programma    Inschrijven

EHBO aan boord
31 januari 2018 - Eemnes
EHBO, je hoopt het niet nodig te hebben, maar als de nood daar is wil je toch graag weten wat je kan doen met de middelen aan boord. En ook is het wel belangrijk om te weten wat er in de EHBO-koffer aan boord aanwezig hoort te zijn. 
Programma    Evenement is volgeboekt

DSC-oefening
31 januari 2018 - Hoofddorp
Een opfriscursus DSC-marifonie in de praktijk. Wel handig, een DSC-marifoon, maar hoe gebruik ik hem ook al weer? 
Programma    Evenement is volgeboekt

Workshop downloads WinGPS-5 Pro en Voyager.
6 februari 2018 - Huizen
Dit evenement is bedoeld voor gebruikers van WinGPS-5 Pro of Voyager. Samen met u gaan wij met behulp van WinGPS-5 uw programma optimaliseren. Het ligt in de bedoeling om zoveel mogelijk informatie in uw Stentec programma te krijgen om er mee te werken. 
Programma    Inschrijven

Opfriscursus TKN en uitleg Reeds Almanak 3 avonden.
7 februari 2018 t/m 21 februari 2018 - Huizen
Deze cursus is bedoeld voor diegenen met al wat meer ervaring tijdens zeezeiltochten en met name voor alle geïnteresseerden die in het verre verleden de cursus theoretische kustnavigatie hebben gevolgd en weer eens een beetje bijgespijkerd willen worden. 
Programma    Inschrijven

Cursus wadvaren voor beginners in twee avonden.
7 februari 2018 t/m 14 februari 2018 - Hoofddorp
De hele dag door is het wad in beweging. Hoe kunt u daar bij uw tochtplanning zo goed mogelijk gebruik van maken? Hoe komt u aan de informatie en hoe gebruikt u die? Een praktische cursus voor zeilers die nog weinig ervaring hebben op het wad. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Boot Holland
9 februari 2018 t/m 14 februari 2018 - Leeuwarden
De beurs wordt van vrijdag 9 februari t/m woensdag 14 februari gehouden in WTC Expo Heliconweg 52. Natuurlijk staan wij als Toerzeilers weer op Boot Holland in Leeuwarden. Het is een watersporttentoonstelling met een eigen gemoedelijke sfeer zo kenmerkend voor het noorden van ons land. Men kan over diverse onderwerpen informatie krijgen. Naast de nieuwste snufjes op zeil en watersportgebied kan men ook genieten van traditionele oude zeilklasse schepen, altijd leuk! Wij staan met onze mooie stand in Hal 5 bij de zeilboten. Dit jaar wordt daar ook een recreatiepark aangelegd, met Funsport en horecaterrasjes. Onze standbemanning zal op Boot Holland onze Toerzeilvereniging weer onder de aandacht van het watersportpubliek brengen, en U, als lid, bent natuurlijk welkom voor een praatje over boten en alles wat dat bij hoort. Tot ziens in Leeuwarden en meer informatie over de beurs kunt U vinden op www.boot-holland.nl 
Programma    Inschrijven

De Februari lezing
9 februari 2018 - Joure
(Avondprogramma). Elk jaar organiseert regio Noord een lezing met een interessant onderwerp en met een bekend spreker. 
Programma    Inschrijven

Lezing over varen naar en zeilen in De Golf van Biskaje
9 februari 2018 - Huizen
Velen van u hebben een gekoesterde wens om eens een semi verre tocht te maken. De Golf van Biskaje is een prachtig gebied hier niet al te ver vandaan. De lezing gaat over het varen en zeilen naar en in De Golf van Biskaje. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Zeesluis IJmuiden
10 februari 2018 - IJmuiden
Met eigen ogen zien hoe de nieuwe zeesluis bij IJmuiden gebouwd wordt. Onder leiding van een gids wordt u door de expositieruimte rondgeleid, in de expositieruimte ligt het hele sluizencomplex op schaal aan je voeten. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Middellandse Zee dag.
10 februari 2018 - Eemnes

De Middellandse Zee is een prachtig zeilgebied. Ervaren Middellandse Zee zeilers vertellen over verschillende gebieden en geven veel praktische tips.

 
Programma    Inschrijven

Start of the Year.
11 februari 2018 - Huizen
Een Lady's only evenement. Een fijne middag om, als start van het seizoen, elkaar weer eens te zien en voor nieuwe vrouwelijke leden de mogelijkheid om met ons, Team Zeemancipatie, kennis te maken. Onder het genot van een hapje en drankje luisteren naar een boeiend verhaal van een speciale gast. 
Programma    Inschrijven

Twee boten en 1 gedeelde droom die uitkwam
11 februari 2018 - Eemnes
(Zondagmiddag). Ook even ontsnappen aan de winter en wegdromen onder de Caribische zon? Reis mee met de bemanning van de Antares & Blabber. Zij stopten met werken, verkochten huis & haard en vertrokken los van elkaar voor een langere zeilreis richting de Caribbean. Beide boten keerden in de zomer van 2017 terug naar Nederland. Tijdens deze middag vertellen ze over hun avonturen, mooie ontmoetingen en de meest bijzondere plekken. Een lezing voor leunstoelreizigers, dromers en doeners. 
Programma    Inschrijven

Het gebruik van jachtradars
17 februari 2018 - Ypelo
In deze presentatie over RADAR komen o.a. aan de orde systemen gebruik regelgeving en mogelijkheden voor opleiding tot Radarwaarnemer. 
Programma    Inschrijven

Airmail, het SSB email programma.
17 februari 2018 - Eemnes
Middagprogramma. Praktische tips voor het werken met het emailprogramma Airmail in combinatie met Winlink/Sailmail account.                                                                                                                               
Programma    Inschrijven

Aanleg en gebruik van de SSB-installatie.
17 februari 2018 - Eemnes
Ochtendprogramma. Aanleg SSB-installatie in combinatie met Pactor Modem. Praktische tips. 
Programma    Inschrijven

ICT aan boord
20 februari 2018 - Teteringen
ICT aan boord van een schip kan aan verschillende dingen gedacht worden. Het eenvoudig doorkoppelen van meters van het zelfde merk of een compleet wifi systeem met door koppelingen van apparatuur. In deze lezing zullen we ingaan op het koppelen van systemen doormiddel van NMEA-protocollen. 
Programma    Inschrijven

Reanimatie en AED-cursus en introductie EHBO
25 februari 2018 - Eemnes
Het zal u maar gebeuren. Midden op de ruime binnenwateren, zee of gewoon in de haven wordt uw bemanningslid ‘niet lekker’ en u moet gaan reanimeren. Of aan boord moet u EHBO toepassen maar u hebt nog nooit de eerst hulp koffer nodig gehad. U hoopt dit nooit te hoeven meemaken, maar professionele hulpdiensten zijn niet snel aanwezig, dus u bent op uzelf aangewezen. Tijdens deze interactieve en zeer praktische cursus gaan we van u een hulpverlener reanimatie maken en gaan we daadwerkelijk aan de slag met snelverbanden, steristrips, stabiele zijligging, etc. Wanneer u de hele cursus incl. de E-learning als voorbereiding volgt, kunt u het officiële reanimatiecertificaat behalen. Bij voldoende belangstelling volgt w.s. later in het seizoen een aparte uitgebreidere EHBO-cursus. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Workshop polyester onderhoud en kleine polyester reparaties
2 maart 2018 - Joure
Frits Birkhoff geeft vrijdag avond 2 maart een workshop over polyester. De belangrijkste doelstelling van deze workshop is: De Toerzeiler bekend te maken met het zelf doen van “ klussen” met kunstharsen zoals polyester en epoxy. Leer en durf er mee om te gaan!  
Programma    Evenement is volgeboekt

Trailersailingdag
3 maart 2018 - Huizen/Naarden (volgt z.s.m.)
Kom naar de trailersailingdag en ontdek de onbegrensde mogelijkheden van een trailerbare kajuitzeilboot. In de ochtend besteden we aandacht aan buitenboordmoter techniek en in het middagprogramma hebben we twee inspirerende lezingen van actieve trailersailers.  
Programma    Inschrijven

Scharrelen over het wad (voor gevorderden).
7 maart 2018 - Hoofddorp
Een avond met en voor elkaar, over de mooiste routes, anker- en droogvalplaatsen op het wad, speciaal voor het gebied tussen Texel en Ameland. Welke informatie is waar beschikbaar en hoe is deze handig te interpreteren? 
Programma    Inschrijven

Open CPN (2 avonden)
9 maart 2018 t/m 16 maart 2018 - Joure
We gaan een cursus organiseren met het gratis te downloaden navigatie programma “OPEN CPN”. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Bezoek aan de Verkeers Centrale Dordrecht (VCD).
9 maart 2018 - Dordrecht
Overal op het water komen we voor de beroepsvaart verkeerscentrales tegen, zoals de Brandaris, Den Helder, IJmuiden en de Maasmond. Maar ook toerzeilers hebben er mee te maken. 
Programma    Inschrijven

Veilig varen (middagprogramma)
10 maart 2018 - Joure
De middag bestaat uit 2 delen: Veilig Varen is het hoofdthema. Aan bod komen veilige tuigage, uitrusting veilige vaart, man over boord, onderkoeling en varen bij slecht zicht. 
Programma    Inschrijven

Elektriciteit aan boord.
10 maart 2018 - Eemnes
Een goed werkend boordnet is zeker voor iedereen een must. In deze workshop krijgt u inzicht in de elektrische installatie aan boord van uw schip. 
Programma    Inschrijven

Reis naar Noord en Zuid Bretagne met Vancouver 34 en overwintering van de boot aldaar.
14 maart 2018 - Ypelo
Reisverslag van tocht naar Noord en Zuid Bretagne met Vancouver 34 en overwintering van het schip aldaar door Maarten Trompetter. 
Programma    Inschrijven

Workshop Tochtplanning WinGPS-5 Pro en Voyager.
14 maart 2018 - Eemnes
Dit evenement is bedoeld voor gebruikers van WinGPS-5 Pro of Voyager. Samen met u gaan wij met behulp van WinGPS-5 Pro of Voyager de tochtplanning beoefenen. Om alvast wat ervaring op te doen zullen wij u, in de week voorafgaand aan de workshop, een paar opgaven toesturen die u thuis kunt proberen te maken. Van u wordt verwacht dat u zelfstandig way-points kan aanmaken. 
Programma    Inschrijven

Workshop EHBO aan boord.
17 maart 2018 - Eemnes
Een Lady's only evenement. EHBO aan Boord is belangrijk: Weet wat je moet doen!
  
Programma    Inschrijven

Bezoek Verkeerscentrale Maasmond
17 maart 2018 - Hoek van Holland
De maasmond is altijd al een spannend stukje vaarwater of je nu een oversteek maakt of de Maas wilt opvaren richting Rotterdam. Bij dit bezoek aan de Verkeercentrale krijgen we ook letterlijk een kijkje achter de schermen. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Manoeuvreren kun je leren.
17 maart 2018 - Eemnes
Goed manoeuvreren op de motor is toch vaak lastiger dan je denkt. Zeker bij harde wind is manoeuvreren met een zeilboot op de motor niet altijd eenvoudig. Afvaren van lagerwal met harde wind en invaren van de box bij wind van de zijkant zijn zomaar wat voorbeelden. In deze presentatie zal je de theorie leren om onder elke omstandigheid je boot onder controle te houden en je doel te bereiken.
NB: Als men op de reservelijst wilt komen, stuur even een mail of sms aan de commissie centrum of de organisator 
Programma    Inschrijven

27 deelnemers, 13 van 40 plaatsen beschikbaar

Voorbereidingsmiddag tochten Uiterton.
18 maart 2018 - Eemnes
Uitertons lange termijn voorbereiding op de tochten. U kunt zich oriënteren op de komende tochten en met de Uiterton commissieleden erover spreken. Er wordt ook een nautische lezing gegeven. 
Programma    Inschrijven

7 deelnemers, maximaal 130 plaatsen beschikbaar

Nautin: informatie over oa. De laatste boeienposities
21 maart 2018 - Hoofddorp
Wegwijs worden in de veelheid van nautische informatie die beschikbaar is binnen Nautin. Met oa de laatste boeienposities. Ad Krom vertelt u er alles over. 
Programma    Inschrijven

Meteo voor gevorderden voor zeezeilers en vertrekkers
24 maart 2018 - Eemnes
(LET OP DATUM GEWIJZIGD) Meteo voor gevorderden voor zeezeilers die 2 nachten of langer achterelkaar op zee zijn 
Programma    Evenement is volgeboekt

Praktijk en uitleg avond DSC-marifoon.
4 april 2018 - Eemnes
De belangrijkste DSC-functie is de DISTRESS-knop, prominent aanwezig op uw marifoon maar vaak is de werking hiervan niet helemaal duidelijk. Basiskennis over dit onderwerp is wenselijk. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Cursus Wadvaren (2 avonden)
6 april 2018 t/m 20 april 2018 - Joure
Voor iedereen die graag wil, maar eigenlijk het Wad nog niet op durft. Cursusavonden: vrijdag 6 april en vrijdag 20 april. Lang weekend om de theorie in de praktijk te brengen: 1 - 3 juni. 
Programma    Inschrijven

Radio Knutselen
7 april 2018 - Eemnes
Radio knutselen: zelfbouw SSB-aarding en audio-trafo. 
Programma    Inschrijven

Reanimatie en AED-cursus met introductie EHBO.
15 april 2018 - Eemnes
Het zal u maar gebeuren. Midden op de ruime binnenwateren, zee of gewoon in de haven wordt uw bemanningslid ‘niet lekker’ en u moet gaan reanimeren. Of aan boord moet u EHBO toepassen maar u hebt nog nooit de eerst hulp koffer nodig gehad. U hoopt dit nooit te hoeven meemaken, maar professionele hulpdiensten zijn niet snel aanwezig, dus u bent op uzelf aangewezen. Tijdens deze interactieve en zeer praktische cursus gaan we van u een hulpverlener reanimatie maken en gaan we daadwerkelijk aan de slag met snelverbanden, steristrips, stabiele zijligging, etc. Wanneer u de hele cursus incl. de E-learning als voorbereiding volgt, kunt u het officiële reanimatiecertificaat behalen. Bij voldoende belangstelling volgt w.s. later in het seizoen een aparte uitgebreidere EHBO-cursus. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Basisnavigatie.
18 april 2018 - Zeewolde
Een Lady’s only evenement. Wil je meer te weten komen over navigatie en hoe je dit in de praktijk toe kunt passen dan is dit een evenement voor jou. 
Programma    Inschrijven

Bezoek Kustwacht en het Dorus Rijkers museum.
19 april 2018 - Den Helder
Wat doet de Kustwacht voor ons als Toerzeiler? Waar moeten we zelf op letten mbt veiligheid? Moeten we bij nood 112 bellen of toch maar naar kanaal 16 / DSC kanaal 70 of de KNRM-app gebruiken? 
Programma    Evenement is volgeboekt

Meet en Greet
21 april 2018 t/m 22 april 2018 - Markermeer / IJsselmeer
Zaterdag vaar je op eigen gelegenheid naar het mooie Enkhuizen waar wij elkaar ontmoeten bij een Amerikaanse steigerborrel!!!! 
Programma    Inschrijven

8 deelnemers, 12 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank Oefendag Lelystad.
21 april 2018 - Lelystad Haven
In 2015 en 2016 heeft de Bemanningsbank commissie een oefendag georganiseerd voor opstappers. Uit de grote belangstelling blijkt dat veel opstappers hun zeilvaardigheid verder willen ontwikkelen echter is niet elke tocht daarop gericht. Ook dit jaar organiseert de bemanningsbank een specifieke trainingsdag op zaterdag 21 april 2018. 
Programma    Inschrijven

10 deelnemers, 20 van 30 plaatsen beschikbaar

Deelnemers avond Orwell Rally naar Ipswich
26 april 2018 - Eemnes
Dit is alleen voor de ingeschreven deelnemers aan de 21 ste Rally Orwell River naar Ipswich. 
Programma    Inschrijven

Vakantietocht Van Zuiderzee tot Zeeland
27 april 2018 t/m 12 mei 2018 - Hoorn
Deze vakantietocht voor gezinnen met kinderen start in Hoorn, van waar we afhankelijk van de windkracht en -richting via de staande mast route of via zee naar Zeeland varen. Daar bezoeken we de Grevelingen en het Haringvliet, en zorgen we dat we aan het einde van de vakantie weer noordelijk van Amsterdam zijn. 
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 27 maart 2018

0 deelnemers, maximaal 8 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Een weekje rond de afsluitdijk.
28 april 2018 t/m 4 mei 2018 - Enkhuizen
Een van de eerste korte vakanties in het jaar is de Meivakantie. Deze week varen we samen op het IJsselmeer en indien mogelijk ook over het Wad naar een wadden eiland. Nieuwe leden (of zonder ervaring met groepstochten) nodigen wij uit om dit te ervaren. 
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 16 april 2018

0 deelnemers, maximaal 20 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Slinger es in goes Wadden
28 april 2018 t/m 5 mei 2018 - Enkhuizen
Inslingeren voor het seizoen? De eerste mijlen op zout water? Of gewoon voor de gezelligheid? Slinger es in goes Wadden dit jaar van 28 april tot en met 5 mei. 
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 14 april 2018

0 deelnemers, maximaal 10 plaatsen beschikbaar

40e Lowestoft tocht: Deelnemersavond
3 mei 2018 - Eemnes
Voor diegene die zich voor de tocht hebben ingeschreven, wordt er een deelnemersavond georganiseerd. 
Programma    Inschrijven

Zeil Instructie Schipper Zeemancipatie IJsselmeer.
5 mei 2018 - IJsselmeer en Markermeer
Een Lady’s only evenement. Dit is een instructiedag motormanoeuvreren onder leiding van een professionele instructeur voor vrouwen die hun schip willen inzetten tijdens het Zeemancipatieweekend op het IJsselmeer. 
Programma    Inschrijven

Hemelvaart gezinsweekend op de Grevelingen.
10 mei 2018 t/m 13 mei 2018 - Grevelingen
Een kindvriendelijk gezinsweekend (do-zo) op de Grevelingen voor gezinnen met kinderen tot 14 jaar. Voor kinderen een onvergetelijk evenement. Er staan allerlei activiteiten op het programma (o.a spelletjes, schat zoeken en kampvuur). De nadruk ligt meer op kinderen en gezelligheid en minder op zeilen, waarbij we wel verschillende eilandjes aandoen. Er wordt gevaren t/m 5 bft. 
Programma    Inschrijven

Hemelvaart tienerweekend (9-15jr).
10 mei 2018 t/m 13 mei 2018 - Mosselbank Grevelingenmeer
Een gezinsweekend voor kinderen vanaf 9 tot ca. 15 jaar. Er staan allerlei activiteiten op het programma om de jeugd betrokken te houden bij het zeilen (o.a zeskamp, navigatiespelletjes, vlotbouwen). De nadruk ligt meer op kinderen en het zeilen dan op afstanden varen. Er wordt gevaren t/m 5 bft. 
Programma    Inschrijven

Rondje Noord-Holland voor schippers
10 mei 2018 t/m 12 mei 2018 - Enkhuizen
Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. Let op: Het hier aangegeven maximale inschrijvingen betreft het aantal boten. Per boot kunnen meerdere bemanningsleden worden opgegeven. 
Programma    Inschrijven

19 deelnemers, 21 van 40 plaatsen beschikbaar

Rondje Noord-Holland voor opstappers
10 mei 2018 t/m 12 mei 2018 - Enkhuizen
Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. NB: Gebruik deze inschrijving alleen als u niet zelf al een plaats op een schip hebt kunnen regelen. 
Programma    Inschrijven

Bemanningsbank Rondje Noord-Holland
10 mei 2018 t/m 13 mei 2018 - Oude haven Enkhuizen
Vaar het Rondje Noord-Holland mee met de Bemanningsbank. De Bemanningsbank huurt een zeiljacht en zorgt voor een ervaren schipper. 5 Opstappers kunnen mee en die betalen de boothuur. We varen mee met het Toerzeilers Rondje Noord-Holland. 
Programma    Inschrijven

21e Rally Orwell River naar Ipswich Schippers
10 mei 2018 t/m 18 mei 2018 - IJmuiden
2-jaarlijkse overtocht naar de mooie Orwell River. Ca 120 mijl vanuit IJmuiden. We vertrekken ook uit Roompot / Stellendam en Den Helder. Betreft de inschrijving voor Schippers. 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, maximaal 90 plaatsen beschikbaar

21e Rally Orwell River naar Ipswich Opstappers
10 mei 2018 t/m 18 mei 2018 - IJmuiden
Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Orwell Rally naar Ipswich maar niet op eigen kiel, schrijf dan in als opstapper!! 
Programma    Inschrijven

Bemanningsbank tocht Lowestoft
16 mei 2018 t/m 21 mei 2018 - Seaport Marina IJmuiden
Vaar mee naar Lowestoft mee met de Bemanningsbank. De Bemanningsbank huurt een zeiljacht en zorgt voor een ervaren schipper. 4 Opstappers kunnen mee en die betalen de boothuur. We varen mee met de Uiterton tocht naar Lowestoft. 
Programma    Inschrijven

40e Rally naar Lowestoft Schippers
16 mei 2018 t/m 21 mei 2018 - Lowestoft

We gaan voor de 40e keer naar Lowestoft! Vanwege dit gouden lustrum, zal de tocht één dag langer duren. Ter plaatse zullen extra activiteiten worden georganiseerd om het feestelijke karakter te onderstrepen!!

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, maximaal 80 plaatsen beschikbaar

40e Rally naar Lowestoft Opstappers
16 mei 2018 t/m 21 mei 2018 - Lowestoft

We gaan voor de 40e keer naar Lowestoft! Vanwege dit gouden lustrum, zal de tocht één dag langer duren. Ter plaatse zullen extra activiteiten worden georganiseerd om het feestelijke karakter te onderstrepen!!

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, maximaal 7 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie weekend IJsselmeer.
31 mei 2018 t/m 3 juni 2018 - IJsselmeer en Markermeer
Een Lady’s only evenement. Dit is een lang weekend zeilen op het IJsselmeer voor en door vrouwen. 
Programma    Inschrijven

Oefening Man Over Boord, Gooimeer.
2 juni 2018 - Huizen
Een praktijktraining met je eigen boot, in samenwerking met de reddingsbrigade Blaricum. Hoe haal je een bewusteloze drenkeling uit het water? Welke strategieën zijn daar voor? Dit zijn de thema's van de dag. In de ochtend theorie, 's middags praktijk. Leden die niet met hun schip onder de Hollandse brug kunnen, kunnen opstappen bij andere schepen. 
Programma    Inschrijven

Man over Boord Hoorn
2 juni 2018 - Hoorn
Een instructiedag verzorgd door de Reddingsbrigade NOTWIN in Hoorn. Begonnen wordt met een theoretisch gedeelte in de morgen in clubhuis van NOTWIN, zoals: Verdrinking, onderkoeling en de man over boord manoeuvre met uw zeiljacht, onder zeil en/of met de motor. 
Programma    Inschrijven

Spinnaker / gennaker workshop op het water
3 juni 2018 - Grevelingen, Herkingen Marina
Altijd al spinnaker willen varen, zelfs eentje aan boord liggen, maar nooit toe gekomen? Deze is dag is er om van elkaar en met elkaar te leren. Centraal thema is de spinnaker of gennaker. Ervaren zeilers stappen op bij een andere schipper of stap zelf op bij een ervaren zeiler. Daarnaast is er ook aandacht voor algemene zeiltechniek en trim. 
Programma    Inschrijven

Vakantietocht Varen op het ritme der getijden
6 juni 2018 t/m 16 juni 2018 - Kornwerderzand
Deze tocht is speciaal voor zeilers, die houden van het Nederlands Oostelijke wad. Hier bepaalt niet de klok wanneer men uitvaart of aankomt, maar het ritme der getijden. 
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 15 mei 2018

0 deelnemers, maximaal 8 plaatsen beschikbaar

18 uurs tocht IJsselmeer / Markermeer.
8 juni 2018 t/m 9 juni 2018 - IJsselmeer / Markermeer
De 18 uurs is een tocht op het IJsselmeer en Markermeer. Ervaring opdoen met het varen bij nacht, het onderscheiden van boeien en lichten, het maken van een wachtindeling en het interpreteren van weersvoorspellingen. 
Programma    Inschrijven

Samen voor de wind
9 juni 2018 - Zeeland
Samen voor de Wind. Een tocht om patiënten met een levensbedreigende ziekte, zoals ALS of Kanker, een onvergetelijke zeildag te laten ervaren. De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting “Topsport for life.” Op www.topsportforlife.nl/ vind U meer info over deze stichting. Eventule reserve datum is: 16-6-2018. 
Programma    Inschrijven

Open boten zeilen.
16 juni 2018 - nog niet bekend
Een Lady’s only evenement. Voor alle vrouwelijke leden van de Toerzeilers, een dag "open boten zeilen" (locatie nog niet bekend). 
Programma    Inschrijven

Nachttocht
29 juni 2018 t/m 30 juni 2018 - Hoorn
Vertrek 21.00 uur vanuit diversen havens op het Markermeer. Via opgegeven rakken wordt omstreeks 02.00 uur de haven van Hoorn aangelopen en afgemeerd bij de WSV Hoorn. 
Programma    Inschrijven

Vakantietocht Met pubers over de plas
21 juli 2018 t/m 19 augustus 2018 - Hellevoetsluis
Een vakantie met veel aandacht en tijd voor vermaak voor en door pubers. Wij hebben kinderen in de leeftijd van 14 t/m 17 en we vinden het leuk als er kinderen meegaan rond deze leeftijd. We vertrekken vanuit Hellevoetsluis en varen via Dover naar Wight en wellicht Poole. 
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 1 juni 2018

0 deelnemers, maximaal 10 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Kanaaleilanden: Engeland met de Franse slag
21 juli 2018 t/m 17 augustus 2018 - IJmuiden
Zomervakantie naar de Kanaaleilanden voor ervaren zeilers. Twee weken rondvaren tussen de eilanden waarbij ook tijd wordt genomen om de eilanden te bezoeken. We varen dus niet elke dag. Ervaring met ankeren is nodig om de kleinere eilanden te kunnen bezoeken. Vakantie voor gezinnen ZONDER of met kinderen. 
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 3 juni 2018

0 deelnemers, maximaal 8 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Chef’s special
21 juli 2018 t/m 11 augustus 2018 - IJmuiden
Vakantie in eigen land: “Chef’s special”. Zeilen van en naar de beoogde bestemming Zeeland. In Zeeland combineren wij zeilen met leuke gezellige activiteiten. Deze vakantie is aantrekkelijk voor gezinnen, de beginnende en gevorderde seniore zeiler en voor iedere schipper die heeft beloofd om niet alleen maar te gaan zeilen in de vakantie.   
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 21 juni 2018

0 deelnemers, maximaal 10 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Met kids op weg naar Engeland
22 juli 2018 t/m 8 augustus 2018 - Roompot Marina
Een tocht voor de ervaren zeezeilers die met kinderen in basisschool leeftijd een gezellige tocht naar Engeland willen maken.  
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 8 juli 2018

0 deelnemers, maximaal 5 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Scharrelen op de Kleine Belt
22 juli 2018 t/m 11 augustus 2018 - Vlieland
Scharrelen op de Kleine Belt. Een familietocht voor de gevorderde toerzeiler met ervaring met langere tochten en nachtzeilen op zee. 
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 11 juli 2018

0 deelnemers, maximaal 7 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Bezeild naar Oost-Engeland met kids (8-14jr)
22 juli 2018 t/m 11 augustus 2018 - IJmuiden
Zeiltocht voor gezinnen met kinderen tussen 8 en 14 jaar met oversteek van IJmuiden naar de Engelse Oostkust en retourtocht via Ramsgate en Belgische kust. Indien Engeland niet bezeild is, maken we een alternatief plan, ook over zee. Ervaring op zee is een vereiste. 
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 22 juni 2018

0 deelnemers, maximaal 6 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Zonder stress naar de Kanaaleilanden of Londen
23 juli 2018 t/m 16 augustus 2018 - Oostende
Deze vakantietocht voor gezinnen met kinderen start op maandagavond in Oostende, van waar we naar Dover varen. Daar gaan we -indien prettig bezeild- naar de Kanaaleilanden voor twee weken relaxed genieten. Als het weer niet prettig is om naar de Kanaaleilanden te zeilen, dan varen we naar Londen. In dat geval zijn we een midweek in hartje Londen, en gaan we daarna via o.a. de Butt & Oyster en andere rivieren terug naar NL. In beide scenario’s zullen we leuke en kindvriendelijke activiteiten doen, en sluiten we af in Scheveningen. 
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 27 maart 2018

0 deelnemers, maximaal 7 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Richting Plymouth
28 juli 2018 t/m 18 augustus 2018 - Southampton
Vanaf de Solent richting Plymouth. Vakantietocht voor de meer ervaren zeezeilende toerzeiler. 
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 28 juni 2018

0 deelnemers, maximaal 7 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Kroatië met de Toerzeilers en huurjachten
28 juli 2018 t/m 11 augustus 2018 - Zadar of omgeving, Kroatië

Een aantal zeilers die de kusten vlak rondom Nederland inmiddels wel aardig hebben verkend en wel eens toe zijn aan een mooi weergarantie, hebben het plan opgevat twee weken in Kroatische wateren te gaan varen.

 
Programma    Evenement is volgeboekt

Vakantietocht Naar de Noorse Riviera en Deense Limfjord
29 juli 2018 t/m 25 augustus 2018 - Vlieland
Een ambitieuze 4-weekse tocht naar unieke vaargebieden. We vertrekken alleen met goede weersvooruitzichten vanuit Vlieland op zondag 29 juli met bestemming zuid-Noorwegen. We varen direct of via het Deense Thyborøn als tussenstop naar Mandal. In korte etappes gaan wij dan oostwaarts langs de beschutte Noorse Riviera tussen de vele eilandjes scharrelen en vooral genieten. Na een oversteek over het Skagerrak volgt een tweede prachtige bestemming de Jutlandse Limfjord met met o.a. bezoek aan het vulkanische klifeiland Fur. Vanaf Thyborøn gaan we als de tijd het toelaat via Sylt, Helgoland en een van de Duitse Waddeneilanden terug naar Vlieland. Zeewaardigheid (boot en bemanning) vereist.  
Programma    Inschrijven: 29 januari 2018 - 29 juni 2018

0 deelnemers, 7 van 7 plaatsen beschikbaar

Deelnemers avond 29e Rally naar Whitby
2 augustus 2018 - Naarden
Dit is alleen voor de ingeschreven deelnemers aan de 29e Whitby tocht. 
Programma    Inschrijven

29e Rally naar Whitby voor opstappers
17 augustus 2018 t/m 25 augustus 2018 - Whitby
Als u als opstapper een schip zoekt voor de 29e Rally naar Whitby. Inschrijven als opstapper is mogelijk, maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden, en kan dus niet gegarandeerd worden. Aanmelden voor 26 juli om de plaatsing voor de vertrekkers avond geregeld te hebben. 
Programma    Inschrijven

29e Rally naar Whitby voor Schippers
17 augustus 2018 t/m 25 augustus 2018 - Whitby
Onze Rally valt ook dit jaar weer samen met de Whitby Folkweek, een zeer gezellig lokaal muziekfestival. Het is een prestatietocht voor de gevorderde zeezeilers, een meerdaagse oversteek van minimaal 230 mijl (2 - 4 etmalen). 
Programma    Inschrijven

Steigerborrel na de wedstrijd "8 uren van de Oosterschelde".
1 september 2018 - St. Annaland
Ieder jaar wordt in september een tactische wedstrijd georganiseerd waarbij het nationaal park Oosterschelde wordt gesteund. Deelname als toerzeiler in de toerklasse is een belevenis en veel leden doen al individueel mee. Inschrijven en informatie is altijd via de website www.8urenoosterschelde.nl. Als vereniging willen wij dit jaar een borrel na afloop organiseren. Dan kunt u kennismaken en verhalen uitwisselen met de medestrijders. Doe mee en meld u aan ovv. "De Toerzeilers". Ook als vereniging is er een uitslag. 
Programma    Inschrijven

Single handed IJsselmeer.
7 september 2018 t/m 8 september 2018 - Lelystad
De jaarlijkse dagtocht voor solozeilers op het IJsselmeer en/of Markermeer start vanuit de Houtribhaven en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde solozeilers. 
Programma    Inschrijven

Zeil Instructie Schipper Zeemancipatie Zeeland.
8 september 2018 - Zeeland
Een Lady’s only evenement. Dit is een instructiedag motormanoeuvreren onder leiding van een professionele instructeur voor vrouwen die hun schip willen inzetten tijdens het Zeemancipatieweekend in Zeeland. 
Programma    Inschrijven

Ragguh naar Ramsgate
14 september 2018 t/m 16 september 2018 - Ramsgate
Dit zal in 7 tijen op en neer varen naar Ramsgate worden. Deelname voor de Stoere Bikkels onder de Toerzeilers. Vrijdagnacht vertrek uit Vlissingen of Roompot, hopelijk een paar uurtjes in Ramsgate en meteen, zaterdagnacht, weer terug. 
Programma    Inschrijven: 3 maart 2018 - 7 september 2018

0 deelnemers, 18 van 18 plaatsen beschikbaar

Single Handed - Zuid.
15 september 2018 t/m 16 september 2018 - Zeeland
Single Handed Zuid. Een tocht om de uitdaging van het solozeilen op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren te ervaren. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Een activiteit die ook Uw ervaring vergroot. 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 19 van 20 plaatsen beschikbaar

Bontekoe tocht
15 september 2018 - Markermeer
Een jaarlijks terugkerende uitdaging: 7 uur non-stop zeilen op het Markermeer om zoveel mogelijk mijlen te maken binnen een vastgestelde route en daarbij weer op tijd binnen te lopen in de Grashaven te Hoorn! Daarna een gezellige steigerborrel en een gezamenlijk diner. 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 19 van 20 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie weekend Zeeland.
20 september 2018 t/m 23 september 2018 - Zeeland
Een Lady’s only evenement. Dit is een lang weekend zeilen in Zeeland voor en door vrouwen. 
Programma    Inschrijven

Meevaren opleidingsschip Urania.
28 september 2018 - Enkhuizen
Meevaren op het opleidingsschip Urania? 
Programma    Evenement is volgeboekt

Bemanningsbank Waddenweekend
28 september 2018 t/m 30 september 2018 - Nader te bepalen
Vaar een weekend op het Wad met de Bemanningsbank. De Bemanningsbank huurt een zeiljacht en zorgt voor een ervaren schipper. 4 Opstappers kunnen mee en die betalen de boothuur. Het vaarplan wordt in overleg met de deelnemers opgesteld. 
Programma    Inschrijven

Makkum - Makkum.
28 september 2018 t/m 30 september 2018 - Kornwerderzand
Een klassieker van De Toerzeilers. Een stevige tocht op de Wadden- en Noordzee. 
Programma    Inschrijven

2 deelnemers

Maritiem Training Centrum (MTC) Trainingsdag outdoor
30 september 2018 - Scheveningen
MTC outdoortraining, wegens grote belangstelling weer door Uiterton georganiseerd. Er wordt een uniek trainingsprogramma Overleven op Zee aangeboden. Je krijgt de mogelijkheid om op een veilige manier onder professionele begeleiding ervaring op te doen met diverse overlevingstechnieken. Het is een actief outdoor-evenement, spectaculair en zeer leerzaam. Een redelijke conditie is wel handig! 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 20 van 25 plaatsen beschikbaar

Knopen en splitsen
5 oktober 2018 - Zaandam
Een leuke en leerzame avond waarin u leert om splitsen te maken in diverse lijnen. Onder leiding van professionals krijgt u eerst informatie over verschillende lijnsoorten, hun krachten en beperkingen.  
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 25 van 30 plaatsen beschikbaar

Onderhouden van en storingen oplossen bij uw buitenboordmotor van 1 pk tot 10-12 pk.
10 oktober 2018 - Ypelo
Door middel van twee deels voorbereide en deels opengesneden buitenboordmotoren wordt behandeld, twee en viertaktmotoren, carburatie en ontsteking en de transmissie. Welke smeeroliesoorten kunnen gebruikt worden. 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 19 van 20 plaatsen beschikbaar

Het zelf winterklaar maken van uw buitenboordmotor
13 oktober 2018 - Teteringen
Zelf uw eigen buitenboormotor winterklaar maken. Nu het zeilseizoen weer ten einde is, is het weer tijd om uw buitenboordmotor onderhanden te nemen voor de winter(stalling). U gaat deze uitdaging zelf aan, dus de handen moeten uit de mouwen. De motor-staartolie en de impellor wordt gewisseld. De bougie(s) worden nagekeken en gereinigd en zo nodig afgesteld of vervangen.  
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 10 van 15 plaatsen beschikbaar

Dieseldag.
27 oktober 2018 - Sliedrecht
Voor deze dag zijn we welkom bij Teus Vlot Diesel & Marine bv. in Sliedrecht. Het ochtendprogramma is theorie met als onderwerpen; opbouw aandrijflijn, brandstoffen en bacteriën, koelsystemen. 
Programma    Inschrijven

Wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN)
1 november 2018 t/m 8 maart 2019 - Enschede
De wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN) behandelt in 15 avonden vele onderdelen van het navigeren op zee in feite een must als je het zeegat uitvaart. Deze cursus zal je opleiden voor het officiële TKN examen dat wordt afgenomen door het watersportverbond en door de overheid wordt erkend.
  
Programma    Inschrijven

Basiscursus navigatie in Oude Tonge.
3 november 2018 t/m 10 november 2018 - Oude Tonge
Basiscursus navigatie in Oude Tonge. Gedurende 2 zaterdagen worden de beginselen van de platte zeevaartkunde behandeld voor toerzeilers, die weinig of geen ervaring hebben met navigatie op het IJselmeer, de Wadden, de Zeeuwse stromen of de Noordzee. 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 14 van 15 plaatsen beschikbaar

Meteo door Jan Visser
3 november 2018 - Hoofddorp
We raadplegen de computer, we kijken naar de weerkaart maar wat is weerkundig gezien nou echt belangrijk om een tocht te plannen of (misschien wel) af te blazen? Weerman Jan Visser, zal ons daarover wegwijs maken. 
Programma    Inschrijven

Van zoet naar zout
7 november 2018 - Ypelo
Deze lezing heeft de naam van zoet naar zout en moet bijdragen om de drempel te verlagen voor zeilers die het nog niet hebben aangedurfd om de binnenwateren te verruilen voor het ruime sop. 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 30 van 30 plaatsen beschikbaar

Onderhoud reddingsvesten.
17 november 2018 - Hoofddorp
Een workshop over reddingsvesten, de verschillende opblaassystemen en het onderhoud. Neem gerust uw eigen reddingsvest mee. Aan het eind van de middag weet u wat u er zelf aan kunt doen om een betrouwbaar reddingsvest te hebben. 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 20 van 20 plaatsen beschikbaar

Elektra aan boord Hoofddorp,
24 november 2018 - Hoofddorp
In theorie lukt alles in elektro-wereld, maar dan nu de praktijk. Valt de elektra aan boord ook wel eens uit op het moment dat het absoluut niet uitkomt? Is de accuspanning regelmatig te laag en wilt u weten hoe dit komt? 
Programma    Inschrijven

 
Mijn Toerzeilers
Welkom bezoeker
Wachtwoord vergeten?
Aanmelden als lid