Evenementen
Welkom op de evenementenpagina van De Toerzeilers. U kunt zich hier inschrijven voor de evenementen onze vereniging.

Al lid, maar bent u de eerste keer op deze site?
Bij de eerste keer aanmelden moet u een wachtwoord instellen. Ga hiervoor naar 
wachtwoord vergeten?
Een stap voor stap uitleg om dit te doen vindt u in deze tekst, of in deze video.
 
Wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN) 2019
1 november 2019 t/m 6 maart 2020 - Enschede

De wintercursus Theoretische Kustnavigatie (TKN) behandelt vele onderdelen van het navigeren op zee Het is in feite een must als je het zeegat uitvaart. Deze cursus zal je opleiden voor het officiële TKN examen dat wordt afgenomen door het watersportverbond en door de overheid wordt erkend Voor meer informatie neem contact op met Renko Siemons 053-4315162.

 
Programma    Inschrijving gesloten

Basisnavigatie 2019
16 november 2019 - Willemstad
Een Lady’s only evenement. Wil je meer te weten komen over navigatie en hoe je dit in de praktijk toe kunt passen dan is dit een evenement voor jou. 
Programma    Inschrijving gesloten

Cursus DSC-marifonie 2019
22 november 2019 - Meppel
Velen kopen een DSC-marifoon vanwege de rode noodknop. Tijdens een cursusavond leer je DSC ook voor veel andere hanige functies gebruiken.
  
Programma    Evenement is volgeboekt

Elektra aan boord Hoofddorp 2019
23 november 2019 - Hoofddorp

Een waardevolle instructie dag over elektra aan boord.

 
Programma    Inschrijven op wachtlijst

22 deelnemers, 0 van 22 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 0 deelnemers, 5 van 5 plaatsen beschikbaar

Reanimatie en AED cursus. Incl. introductie EHBO 2019
14 december 2019 - Veenendaal

Wegens succes herhaald! Gedegen reanimatie/AED en Eerste Hulp Aan Boord cursus. Dit betreft een volwaardige reanimatie cursus voor u als burgerhulpverlener met het behalen van het officieel reanimatiecertificaat. Daarnaast is er een korte zeer praktische EHBO cursus toegespitst op uw zeilsituatie. De cursus wordt gegeven in de huisartsenpraktijk van de cursusleider, zelf Toerzeiler.

 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, 1 van 6 plaatsen beschikbaar

Bezoek aan het Kazemattenmuseum en Wadden Center 2019
15 december 2019 - Kornwerderzand

In het 75ste jubileumjaar van D-day bieden we je de mogelijkheid om het Kazemattenmuseum bij Kornwerderzand onder leiding van een gids te bekijken. Na de rondleiding gaan we iets drinken bij het Afsluitdijkwaddencentrum, waar je je kunt verdiepen in het verhaal over de Afsluitdijk en de huidige renovatiewerkzaamheden.

 
Programma    Inschrijven

33 deelnemers, 67 van 100 plaatsen beschikbaar

Oliebollenbijeenkomst
28 december 2019 - Joure

Tijdens de Oliebollenbijeenkomst worden korte diapresentaties gehouden over verschillende vakantiebestemmingen, is er een tweehandsmarkt en heb je alle tijd om te kletsen met andere Toerzeilers onder het genot van een oliebol.

 
Programma    Inschrijven

23 deelnemers, 77 van 100 plaatsen beschikbaar

Op de valreep naar Schylge
30 december 2019 - West-Terschelling

Ben je met Oud en Nieuw op Terschelling en vind je het leuk om het jaar gezellig af te sluiten met mede-Toerzeilers? Kom dan op 30 december naar het Raadhuis voor een borrel en een hapje!

 
Programma    Inschrijven

17 deelnemers, 83 van 100 plaatsen beschikbaar

Elektronisch navigeren per computer
8 januari 2020 - Huizen
Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een computer of tablet aan boord meenemen. Op deze introductie avond maakt u kennis met WinGPS 5-Pro en Voyager. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 2 januari 2020

0 deelnemers, 30 van 30 plaatsen beschikbaar

Routeplanning met ondersteuning van de computersoftware qtVlm 2020
12 januari 2020 - Joure
Een workshop over routeplanning voor een wat langere dagtrip of een reisje van een paar dagen, ondersteund door middel van de software qtVlm, verzorgd door Ruud Kattenberg, bekend van het voormalige online-tijdschrift Zilt. 
Programma    Evenement is volgeboekt

Theoretische Kustnavigatie (TKN) 9 avonden
14 januari 2020 t/m 10 maart 2020 - Huizen
Steeds meer watersporters kiezen het echte ruime sop. Hetzij om langs de kust naar andere havens in Nederland en België te varen, hetzij om de oversteek naar Engeland te maken. Varen op zee vereist echter andere vaardigheden dan het varen op getijloos ruim water. Er moeten koersen worden uitgezet rekening houdend met stroom en drift. 
  
Programma    Inschrijven

10 deelnemers, 5 van 15 plaatsen beschikbaar

Uiterton Vriendenavond
17 januari 2020 - Huizen

Iedereen die ooit heeft deelgenomen aan een Uiterton tocht, of in de toekomst wil gaan deelnemen of anderszins geïnteresseerd is in zeezeilen, wordt uitgenodigd om het nieuwe jaar te starten met een borreltje met oude en nieuwe bekenden!

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 17 januari 2020

0 deelnemers, 100 van 100 plaatsen beschikbaar

Lezing van Werner Toonk tijdens de Algemene Vergadering
18 januari 2020 - Bunnik

Welkom bij de 91e jaarlijkse Algemene Vergadering van de Toerzeilers; U kunt zich hier inschrijven. De vergadering vindt plaats op 18 januari 2020 in het Postillion Hotel “Utrecht Bunnik”, Baan van Fectio 1, 3981 HZ Bunnik. Let op: dit is een andere locatie dan vorig jaar! Aanvang 10:30 uur. Om 11:00 uur starten we met een lezing over de wereldreis van Toerzeiler Werner Toonk. Werner vertelt hoe hij met zijn stalen tweemaster Karma naar Nieuw-Zeeland is gezeild, vergezeld door verschillende opstappers . Na de lunch start de vergadering en sluiten we de dag af met een gezamenlijk hapje en drankje. Voor de organisatie is het prettig wanneer u zich uiterlijk 12 januari 2020 aanmeldt via deze evenementenkalender. Alle leden krijgen de stukken voor deze vergadering thuisgestuurd.
 

 
Programma    Inschrijven

11 deelnemers, 189 van 200 plaatsen beschikbaar

WINTERWEEKEND 2020
25 januari 2020 t/m 26 januari 2020 - Nulde (Putten)

De Nederlandse Vereniging van Toerzeilers organiseert op 25 en 26 januari 2020 alweer het 47e Winterweekend. Dit werd tot 2017 nog “Woudschoten” genoemd, naar het congresoord waar het jaarlijkse weekend lange tijd plaatsvond. Tegenwoordig gaan we naar het Postillion Hotel Nulde in Putten en daar kregen we een nieuwe naam: nu heet deze mooie Toerzeilers-traditie het Winterweekend.

In dit weekend dragen we in een ontspannen sfeer Toerzeilers-kennis en ervaring over, op gebieden als zeemanschap, navigatie, techniek en vakantiebestemmingen. Dat doen we zoveel mogelijk voor en door de eigen leden van de vereniging. Daarnaast is het weekend bedoeld om de contacten tussen de leden te bevorderen. Op zondagmiddag gaat het programma over in een brede jaarmarkt met ± 40 informatietafels: die staat ook open voor leden die niet aan het weekend deelnemen.

Het Winterweekend is verdeeld in ruim 30 workshops in vijf rondes, waaruit u direct bij de inschrijving uw keuze maakt, één per ronde. Door het kiezen van voorkeurblokken stelt u dus uw eigen programma voor het weekend samen. Geef bij elke ronde  ook steeds uw tweede voorkeur op! Het lukt de organisatie bijna altijd deze voorkeuren toe te kennen. Gelet op het kennismakingsdoel van het weekend kunt u slechts voor het gehele programma inschrijven, dus inclusief de overnachting. Partners krijgen samen een eigen hotelkamer, wie alleen inschrijft deelt een hotelkamer met een ander lid (van hetzelfde geslacht).

De ervaring leert dat de inschrijving binnen enkele weken na verschijnen van deze brochure vol is: wacht dus niet te lang met kiezen. De capaciteit van de workshops laat ook niet toe dat we veel meer bezoekers toelaten dan er hotelbedden zijn, want dan zouden de groepen te groot worden. 

 
Programma    Contactinformatie    Inschrijven op wachtlijst

172 deelnemers, 0 van 172 plaatsen beschikbaar
Wachtlijst: 16 deelnemers, 14 van 30 plaatsen beschikbaar

Reanimatie en AED cursus. Incl. introductie EHBO 2020
26 januari 2020 - Veenendaal

Wegens succes herhaald! Gedegen reanimatie/AED en Eerste Hulp Aan Boord cursus. Dit betreft een volwaardige reanimatie cursus voor u als burgerhulpverlener met het behalen van het officieel reanimatiecertificaat. Daarnaast is er een korte zeer praktische EHBO cursus toegespitst op uw zeilsituatie. De cursus wordt gegeven in de huisartsenpraktijk van de cursusleider, zelf Toerzeiler.

 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 5 van 6 plaatsen beschikbaar

Jaarmarkt Toerzeilers!! 2020
26 januari 2020 - Putten

De Jaarmarkt wordt jaarlijks gehouden op de zondagmiddag aan het eind van het Winterweekend. Je kunt zich ervoor inschrijven, maar dat hoeft niet. Je vindt er een groot aantal presentaties van de activiteiten die tijdens het resterende winterseizoen en het komende zeilseizoen zullen worden gehouden, zoals onder meer de vakantietochten in de zomervakantie.

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 26 januari 2020

Navigatie-instrumenten koppelen
28 januari 2020 - Huizen
Met welke standaard of protocollen hebben we te maken? Wat zijn de eigenschappen van deze standaarden en protocollen? Wat gaat dit voor ons opleveren? Wanneer en hoe willen we hiervan gebruik maken? Allemaal vragen waar u deze avond antwoord op krijgt. 
Programma    Inschrijven

2 deelnemers, 23 van 25 plaatsen beschikbaar

EHBO aan boord 2020
29 januari 2020 - Eemnes
EHBO, je hoopt het niet nodig te hebben, maar als de nood daar is wil je toch graag weten wat je kan doen met de middelen aan boord. En ook is het wel belangrijk om te weten wat er in de EHBO-koffer aan boord aanwezig hoort te zijn. 
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 29 van 30 plaatsen beschikbaar

Splitsen met moderne lijnen 2020
31 januari 2020 t/m 7 februari 2020 - Huizen
Een moderne lijn splitsen is een speciale techniek. Op deze twee avonden leert u de basisvaardigheden. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 24 januari 2020

0 deelnemers, 15 van 15 plaatsen beschikbaar

Op eigen Kiel naar de Engelse oostkust en het Weer 2020
1 februari 2020 - Holten

's Morgens “Wolken en Weer” en 's Middags “Op eigen kiel naar de Engelse Oostkust (noordelijk van Whitby t/m Schotland)”. In een artikel in ZEILEN (maart 2019) wordt gesteld dat voor bepaalde trips een zekere mate van eigen meteorologische kennis noodzakelijk is. Dat gaan wij uitwerken en laten de wolken een verhaal vertellen. En het noordelijke deel van die Engelse Oostkust is heel uitdagend. Vaak hogerwal, dus de wind en zeegang vallen dan mee. Toch is ook goede zeemanschap vereist. En die Britse watersporters zijn super aardig. We zijn van plan om onze ervaringen te delen om te beginnen noordelijk van Whitby tot en met Schotland. Bel gerust Renko Siemons (053-4315162) om nadere inlichtingen.

 
Programma    Inschrijven

25 deelnemers, 55 van 80 plaatsen beschikbaar

Opfriscursus Theoretische Kust Navigatie (TKN) 3 avonden
5 februari 2020 t/m 19 februari 2020 - Huizen
Deze cursus is bedoeld voor diegenen met al wat meer ervaring tijdens zeezeiltochten en met name voor alle geïnteresseerden die in het verre verleden de cursus theoretische kustnavigatie hebben gevolgd en weer eens een beetje bijgespijkerd willen worden. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 30 januari 2020

0 deelnemers, 24 van 24 plaatsen beschikbaar

Zeesluis IJmuiden 2020
8 februari 2020 - IJmuiden

Met eigen ogen zien hoe de nieuwe zeesluis bij IJmuiden wordt gebouwd. Onder leiding van een gids wordt u door de expositieruimte rondgeleid. In de expositieruimte ligt het hele sluizen complex op schaal aan je voeten. 

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 1 februari 2020

0 deelnemers, 40 van 40 plaatsen beschikbaar

Middellandse Zee dag 2020
8 februari 2020 - Eemnes

De Middellandse Zee is een prachtig zeilgebied. Op deze dag worden er 3 presentaties gegeven  over verschillende gebieden in  de MZ. De sprekers  zijn zeilers die al langer op de MZ zeilen. Er worden ervaringen en tips uitgewisseld.

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 7 februari 2020

0 deelnemers, 70 van 70 plaatsen beschikbaar

Start of the Year
9 februari 2020 - Huizen

Ladie’s only evenement. Wij dagen je uit voor een inspirerende start van het zeilseizoen met een boeiende presentatie. Ook zo benieuwd wat Team Zeemancipatie, 7 enthousiaste vrijwilligers met kennis in verschillende vakgebieden, dit jaar weer voor jullie organiseert?
 

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 2 februari 2020

0 deelnemers, 60 van 60 plaatsen beschikbaar

Workshop downloads WinGPS 5 Pro en Voyager 2020
11 februari 2020 - Huizen
Dit evenement is bedoeld voor gebruikers van WinGPS 5 Pro of Voyager. Samen met u gaan wij met behulp van WinGPS 5 uw programma optimaliseren. Het ligt in de bedoeling om zoveel mogelijk informatie in uw Stentec programma te krijgen om er mee te werken. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 4 februari 2020

0 deelnemers, 20 van 20 plaatsen beschikbaar

Introductie Meteo Basis kennis
12 februari 2020 - Eemnes

Basis kennis van het weer is nodig om veilig en prettig het ruime sop te kiezen. Tijdens deze lezing maakt u kennis met de basisbeginselen van de meteo.

 
Programma    Inschrijven

5 deelnemers, maximaal 25 plaatsen beschikbaar

Accu’s en hun onderhoud
14 februari 2020 - Joure

Alles wat je moet en wilt weten over accustroom en accubewaking. Chris Corbier vertelt je er alles over.

 
Programma    Inschrijven

16 deelnemers, 184 van 200 plaatsen beschikbaar

Elektro aan boord 2020
15 februari 2020 - Holten

Een goed werkend boordnet is zeker voor iedereen een must. In deze workshop krijgt u inzicht in de elektrische installatie aan boord van uw schip.

 
Programma    Inschrijven

11 deelnemers, 14 van 25 plaatsen beschikbaar

Splitsen en knopen met moderne lijnen 2020
15 februari 2020 - Bruinisse
Workshop Splitsen en knopen met moderne lijnen. Deze zal worden gehouden bij Visser watersport in Bruinisse. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 7 februari 2020

0 deelnemers, 24 van 24 plaatsen beschikbaar

Cursus DSC-marifonie 2020
28 februari 2020 - Meppel
Velen kopen een DSC-marifoon vanwege de rode noodknop. Tijdens een cursusavond leer je DSC ook voor veel andere hanige functies gebruiken.
  
Programma    Inschrijven

1 deelnemer, 7 van 8 plaatsen beschikbaar

Cursus DSC-marifonie 2020
6 maart 2020 - Meppel
Velen kopen een DSC-marifoon vanwege de rode noodknop. Tijdens een cursusavond leer je DSC ook voor veel andere hanige functies gebruiken.
  
Programma    Inschrijven

2 deelnemers, 6 van 8 plaatsen beschikbaar

Trailersailingdag 2020
7 maart 2020 - Almere Haven

Wil je meer weten over traileren met een kajuitzeiljacht en mooie bestemmingen? Kom dan naar de Trailersailingdag! In het ochtendprogramma een onderwerp over techniek. Na de lunch presentaties over bestemmingen en ervaringen. Samen met de landentafels, kofferbakverkoop en gelegenheid om ervaringen uit te wisselen maken we er een gezellige en inspirerende dag van.

 
Programma    Inschrijven

4 deelnemers, 36 van 40 plaatsen beschikbaar

Workshop Tochtplanning WinGPS 5 Pro en Voyager 2020
11 maart 2020 - Eemnes
Dit evenement is bedoeld voor gebruikers van WinGPS 5 Pro of Voyager. Samen met u gaan wij met behulp van WinGPS 5 Pro of Voyager de tochtplanning beoefenen. Om alvast wat ervaring op te doen zullen wij u, in de week voorafgaand aan de workshop, een paar opgaven toesturen die u thuis kunt proberen te maken. Van u wordt verwacht dat u zelfstandig waypoints kan aanmaken. 
Programma    Inschrijven

0 deelnemers, 15 van 15 plaatsen beschikbaar

Lezing over Varen naar en op de Middellandse zee
13 maart 2020 - Huizen
Velen van u hebben een gekoesterde wens om eens een boot te huren of zelfs met eigen boot te varen naar de Middellandse zee. De lezing gaat over waar je op moet letten en wat je kan tegenkomen met alle bijzonderheden. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 6 maart 2020

0 deelnemers, 40 van 40 plaatsen beschikbaar

Manoeuvreren kun je leren
14 maart 2020 - Eemnes

Wie wil dat nu niet, onder alle omstandigheden probleemloos keren in nauw vaarwater, een box invaren, verantwoord aanleggen en afvaren. Met haar grote jarenlange ervaring op het gebied van instructie geven op allerlei jachten van groot tot klein, leert Martine van de Veen ons op 14 maart de fijne kneepjes van het manoeuvreren. In haar uitleg wisselt zij de theorie af met illustratieve foto’s en video’s. Voor manoeuvreren valt er altijd wat te leren. Voor wie de theorie niet genoeg is, op 13 juni geven we in samenwerking met Martine instructie in de praktijk in Lelystad Haven).

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 7 maart 2020

0 deelnemers, 40 van 40 plaatsen beschikbaar

Voorbereidingsmiddag tochten Uiterton
15 maart 2020 - Eemnes

De voorbereidingsmiddag zondag 15 maart 2020, is vooral bestemd voor de beginnende zeezeiler. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom. Aan de orde komen zaken die betrekking hebben op de lange termijn voorbereiding voor een overtocht op zee. We gaan in op het oversteken van een verkeers-scheidingsstelsel, het wachtlopen en het nachtzeilen. Er is verder gelegenheid kennis te maken met de leden van de Uitertoncommissie en met andere zeilers.

 
Programma    Inschrijven: 30 november 2019 - 15 maart 2020

0 deelnemers, 130 van 130 plaatsen beschikbaar

Cursus splitsen van lijnen verzorgd door de Lijnenspecialist
20 maart 2020 - Joure

Tijdens deze cursus leer je splitsen met Dyneema© lijnen, splitsen met polyester lijnen en hoe je Dyneema© loops en softshackles maakt. Ook wordt aan de hand van veel praktische voorbeelden getoond hoe je dit op je schip kan toepassen.

 
Programma    Contactinformatie    Inschrijven

18 deelnemers, 82 van 100 plaatsen beschikbaar

Elektriciteit aan boord 2020
28 maart 2020 - Eemnes
Een goed werkend boordnet is zeker voor iedereen een must. In deze lezing krijgt u inzicht in de elektrische installatie aan boord van uw schip. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 20 maart 2020

0 deelnemers, 30 van 30 plaatsen beschikbaar

Bezoek verkeerscentrale Hoek van Holland 2020
28 maart 2020 - Hoek van Holland
Lady's only evenement. Op zaterdag 28 maart 2020 bezoeken we de verkeerscentrale in Hoek van Holland. Hier kunnen we zien hoe druk het is als we op zee de Nieuwe Waterweg passeren. Daarna gebruiken we een lunch op het strand gevolgd door een strandwandeling.  
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 21 maart 2020

0 deelnemers, 25 van 25 plaatsen beschikbaar

Praktijk en uitleg avond DSC-marifoon
1 april 2020 - Eemnes
De belangrijkste DSC-functie is de DISTRESS-knop, prominent aanwezig op uw marifoon maar vaak is de werking hiervan niet helemaal duidelijk. Basiskennis over dit onderwerp is wenselijk. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 20 maart 2020

0 deelnemers, 20 van 20 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie instructie Schipper IJsselmeer 2020
1 april 2020 t/m 30 april 2020 - IJsselmeer

Een Lady's only evenement. Dit is een instructiedag motor-manoeuvreren onder leiding van een professionele instructeur voor de ervaren zeilster, die al redelijk goed met het eigen zeilschip overweg kan en minimaal 1 keer aan een Zeemancipatieweekend heeft deelgenomen. We verwachten dat je het schip op het eerstvolgende Zeemancipatieweekend inzet.
 

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 1 april 2020

0 deelnemers, 2 van 2 plaatsen beschikbaar

Cursus ‘Wadvaren voor beginners’ 2020
3 april 2020 t/m 17 april 2020 - Joure
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die het Wad graag op wil, maar eigenlijk niet zo goed durft. De cursus bestaat uit twee theorieavonden en een lang weekend zeilen op het Wad onder begeleiding van ervaren Wadzeilers. 3 april 2020: 1e theorieavond 17 april 2020: 2e theorieavond 12 – 14 juni 2020: lang weekend op het Wad. 
Programma    Inschrijven

11 deelnemers, 49 van 60 plaatsen beschikbaar

Storingen en onderhoud van motoren en elektro aan boord
18 april 2020 - Holten

We zijn erg afhankelijk van onze dieselmotor. Ook onze elektra voorzieningen moeten goed op orde zijn. Meestal op momenten dat het ons niet goed uitkomt laat de dieselmotor of de accu ons in de steek. Waar moeten we opletten om dit te voorkomen. Onderhoud is dan ook van het grootste belang. Maar als je dan toch een storing hebt hoe kun je die dan verhelpen.

 
Programma    Inschrijven

Reanimatie en AED cursus. Incl. introductie EHBO 2020
19 april 2020 - Veenendaal

Wegens succes herhaald! Gedegen reanimatie/AED en Eerste Hulp Aan Boord cursus. Dit betreft een volwaardige reanimatie cursus voor u als burgerhulpverlener met het behalen van het officieel reanimatiecertificaat. Daarnaast is er een korte zeer praktische EHBO cursus toegespitst op uw zeilsituatie. De cursus wordt gegeven in de huisartsenpraktijk van de cursusleider, zelf Toerzeiler.

 
Programma    Inschrijven: 25 januari 2020 - 18 april 2020

0 deelnemers, 6 van 6 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Fun4all op Texel 2020
25 april 2020 t/m 5 mei 2020 - Hellevoetsluis

In de meivakantie varen we vanuit Hellevoetsluis over zee naar Texel, in dagetappes langs de Noordzeekust. We liggen o.a. in Scheveningen, in Den Helder en natuurlijk meerdere nachten op Texel. Mogelijke activiteiten zijn uitwaaien op het strand, pool-competitie, karten, strandzeilen, bezoek Marinemuseum inclusief onderzeeër, BBQ, ankeren en wadlopen, etc. We kiezen samen met de jeugd welke activiteiten we gaan doen. Ook geschikt voor zeilers met weinig of geen ervaring op zee, wel graag bemanning inclusief tiener(s) in de leeftijd 12-18 jaar.

 
Programma    Inschrijven: 27 januari 2020 - 18 april 2020

0 deelnemers, 10 van 10 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Slinger es in van T12 naar VS14 2020
25 april 2020 t/m 2 mei 2020 - Enkhuizen

Inslingeren voor het seizoen? De eerste mijlen op zout water? Of gewoon voor de gezelligheid? Slinger es in gaat naar T12 en VS14 dit jaar van 25 april tot en met 2 mei.

 
Programma    Inschrijven: 27 januari 2020 - 18 april 2020

0 deelnemers, 15 van 15 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Meivakantie heen en weer Terschelling 2020
25 april 2020 t/m 2 mei 2020 - Enkhuizen
Een week varen tijdens de meivakantie. Een tocht met als doel Terschelling en daar een of twee dagen te blijven. 
Programma    Inschrijven: 27 januari 2020 - 18 april 2020

0 deelnemers, 14 van 14 plaatsen beschikbaar

Meet en Greet 2020
9 mei 2020 t/m 10 mei 2020 - Markermeer / IJsselmeer

Toerzeilers ontmoeten elkaar in het gezellige Enkuizen. Zaterdag vaar je naar het mooie Enkhuizen op eigen gelegenheid waar we elkaar ontmoeten borrelen en eten. Zondag na de koffie vaar je naar je thuishaven.

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 6 mei 2020

0 deelnemers, 20 van 20 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank Oefendag Lelystad 2020
16 mei 2020 - Flevo Marina Lelystad
De Bemanningsbank commissie organiseert voor het 5e jaar oefendagen voor opstappers. Uit de grote belangstelling blijkt dat veel opstappers hun zeilvaardigheid verder willen ontwikkelen. Ook dit jaar organiseert de bemanningsbank een specifieke oefendag op zaterdag 16 mei 2020. 
Programma    Inschrijven: 1 december 2019 - 5 mei 2020

0 deelnemers, 30 van 30 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Mei Oost Engeland 2020
17 mei 2020 t/m 31 mei 2020 - IJmuiden

Vakantietocht voor zowel ervaren als minder ervaren (zee)zeilers. De tocht is niet  gericht op gezinnen met (jonge) kinderen. We vertrekken uit IJmuiden naar Harwich (dag en nacht tocht), en scharrelen op ons gemak langs de rivieren Orwell, Blackwater, Crouch, Thames, richting Londen.

 
Programma    Inschrijven: 27 januari 2020 - 10 mei 2020

0 deelnemers, 9 van 9 plaatsen beschikbaar

Rondje Noord-Holland voor opstappers 2020
21 mei 2020 t/m 23 mei 2020 - Enkhuizen

Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. NB: Gebruik deze inschrijving alleen als u niet zelf al een plaats op een schip hebt kunnen regelen.

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 11 mei 2020

0 deelnemers, 8 van 8 plaatsen beschikbaar

Rondje Noord-Holland voor schippers 2020
21 mei 2020 t/m 24 mei 2020 - Enkhuizen

Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. Let op: Het hier aangegeven maximale inschrijvingen betreft het aantal boten. Per boot kunnen meerdere bemanningsleden opgegeven worden.

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 11 mei 2020

0 deelnemers, 40 van 40 plaatsen beschikbaar

31 ste Rally naar Whitby voor Schippers 2020
21 mei 2020 t/m 1 juni 2020 - Whitby

Dit jaar starten wij de Rally naar Whitby met Hemelvaart en sluiten vrijdag voor Pinksteren aan bij de Rally naar Lowestoft waar ’s avonds het traditionele diner wordt gehouden. Het is een prestatietocht voor de gevorderde zeezeilers, een meerdaagse oversteek van minimaal 230 mijl (2 - 4 etmalen).


  
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 1 mei 2020

0 deelnemers, 18 van 18 plaatsen beschikbaar

31 ste Rally naar Whitby voor opstappers 2020
21 mei 2020 t/m 1 juni 2020 - Whitby

We gaan voor de 31e keer naar Whitby. Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Whitby maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet worden gegarandeerd.

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 1 mei 2020

0 deelnemers, 20 van 20 plaatsen beschikbaar

42 ste Rally naar Lowestoft Schippers 2020
28 mei 2020 t/m 1 juni 2020 - Lowestoft

Met Pinksteren 2020 staat natuurlijk Lowestoft weer op het programma, voor de 42e keer! Vanuit IJmuiden ligt het pal west op zo’n 100 mijl. Vanuit Stellendam ligt het ongeveer 10 mijl dichterbij. Voor mensen die voor het eerst de Noordzee over willen steken is deze tocht echt een aanrader. Voor ervaren overstekers is dit een mooie aftrap van het zeilseizoen.

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 7 mei 2020

0 deelnemers, 80 van 80 plaatsen beschikbaar

42 ste Rally naar Lowestoft Opstappers 2020
28 mei 2020 t/m 1 juni 2020 - Lowestoft

We gaan voor de 42e keer naar Lowestoft. Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Lowestoft maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet gegarandeerd worden.

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 7 mei 2020

0 deelnemers, 7 van 7 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie instructie Schipper Zeeland 2020
1 juni 2020 t/m 30 juni 2020 - Zeeland, in overleg

Een Lady's only evenement. Dit is een instructiedag motor-manoeuvreren onder leiding van een professionele instructeur voor de ervaren zeilster, die al redelijk goed met het eigen zeilschip overweg kan en minimaal 1 keer aan een Zeemancipatieweekend heeft deelgenomen. We verwachten dat je het schip op het eerstvolgende Zeemancipatieweekend inzet.
 

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 1 april 2020

0 deelnemers, 2 van 2 plaatsen beschikbaar

Zeemancipatie weekend IJsselmeer 2020
4 juni 2020 t/m 7 juni 2020 - IJsselmeer en Markermeer
Een Lady’s only evenement. Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen. Er doen maximaal 10 schepen mee. Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft. Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden, je aanwezigheid is van groot belang (verplicht).  
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 10 mei 2020

0 deelnemers, 40 van 40 plaatsen beschikbaar

Man Over Boord opstapper 2020
6 juni 2020 - Hoorn
Een instructiedag verzorgd door de Reddingsbrigade NOTWIN in Hoorn. Wilt u niet met uw eigen schip meedoen aan de oefening Man over Boord? Dan kunt u zich hier inschrijven als opstapper of opstapster. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 1 juni 2020

0 deelnemers, 8 van 8 plaatsen beschikbaar

Man over Boord Schippers 2020
6 juni 2020 - Hoorn
Een instructiedag verzorgd door de Reddingsbrigade NOTWIN in Hoorn. Begonnen wordt met een theoretisch gedeelte in de morgen in clubhuis van NOTWIN, zoals: Verdrinking, onderkoeling en de man over boord manoeuvre met uw zeiljacht, onder zeil en/of met de motor. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 1 juni 2020

0 deelnemers, 7 van 7 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Varen op het ritme der getijden 2020
9 juni 2020 t/m 18 juni 2020 - Haven Lauwersoog

Tocht over het Nederlandse oostelijk wad en het aangrenzende Duitse wad tot Juist voor schepen met een maximum diepgang van 1 meter en mogelijkheid tot droogvallen.

 
Programma    Inschrijven: 27 januari 2020 - 1 mei 2020

0 deelnemers, 8 van 8 plaatsen beschikbaar

Manoeuvreren in de praktijk 2020
13 juni 2020 - Lelystad

Je hebt bijvoorbeeld op 14 maart 2020 of vorig jaar meegedaan aan het evenement “Manoeuvreren kun je leren”. Martine van de Veen heeft je vertelt over de fijne kneepjes van het aanleggen en afvaren. Dan wil je het weleens zelf proberen onder deskundige begeleiding. Op 13 juni gaan we met 3 boten vanuit Lelystad haven een dagje oefenen. Voor alle duidelijkheid: Je kan alleen deelnemen aan het evenement als je het theoretische evenement “Manoeuvreren kun je leren” al een keer hebt bijgewoond. Let op: Vanaf windkracht 5 gaat het evenement niet door.

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 6 juni 2020

0 deelnemers, 15 van 15 plaatsen beschikbaar

18 uurs tocht IJsselmeer / Markermeer 2020
26 juni 2020 t/m 27 juni 2020 - Markermeer / IJsselmeer

18 uur non stop varen!! Ervaring op doen met nacht zeilen. De meest mijlen maken, welke rakken zijn gunstig bij de voorspelde wind en richting? Wacht indeling maken. Logblad bijhouden. Start Vrijdag avond.

 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 20 juni 2020

0 deelnemers, 20 van 20 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Normandië van Honfleur tot Saint Vaast La Hougue 2020
4 juli 2020 t/m 1 augustus 2020 - IJmuiden/Blankenberge

Zomervakantie aan de Normandische Franse kunst. Samen bezoeken we de havens van Honfleur tot Saint Vaast La Hougue en ontdekken we de geschiedenis van deze kustlijn.

 
Programma    Inschrijven: 27 januari 2020 - 27 juni 2020

0 deelnemers, 7 van 7 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Kabbelend door Het Kanaal 2020
18 juli 2020 t/m 15 augustus 2020 - Cherbourg
Genieten van de mooiste kustgebieden die Het Kanaal te bieden heeft in een fantastische zeilvakantie?  Deze reis is voor mensen die graag mooie zeiltochten naar de Kanaaleilanden, de Engelse Zuidkust en de Franse Noordwestkust willen afwisselen met leuke activiteiten op de wal voor tieners van ongeveer 14 tot 19 jaar oud. We starten in Cherbourg en varen naar de Kanaaleilanden, waar we de eilanden en baaien zullen verkennen. Als de omstandigheden het toelaten, willen we het anker uitgooien en overnachten onder de sterrenhemel in een mooie baai. Vanuit de Kanaaleilanden steken we over naar Zuid-Engeland, waar we leuke activiteiten voor de jeugd zullen organiseren. Via pittoreske haventjes zoals Honfleur varen we terug naar huis. Onze tieners gaan 4 weken mee en zien uit naar avontuur en chillen met leeftijdsgenoten. En wij, volwassenen, maken er natuurlijk ook iets leuks van.
  
Programma    Inschrijven: 27 januari 2020 - 11 juli 2020

0 deelnemers, 5 van 5 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht Expeditie naar de Seinebaai 2020
25 juli 2020 t/m 15 augustus 2020 - Cadzand

Vakantietocht naar de Seinebaai voor echte zeilers. Zeilers met- en zonder meevarende kinderen zijn welkom. Met bezoek aan het historische Honfleur en het modaine Deauville. Mogelijk ook bezoek aan het historische Ouistreham (D Day) en Caen. Er is plaats voor 6 schepen rond de 35 ft.

 
Programma    Inschrijven: 27 januari 2020 - 18 juli 2020

0 deelnemers, 6 van 6 plaatsen beschikbaar

Vakantietocht De mooiste plekjes van de Engelse Riviera 2020
13 augustus 2020 t/m 6 september 2020 - Stellendam

Iedereen kent het wel; je hebt een bestemming, probeert er zo snel mogelijk te komen en onderweg passeer je plaatsjes waarvan je zegt; daar wil ik nog wel ‘ns naartoe. Nog wel ‘ns, als we tijd hebben. Deze tocht is bedoeld voor die mensen die nou juist al die mooie plekjes, riviertjes en haventjes rond Wight verder willen verkennen, samen met een niet te grote groep gezellige Toerzeilers. Afhankelijk van de weers omstandigheden is een terugtocht langs de Franse kust een optie.

 
Programma    Inschrijven: 27 januari 2020 - 5 augustus 2020

1 deelnemer, 5 van 6 plaatsen beschikbaar

22e Rally Orwell River naar Ipswich Schippers 2020
15 augustus 2020 t/m 22 augustus 2020 - Ipwich
Ipswich ligt aan het einde van de River Orwell, dus vanaf Harwich kun je al een paar uur genieten van het Engelse landschap. Halverwege de Orwell ligt Pin Mill, met de bekende pub The Butt & Oyster. Als het uitkomt maken we daar op de terugweg een tussenstop. Vanuit de Orwell kun je op dagtochtafstand meerdere aanvullende bestemming aandoen, zoals de Deben, de Backwaters etc. We hebben de tijd om hier wat rond te gaan zeilen. 
Programma    Inschrijven: 1 februari 2020 - 1 augustus 2020

0 deelnemers, 90 van 90 plaatsen beschikbaar

22e Rally Orwell River naar Ipswich Opstappers 2020
15 augustus 2020 t/m 22 augustus 2020 - Ipswich
Dit jaar houden we de 22e Orwell Rally naar Ipswich. Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Orwell Rally naar Ipswich maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet gegarandeerd worden. 
Programma    Inschrijven: 1 maart 2020 - 1 augustus 2020

Single Handed IJselmeer 2020
4 september 2020 t/m 5 september 2020 - Lelystad
De jaarlijkse dagtocht voor solozeilers op het IJsselmeer en/of Markermeer start vanuit de Houtribhaven en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde solozeilers. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 28 augustus 2020

0 deelnemers, maximaal 40 plaatsen beschikbaar

Bontekoe tocht 2020
12 september 2020 t/m 13 september 2020 - Markermeer / IJsselmeer

Een jaarlijks terugkerende uitdaging aan uzelf: 7 uur non stop zeilen. Met als eindbestemming HOORN. Zeilen, gezelligheid, zeilervaringen uitwisselen, borrelen en eten zijn de sleutelwoorden voor de BONTEKOE TOCHT.

 
Programma    Inschrijven: 22 november 2019 - 10 september 2020

0 deelnemers, 20 van 20 plaatsen beschikbaar

Bemanningsbank Wadden Oefendag 2020
12 september 2020 - Marina Makkum

Al 3 jaarheeft de Bemanningsbank (commissie) voor opstappers een Waddenoefendag georganiseerd. Hiervoor was grote belangstelling. Daarom ook voor komend jaar de volgende stap in het bekwamen van de zeilvaardigheid. Op zaterdag12 september organiseren we weer een Wadden Oefendag. Getijdenwater maakt het zeilen nog iets gecompliceerder en daarom interessant(er).

 
Programma    Inschrijven: 1 december 2019 - 12 september 2020

0 deelnemers, 30 van 30 plaatsen beschikbaar

Ragguh naar Ramsgate 2020
18 september 2020 t/m 20 september 2020 - Ramsgate
Dit zal in 7 tijen op en neer varen naar Ramsgate worden. Deelname voor de Stoere Bikkels onder de Toerzeilers. Vrijdagnacht vertrek uit Vlissingen of Roompot, hopelijk een paar uurtjes in Ramsgate en meteen, zaterdagnacht, weer terug. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 11 augustus 2020

0 deelnemers, 18 van 18 plaatsen beschikbaar

Dieseldag 2020
24 oktober 2020 - Sliedrecht

Voor deze dag zijn we welkom bij Teus Vlot Diesel & Marine in Sliedrecht. Aan bod komen onderwerpen als; brandstoffen en bacteriën, koelsystemen, opbouw aandrijflijn, winterklaar maken.

 
Programma    Inschrijven: 24 juni 2020 - 23 oktober 2020

0 deelnemers, 21 van 21 plaatsen beschikbaar

Buitenboordmotoren
28 oktober 2020 - Holten
De buitenboordmotor is vaak een stiefkindje, want we weten er eigenlijk te weinig vanaf. Na deze lezing is de werking van de buitenboordmotor en het onderhoud ervan voor iedereen duidelijk. Ook worden mogelijke storingen aan de motor behandeld.
  
Programma    Inschrijven: 15 juli 2020 - 21 oktober 2020

0 deelnemers, 25 van 25 plaatsen beschikbaar

Rondje Azoren 2020
7 november 2020 - Holten

De droom, de beslissing en de werkelijkheid 2010: Rondje Azoren met een Contest 32.

 
Programma    Inschrijven: 31 juli 2020 - 31 oktober 2020

0 deelnemers, 80 van 80 plaatsen beschikbaar

Basiscursus navigatie in Zuid 2020
7 november 2020 t/m 14 november 2020 - Oude-Tonge
Gedurende 2 zaterdagen, 7 en 14 november worden de beginselen van de platte zeevaartkunde behandeld voor toerzeilers, die weinig of geen ervaring hebben met navigatie op het IJsselmeer, de Wadden, de Zeeuwse stromen of de Noordzee. 
Programma    Inschrijven: 23 november 2019 - 15 oktober 2020

0 deelnemers, 16 van 16 plaatsen beschikbaar

Elektra aan boord 2020
21 november 2020 - Hoofddorp
In theorie lukt alles in elektro-wereld, maar dan nu de praktijk. Valt de elektra aan boord ook wel eens uit op het moment dat het absoluut niet uitkomt? Is de accuspanning regelmatig te laag en wilt u weten hoe dit komt? 
Programma    Inschrijven: 21 juli 2020 - 20 november 2020

0 deelnemers, 20 van 20 plaatsen beschikbaar

Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?